Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
podkop_kreta napisał:
Pytam, bo w Expo mówili coś o podawaniu wyników po numerach kodowych (a nie nazwiskach) i dlatego były te papierki z pokwitowaniem... a może źle zrozumiałam komunikat. Czy ktoś wie?
Na stronie OIRP Katowice do dziś widnieje lista z wynikami z zeszłorocznego egzaminu! Oczywiście uwzględnia ona stan z sierpnia 2010 roku. Nikt nie raczył jej uaktualnić w związku z uwzględnionymi odwołaniami. Podano imiona i nazwiska oraz imiona rodziców tylko tych, którzy zdali.

hej ja w tym roku zdawałam w Gdańsku. Jak do tej pory żadnych przecieków z komisji nie mamy, pozostało tylko czekać do 12 lipca :(
czy wie ktoś może jak była w ubiegłym roku w Rzeszowie zdawalność?
gratuluję radcom prawnym z Rzeszowa i życzę spokoju ducha wszystkim jeszcze oczekujacym

Słyszałam, że Rzeszów trzyma poziom. W zeszłym roku 75% i w tym też 75%...
Warszawa 57% w zeszłym roku, ciekawe jak w tym...

w tym roku Wawa pewnie podwyższy zdawalnosc do poziomu 70%. nie macie zadnych informacji ze swoich komisji??

Mnie najbardziej ciekawi, jak wygląda procentowa niezdawalność z konkretnych przedmiotów... możliwe, że to test i opinie mają w tym duży udział...

wątpie czy ktoś zdecydował się na napisanie opinii, a wyniki z testu są bardzo dobre we wszystkich izbach. czyli jednak zadania pisemne.....Czy znasz kogos kto napisał opinię??

zastaw rejestrowy napisał:
w tym roku Wawa pewnie podwyższy zdawalnosc do poziomu 70%. nie macie zadnych informacji ze swoich komisji??

Nie sądzę, co do Wawy. Jeżeli mają oblać z umów ok. 15-20% (tak ktoś wcześniej pisał), to jeżeli z pozostałych przedmiotów (nie licząc testu) obleją po tyle samo to zdawalność będzie bardzo skromna 20%-40%. No może trochę większa jeżeli powtórzą się osoby.

wątpie czy ktoś zdecydował się na napisanie opinii, a wyniki z testu są bardzo dobre we wszystkich izbach. czyli jednak zadania pisemne.....Czy znasz kogos kto napisał opinię??

Ja znam jedną taką osobę. Szkoda, że się na to zdecydowała:(

Ktoś pisał o przecieku <ale skąd, gdzie, to już nie wiem> z karnego... że na 70 kilka osób, nie zdały dwie... te które pisały opinie...

Ale to plotka...
ktoś wie coś więcej?

arvb napisał:
Nie sądzę, co do Wawy. Jeżeli mają oblać z umów ok. 15-20% (tak ktoś wcześniej pisał), to jeżeli z pozostałych przedmiotów (nie licząc testu) obleją po tyle samo to zdawalność będzie bardzo skromna 20%-40%. No może trochę większa jeżeli powtórzą się osoby.

Nie bądź takim pesymistą Myślę, że do te 70% wawa przeskoczy;)

arvb napisał:

Nie sądzę, żeby znowu w Wawie była aż taka niezdawalność... no chyba, że faktycznie ta umowa odsieje 20%...

podkop_kreta napisał:
Ktoś pisał o przecieku <ale skąd, gdzie, to już nie wiem> z karnego... że na 70 kilka osób, nie zdały dwie... te które pisały opinie...

Ale to plotka...
ktoś wie coś więcej?

To samo słyszałem. Co do tej jednej opinii to jestem pewien bo znam osobę, która ją napisała:(

z pewnoscią 70% zda, jesli nie więcej. Oczekiwanie na wyniki jest gorsze niz sam egzamin, nauka przed egzaminem. Wg mnie stres się zwiększa, chyba ze się idealnie wstrzeliło w klucz, nie popełniło istotnych błędów. Wtedy mozna spokojnie czekac, popijając szampana i jedząc truskawki. Bardzo interesuje mnie z których czesci oblali ludzie w rzeszowie i jakie błędy popełnili. Co wg komisji dyskwalifikowało pracę?

Z czego ta osoba napisała opinię? i jaką przedstawiła argumentację? Wiesz coś na ten temat?

jadycha napisał:
To samo słyszałem. Co do tej jednej opinii to jestem pewien bo znam osobę, która ją napisała:(

Czy ta druga osoba, która napisala opinię z karnego u nas to był również aplikant ???

Lublin melduje, że ponad 80% zdało!
U nas opinia z karnego= egz niestety w plecy.
Problemy były z administracją i powołaniem się tylko na nieważność

Ostatnia edycja:
Hansowy napisał:
Lublin melduje, że ponad 80% zdało!
U nas opinia z karnego= egz niestety w plecy.
Problemy były z administracją i powołaniem się tylko na nieważność

Tzn. jak z powołaniem sie na nieważność ? Nieważność czego ?

Czy móglbyś proszę dodać coś więcej w zakresie "problemy były"... czy chodzi o ten 149 z admina i reprezentację z umowy? to przechodziło, czy nie?

świetny wynik! 80% to super. ciekawe z czego nie zdało 20%

podkop_kreta napisał:
Czy móglbyś proszę dodać coś więcej w zakresie "problemy były"... czy chodzi o ten 149 z admina i reprezentację z umowy? to przechodziło, czy nie?
Co do reprezentacji to się nie wypowiem na 100% więc plot nie będę rozsiewał.
Natomiast w administracji można się było wyłożyć przy powoływaniu się tylko i wyłącznie na nieważność. 149 ponoć była podstawowym zarzutem.
W karnym w pkt II zarzut materialny chyba przechodził, a w cywilnym zaskarżanie odsetek też.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót