M
myszeaux102
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 96
raczej nieszkodliwe, to nic w porównaniu z moim dodatkowym zarzutem blednej reprezentacji pozwanego z uwagi na brak krs
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zastaw rejestrowy napisał:wszystko w rękach Szanownej Komisji. ALE 6,5,5 i dwie 2 mnie nie urządzają. Chociaz srednia byłaby niezla. Ale moze byc jeszcze gorzej 6, 6, 6 i 2, 2 to bedzie rekord świata.
Chyba sobie kupie broń palną. Najlepiej zabytkową. To bardziej skuteczne niz mieszanka persenu i zubrówki.
zastaw rejestrowy napisał:ciekawe, ciekawe skąd ten pomysl z reprezentacja??? i w jakim celu? co chciałas osiągnac?
myszeaux102 napisał:zastanawiałam się nad nieważnościa, ale ostatecznie podniosłam tez 233, 362 w zw. z 361, 455, szkoda gadac, nie wiem co mi do łba strzeliło, juz sie pogodziłam z myslami o 2 i szykuje odwołanie
theBostonian napisał:jak nie wstałaś i nie wyszłaś to się nie liczy
pobite gary:lol:
igciu napisał:Przeczytaj uzasadnienie. Jest na prawdę zabawne. Wprowadzono 61 (chyba) a) jako postępowanie przedwstępne w kwestii legitymacyjnej, co rozstrzyga się postanowieniem. Jednocześnie rozważano, czy rozstrzygnięcia wznowienia nie zostawić decyzją, z uwagi na "szczególny charakter instytucji".
A następnie zmieniono art. 149 wskazując, że zmiana wynika z wprowadzenia tego 61 (chyba) a kpa.
Więc nowelizacja wprowadza w tę kwestię więcej zamieszania niż wyjaśnień.
Co do linii orzeczniczych, to są tak na prawdę trzy:
1. Kategoryczne niebadanie legitymacji/bycia stroną;
2. Odmawianie wznawiania, gdy brak legitymacji jest "oczywisty" (cokolwiek to znaczy i jakkolwiek się to ustala).
3. Badanie legitymacij.
Pierwsze dwie znajdziesz w Lexach pod 149. Trzeciej, ze względów oczywistych, tam nie znajdziesz. Jest porozrzucana po przepisach o stronie w różnych ustawach. To jest w ogóle wpływ podpinania orzeczeń i tezowania orzeczeń na powszechne wyobrażenie o liniach orzeczniczych...
Ps. nie wiem na jakiej podstawie kategorycznie stwierdzasz, że nie ma rozbieżności? Ja przekopałem tonę orzeczen w tej kwestii, które tu wrzucałem i z których wynika, że chyba nie masz racji...
podkop_kreta napisał:Czy ktoś wie, czy karne z jednym prawidłowym zarzutem dot. 1 czynu wystarczy na 3? W stresie drugi zarzut kulą w płot...;( Mnie właśnie to karne martwi...![]()
magnat_1 napisał:Mam pytanie, jaki masz zarzut dot. pkt I?