Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jak nie lubię TSW - tak tutaj zgodzę się z igciu - gratulacje!!!!

11 osób z admina na ponad 200 sztuk to jest nadzieja - jeszcze to info co przechodziło - ja mam 138 ale nie mam 145, a reszta tak jak ta osoba co przeszła

miód na moje uszy, serce, cokolwiek!!!!!!!!

podkop_kreta napisał:
ja straciłam już nadzieję... po prostu za kilkanaście dni okaże się wynik negatywny... ;(

tak, wiem o co ci chodzi błędna reprezentacja w umowie..........

Ja tez dostane zawału, podniosłam w cywilu niewaznosc z powodu braku krs ale do tego ewentualnie 233, 362 w zw, z 361, 445 i 299, ciekawe jak do tego w Wawie podejda

myszeaux102 napisał:
Ja tez dostane zawału, podniosłam w cywilu niewaznosc z powodu braku krs ale do tego ewentualnie 233, 362 w zw, z 361, 445 i 299, ciekawe jak do tego w Wawie podejda

To tak jak ja :) Zarzuty oraz wnioski były ewentualne, liczę na dobrą ocenę za spostrzegawczość, raczej tym bym się nie przejmował.

Kofek napisał:
To tak jak ja :) Zarzuty oraz wnioski były ewentualne, liczę na dobrą ocenę za spostrzegawczość, raczej tym bym się nie przejmował.

jak zobacze wyniki to dopiero odetchnę
generalnie teraz to juz we wszystkim szukam dziury w całym, nawet w tym ze do umowy podałam uwierzytelnione kopie uchwał a nie orginały :)

Witam wszystkich, na szybko z Krakowa -
co do cywilnego który był moją największą zmorą, przeszło WPZ 10 000, nie kapitalizowane odsetki od wezwania, i tylko i wyłacznie zarzuty materialne 445,362 i 481 na zasadzie, że zadośćuczynienia nie miarkuje się w ten sposób jak odszkodowanie, a sąd może to ew. wziąść pod uwagę przy określaniu kwoty zadośćuczynienia. tyle pamiętam ze swojej twórczości. W pozostałym zakresie miałam sztampowo, i 149 też choć na 3

doprzodu napisał:
Witam wszystkich, na szybko z Krakowa -
co do cywilnego który był moją największą zmorą, przeszło WPZ 10 000, nie kapitalizowane odsetki od wezwania, i tylko i wyłacznie zarzuty materialne 445,362 i 481 na zasadzie, że zadośćuczynienia nie miarkuje się w ten sposób jak odszkodowanie, a sąd może to ew. wziąść pod uwagę przy określaniu kwoty zadośćuczynienia. tyle pamiętam ze swojej twórczości. W pozostałym zakresie miałam sztampowo, i 149 też choć na 3

a kilka postów wyżej odnośnie cywila co innego - weź tu traf za komisją:-(

Zobacz posty na temat zarzuty w tym temacie, mógł być spokojnie podniesiony ze względu na ewentualną możliwość wznowienia postępowania przez pozwanego. To było przeoczenie w zadaniu, ale rodziło pewne skutki procesowe. Wykorzystanie tego nie może być traktowane in minus dla zdającego. Odmienna sytuacja jest wtedy, jeżeli byłby to twój jedyny zarzut, jak masz resztę z klucza to będzie ok :)

Martwię się tym testem, z tego co oglądałem to chyba można wskazać jedną nieścisłość w pytaniach testowych dotyczącą planowania przestrzennego. Zgodnie z przepisami przejściowymi jeżeli nie nastąpiło wydanie decyzji ostatecznej to stosuje się stare przepisy. Pytanie nie zwracała uwagi na datę wszczęcia procedury więc odpowiedź mogła być 14 lub 30 dni (obie prawidłowe).

moja praca z admina to bełkot, wczoraj przeczytałam i zasadzie pomieszane z poplątaniem, zarzuty materialne, procesowe... bełkot...
cywil to i kwestia wpz (zły, podałam kwotę odsetek coś ok. 5.500, oraz info że 20.000 się nie podaje bo to określona kwota - nie wiem jak ja to pisałam)...

Ja test zaraz po przyjsciu do domu sprawdzałam, bo zapamietałam wszystkie pytania, do których miałam wątpliowści, no i teraz sprawdziłam ze strom MS wiec o to jestem spokojna, oby było tak jak piszesz Kofek

gratulacje przepiórka, przypomnij nam czego sie bałaś jak ochłoniesz

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót