Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
halo zielona góra - falubaz falubaz mistrzem jest ;) :)
może po tych hasłach ktoś z zielonej góry podzieli się z nami informacjami: z czego i dlaczego u nich zdało mniej niż 50% osób?
bardzo nas to martwi, że tak niedobrze wygląda ta statystyka, dlatego odezwijcie się i napiszcie z czym było trudno w waszej izbie?

Właśnie odkryłem, że w zadaniu gospodarczym napisałem w jednym ustępie, że zbywca sprzedaje udziały za cenę......., a drugim ust., że zbywca kupuje za tą cenę. Pomyliłem zbywcę z nabywcą. W następnych par. zamieściłem sformułowania, z których wynika, że to nabywca płaci cenę, ale mam obawy, czy nie będzie to poważny błąd. Co myślicie o tym?

Zielona nic nie wie, z czego poległa, bo Zielonej nikt nic nie powie. Wszyscy się wszystkiego dowiedzą, dopiero jak dostaną uchwały pocztą do domu :mad: zwariować można w tej nerwówce... Teraz cała nadzieja w Poczcie Polskiej, że szybko doręczy...wtedy wszystko będzie wiadomo...:confused:

magnat_1 napisał:
Właśnie odkryłem, że w zadaniu gospodarczym napisałem w jednym ustępie, że zbywca sprzedaje udziały za cenę......., a drugim ust., że zbywca kupuje za tą cenę. Pomyliłem zbywcę z nabywcą. W następnych par. zamieściłem sformułowania, z których wynika, że to nabywca płaci cenę, ale mam obawy, czy nie będzie to poważny błąd. Co myślicie o tym?

Spoko, puszczą Cię, czeski błąd.

Waw-iak napisał:
Ponoć dobra wiadomość.
Komisja nr 1 w Wawie (lub ta od pierwszych wyników "słowo 1" może tu mieć jakieś znaczenie)- ponoć nie zdało tylko 8 osób.
Brzmi nieźle, co?

A te przecieki z Komisji nr "1" to jakieś wierygodne?
Z góry założyłam, że skoro Komisja spotyka się dopiero pod koniec lipca to nic jeszcze nie wiadomo, ale może jednak coś wiadomo?

szamag napisał:
A te przecieki z Komisji nr "1" to jakieś wierygodne?
Z góry założyłam, że skoro Komisja spotyka się dopiero pod koniec lipca to nic jeszcze nie wiadomo, ale może jednak coś wiadomo?

Myślę, że któreś są naprawdę wiarygodne.
W komisjach są ludzie, którzy przecież gdzieś pracują i mają znajomych.Pewnie jakiś info udzielają.
Natomiast Ci "zaufani" co się dowiadują na 100% to zapewne nic nie ujawniają.

Nie mogę ocenić jakie jest moje, bo nie mam z pierwszej ręki tylko na pewno z co najmniej 3 a źrodla nie znam, jak każdy coś przekręci trochę to będzie jak w tej zabawie w "głuchy telefon"

Ta komisja co będa wyniki w piątek, to chyba jest komisja dla ludzi bez aplikacji. Więc nie wiem, czy wyniki będą do końca reprezentatywne.

z tą 1 mogło chodzić jak w głuchym telefonie, albo
"w jednej z komisji" albo "pierwszej" albo pierwszej ogłaszającej
może dodam co jeszcze słyszam, że jest tam 60 lub 60-parę osób (nie siedemdziesiąt)

polski_kibol napisał:
Ta komisja co będa wyniki w piątek, to chyba jest komisja dla ludzi bez aplikacji. Więc nie wiem, czy wyniki będą do końca reprezentatywne.

Muszę to sprostować w mojej komisji, a nie jest to ta z piątku, też byli ludzie bez aplikacji na 1000%

Dokładnie - nie ma podziału, że ta czy inna komisja dla ludzi po aplikacji albo bez.

loyd30 napisał:
Dokładnie - nie ma podziału, że ta czy inna komisja dla ludzi po aplikacji albo bez.

patrząc po organizacji egzaminu w halach expo można mieć wątpliwości... w hali trzeciej byli chyba tylko aplikanci...

Waw-iak napisał:
może dodam co jeszcze słyszam, że jest tam 60 lub 60-parę osób (nie siedemdziesiąt)

To nie Komisja nr 1. U nas było tak ok 75 osób (a szkoda).

Teraz patrzę na rozpiskę i widzę że ci bez apli byli rozlokowani w komisjach 1-8. Musieli coś zmienić w stosunku do pierwszej informacji, bo pamiętam że rozkminialiśmy z kumplem że w 5-7 są ludzie spoza, bo była taka wyrwa w kolejności alfabetycznej i cały zakres nazwisk od A-Z był w tych komisjach jakby "obok" reszty.

polski_kibol napisał:

To nieprawda. Byliśmy podzieleni alfabetycznie.

Waw-iak napisał:

u mnie w grupie na sam egzamin nie przyszły 3 osoby... może i tam nie dopisała frekwencja...

trzeba pamietać, że z komisji nr 7 wyleciały 2 lub 3 osoby

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót