Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
boski_jurysta napisał:
Ja tylko zdroworozsądkowo chciałbym zauważyć, że jeżeli ktoś pisze, że
no właśnie, a jak brak jest tego "w części w jakiej sąd błędnie orzekł o dacie należności odsetek..", natomiast jest zarzut co do odsetek to cio..?

scottie33 napisał:
no właśnie, a jak brak jest tego "w części w jakiej sąd błędnie orzekł o dacie należności odsetek..", natomiast jest zarzut co do odsetek to cio..?

To to samo, szczególnie jak zaskarża pkt 3 w całości...

boski_jurysta napisał:
To to samo, szczególnie jak zaskarża pkt 3 w całości...
oby, bo jedna z osób, bodajże prokuratorek, dostał podobno gałę, miał zaskarżone pkt I (odsetki) i III...no więć to może kwestia uzasadnienia. i tak się ludzie nakręcają, przez te niedopowiedzenia ech. jak widać admin jest do obrony, gospodary (nieważność) - nie, zobaczymy co wyjdzie z cywilem i za co były te ndst, bo w tym zakresie nikt się raczej nie wypowiadał.

scottie33 napisał:
i tak się ludzie nakręcają, przez te niedopowiedzenia ech. ...........

Tak właśnie sprytnie ujęta została istota tych forumowych nastrojów...

scottie33: też mam w.p.z. 20K i wniosek tylko reformatoryjny (bez "ewentualnie" o uchylenie) i powtarzam żadanie pozwu. No to kurna chyba widać, że zdający chce wszystkiego czego mu nie dali w stosunku do żądania pozwu tylko, że z rozpędu dopisał pkt I do zakresu zaskarżenia :D Myślę, że jeżeli w pozostałym zakresie wstrzeliłeś się w klucz to nie będzie problemu. Zauważ, że w sumie wytyczne z cywila jako chyba jedyne podawały powód, za który powinna być murowana gała (brak zarzutu procesowego itd.) - nawet w przypadku admina, nie było wprost napisane że brak 149 = ndst. Więc mam nadzieję, że pozostałe błędy będą traktowane pobłażliwiej, zwłaszcza jeżeli nie są one konstrukcyjne - a nasz takim na 99% nie jest.

Ojjj, dajcie spokój. I tak nie ma co gdybać póki się nie ma uchwały w ręce.
Oczywiście takie burze mózgów to dobra rzecz, ale czy to już? Nie martwmy się na zapas i siebie nawzajem :).

Po tym egzaminie to terapia grupowa by się przydała:);)
Halo! Halo Lublin! jesteście jeszcze z Nami?

Mnie cały czas nurtują przyczyny, dla których tyle osób poległo w Krakowie na cywilu (21 pał) oraz na gospodarzu (15 pał). Czy ktoś z Krakowa może podsunąć jakieś przypuszczenia takiego stanu rzeczy?

Spojrzałam na zeszłoroczne forum. Zamknęło się na 320 stronie i to po odwołaniach w tym roku. Nasza grupa wsparcia rzeczywiście robi wrażenie. A tu jeszcze nie ma wszystkich wyników.....

Oj, pewnie na dniach przybędzie z kolejnych 100-200 stron postów

Witam może i słabo napisałem uzasadnienie, czekam na uchwałę i będę pisał odwołanie, tylko to mi pozostało, ps. wiecie może jak w ubiegłym roku K2 oceniała, czy są jakieś szanse na wyciągniecie sie?!

prokuratorek napisał:
Witam może i słabo napisałem uzasadnienie, czekam na uchwałę i będę pisał odwołanie, tylko to mi pozostało, ps. wiecie może jak w ubiegłym roku K2 oceniała, czy są jakieś szanse na wyciągniecie sie?!

u Ciebie były chyba wszystkie zarzuty z klucza wg tego pisałeś... pewnie że walcz, bo jeśli to kwestia tylko uzasadnienia, to sorry, ale coś jest nie w porządku.

a może... to omyłka w wynikach? dopuszczasz taką ewentualność?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót