Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzięki, po stokroć:) już to gdzies pisałam tylko i wyłącznie pkt. III, 362 i 445 na zasadzie że sąd żle zmiarkował, gdzieś w uzasadnieniu pisałam że to sąd powinien sam ocenić czy było przyczynienie się, no i oczywiście odsetki i koszty.

doprzodu napisał:
Dzięki, po stokroć:) już to gdzies pisałam tylko i wyłącznie pkt. III, 362 i 445 na zasadzie że sąd żle zmiarkował, gdzieś w uzasadnieniu pisałam że to sąd powinien sam ocenić czy było przyczynienie się, no i oczywiście odsetki i koszty.
Oki - dzięki. Tyle mi wystarczy :-)
Jeszcze raz GRATULUJĘ! :-D

Słuchajcie, rozumiem nawoływania do umiaru i stonowanych wypowiedzi...
Jednakże wyniki w ZG odbiegają od pozostałych miast... odbiegają diametralnie...
Jest też dziwne, że wyniki nie zostały upublicznione...

Wnioski mogą nasuwać się różne - nie mi jest je oceniać.

Jednakże naprawdę szkoda mi aplikantów z ZG, tych którzy nie zdali. Pozostałym, którzy zdali szczerze gratuluję.

Dokładnie - wczorajsze zamieszanie z publikacją statystyk na stronie ms jest co najmniej podejrzane ....

loyd30 napisał:
Dokładnie - wczorajsze zamieszanie z publikacją statystyk na stronie ms jest co najmniej podejrzane ....

a to to jest już w ogóle kuriozalne...
zdejmować ze strony ms informację o wynikach... ?????

podkop_kreta napisał:
Jednakże wyniki w ZG odbiegają od pozostałych miast... odbiegają diametralnie...
Jest też dziwne, że wyniki nie zostały upublicznione...

Wnioski mogą nasuwać się różne - nie mi jest je oceniać.

Primo - ocena prac w tym systemie jest w 100% subiektywna (być może prace z ZG w Toruniu by przeszły i odwrotnie), co być może aplikanci z ZG odczuli właśnie boleśnie.

Secudno - system oceny + brak upublicznienia (nie wiem o co chodzi za bardzo - za 2-3 dni i tak wszystko będzie jasne) = możliwość nie do końca jasnych kryteriów oceny i powrót wszystkich koszmarów z przyjmowaniem na aplikację za czasów korporacyjnych (układy, układziki, przyjmowanie tylko i wyłącznie "wiadomo kogo", patrzenie na "pochodzenie" i bonusy za "wzrastanie w środowisku prawniczym", tudzież "brak rękojmi prawidłowego wykonywania zawodu z powodu "braku tradycji prawniczych w rodzinie").

Ale to wciąż tyko subiektywna relacja osoby, która dostała ndst, więc mimo wszystko powinien być dystans do całej sytuacji - zwłaszcza, że ze dwa dni temu osoba, która zdała dawała inny obraz egzaminu (jak widać obraz się zmienia w zależności od pkt....).

Wnioski mogą nasuwać się różne - nie mi jest je oceniać - to już nawet nie jest zagrywka poniżej pasa, ale PISiorstwo. Stanowczo protestuję takim metodom stawiania tez i "pytań" :)

No ale zauważ, że statystyka była cały czas na stornie ms (Lublin ,Rzeszów, Kraków i potem Toruń), nagle pojawiła się ZG ze swoim rewelacyjnym wynikiem i zaraz potem wszytsko znikneło ....

To jest dla mnie podejrzane - to wyglądało tak jakby w się zorientowali w MS, że coś nie tak jest w ZG ....

loyd30 napisał:
No ale zauważ, że statystyka była cały czas na stornie ms (Lublin ,Rzeszów, Kraków i potem Toruń), nagle pojawiła się ZG ze swoim rewelacyjnym wynikiem i zaraz potem wszytsko znikneło ....

To jest dla mnie podejrzane - to wyglądało tak jakby w się zorientowali w MS, że coś nie tak jest w ZG ....

Teraz to już sobie chyba jaja robicie ?

a Jagiellonia jak na razie w plecy z Irtyszem Pawłodar - na szczęście tylko 0-1

wielka teoria spisku - czas start!

i niby teraz co się stanie? odwołają wyniki? ogłoszą ponownie po wprowadzeniu zmian?

KANTapli napisał:
Wnioski mogą nasuwać się różne - nie mi jest je oceniać - to już nawet nie jest zagrywka poniżej pasa, ale PISiorstwo. Stanowczo protestuję takim metodom stawiania tez i "pytań" :)

A ja sobie PISiorstwo wypraszam.
Chodziło mi o to, że każdy ocenia sobie sam fakty, ja nikogo do niczego nie przekonuję i nie nawołuję...

pikokish napisał:
wielka teoria spisku - czas start!

i niby teraz co się stanie? odwołają wyniki? ogłoszą ponownie po wprowadzeniu zmian?

Ja strzelam, że ta awaria to była na skutek telefonów Tych osób z ZG, po których część osób dostała jednak oceny pozytywne. nie, czekaj...... przecież wynik % był taki sam (chyba, że się mylę) - więc o co chodzi się pytam?

PS Za PISiorstwo przepraszam, ale opisywałem metodę, a nie poglądy (one mnie nie interesują jako takie), zresztą zakończyłem ":)" więc to był przytyk dla rozluźnienia całości wypowiedzi

Ostatnia edycja:
trzeba chyba poczekać na oficjalne wyniki z ZG i wtedy będziemy snuć teorie w oparciu o jakiekolwiek fakty - bo na razie mamy sprzeczne opinie od samych zdających z ZG...

theBostonian napisał:
a Jagiellonia jak na razie w plecy z Irtyszem Pawłodar - na szczęście tylko 0-1

no to poczekaj - zobaczysz czy na tym się skończy - :lol:
cosik mi się wydaje, że Jaga gra tak jak ja pisałem egzamin, ... generalnie graliśmy dobrze, zdecydowała jedna niefrasobliwość, chwila rozluźnienia, przyspaliśmy w obronie, rywal nie był groźny ... cóż z gospodarczego pała - trzeba wyciągnąć wnioski :what:
a generalnie zagraliśmy dobry mecz :brawo:

niepijpiotrek napisał:
no to poczekaj - zobaczysz czy na tym się skończy - :lol:
cosik mi się wydaje, że Jaga gra tak jak ja pisałem egzamin, ... generalnie graliśmy dobrze, zdecydowała jedna niefrasobliwość, chwila rozluźnienia, przyspaliśmy w obronie, rywal nie był groźny ... cóż z gospodarczego pała - trzeba wyciągnąć wnioski :what:
a generalnie zagraliśmy dobry mecz :brawo:

tyle, że do przerwy jest już 0-2 :)

niepijpiotrek napisał:
no tak zapomiałem o 149 kpa :D

ale ten się nie liczy bo był spalony - igciu tego dowiódł :evil:

FIFA nie uznaje powtórek wideo...:evil:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót