M
myszeaux102
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 96
szamag napisz cos wiecej, z której reki te wiadomości
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
szymku napisał:Ja bym się nie łudził.
Jeżeli ktoś sądzi, że obowiązują przejrzyste i jednolite dla wszystkich kryteria oceny w skali całego kraju, to się po prostu mocno rozczaruje. Oczywistym jest, że w izbie warszawskiej celem jest oblanie jak największej liczby osób bo jest nas po prostu dużo i poziom merytoryczny zdających ma tu drugorzędne znaczenie. Jeżeli ktoś sądzi inaczej jest po prostu naiwny i powinien cofnąć się ze swoją edukacją prosto do szkoły średniej by na nowo uczyć się życia.
Niezależnie od osiąganych przez nasz rocznik dobrych wyników w toku aplikacji, zawsze traktowano nas jak dopust boży i szarańczę która nie powinna być na aplikacji. Ewidentną niechęć dawało się również wyczuć przed rozpoczęciem egzaminu. Uwagi w stylu "Państwo chcą być radcami???!! Państwo ciszy nie potraficie zachować!!", były na porządku dziennym, choć moim zdaniem nie powinny być adresowane do ludzi przecież dojrzałych, posiadających rodziny i wieloletnie doświadczenie zawodowe, którzy właśnie ukończyli wymagająca aplikację, kosztem wielu wyrzeczeń zarówno finansowych jak i w życiu prywatnym.
Co znamienne - nikt nam nie życzył powodzenia.
Także, przy całej sympatii dla (Nie)pewnej, dla własnego dobra lepiej założyć, że się nie zdało. Unikniemy niepotrzebnych rozczarowań.
myszeaux102 napisał:A jak zarzuciłam 28 pb, 7, 77, 124 w zw. 107 i na doczepke za 149par. 3 w zw. z 145 bo były przesłanki wznowienia a nie wznowił i tyle w tym temacie to jak myslicie ze przejdzie?
Waw-iak napisał:Ja jestem w Komisji nr 4- wawa. Rzeczywiście jest tam SNSA. Plotka może być prawdą. Jak widzę, SZAMAG też coś słyszy w podobnych klimatach. Jeżeli byłoby tak, że nie zda 36 osób z mojej Komisji, to u nas było mniej niż 65 osób chyba zdających więc to oznaczałoby, że zda mniej niż połowa.....
W sumie to przykro to słyszeć i choć "pojechałem" kluczem mam prawo się obawiać.
szymku napisał:Ja rozumiem, że twoim zdaniem jestem osobnikiem żałosnym i miałkiego intelektu - cóż poradzić - takich nas przyjmowali na aplikacje w pamiętnym roku 2007.
To czy zdam jest kwestią otwartą - w założenia się wstrzeliłem, co jak wiadomo nie gwarantuje niczego, o czym świadczy przykład koleżanki z zarzutem ze 149 KPA z adm i piękną tłustą dwóją, z uwagi na niezrozumienie "istoty wznowienia".
Chciałbym tylko wskazać, iż kryteria powinny być jednolite, ponieważ obecny stan rzeczy zakłada, iż osoba z pracą czwórkową według kryteriów np. krakowskich dostaje galę w Warszawie czy Zielonej Górze. To pozostawia niesmak.
szamag napisał:z drugiej ręki, nie wiem której Komisji dotyczą (ale należy się spodziewać, że jednej z tych, która ogłasza wyniki w tym tygodniu w W-wie, ale to mój domysł!!!).
Nie tylko administracja stanowi problem, ale też cywilne. Dużo dwój z cywila. Kilka z testu.
W sumie szykuje się powtórka z ZG lub nawet gorzej.
Nic więcej nie wiem. Na pewno dużo gorzej niż Kom nr 7.
kirk napisał:gdansk, komisja nr 1 - na 68 osob 25 zdalo.... ja jestem w tej wiekszosci![]()
puerto napisał:no pieknie
szamag napisał:Gdańsk już ogłosił wyniki?