B
boski_jurysta
Migele chyba jednak nie zdał.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
myszeaux102 napisał:na której stronie był wzór odwołania, ktos podawał, moze ktoś pamięta
szymku napisał:Ja również zdałem w Warszawskiej czwórce...
Od innych wiem, że z admina przechodził brak 149 par. 3 KPA pod warunkiem, iż w pracy wspomniano o dwuetapowości postępowania wznowieniowego
myszeaux102 napisał:super, dzięki
Qrwa (przepraszam Panie i POanw za sformułowanie)- ale najgorsze jest to, że to własnie NIE JEST na zapasemmma napisał:Rozumiem, że wyniku jeszcze nie masz i martwisz się na zapas.
To nie będzie dwója - jeśli tylko taki mankament dostrzegasz. Pozostawienie rzeczy w rękach naszego Pana Nowaka jest po prostu nieskuteczne i tyle. Zastaw to umowa realna, jeśli go ustanowiłeś, to rzecz musiała się znaleźć w rękach spółki. Przeciwne zastrzeżenie nie jest ważne. A dodatkowo przemawiać może za Twoim "zaćmieniem" fakt, że taki zapis był podyktowany raczej zapewnieniem korzyści swojemu klientowi. No i jeszcze jedna rzecz - w Katowicach osobiście znam jedną osobę, która zrobiła tak, jak Ty , a szampana wieczorem otwiera. Nie martw się.
Waw-iak napisał:Cześć!!!!
Jestem z Komisji nr 4.....
Przeżyłem ten pogrom.
Gratuluje, wszystkim którzy zdali (andy79!!!!)
i współczuje tym którzy nie zdali.
emmma napisał:Rozumiem, że wyniku jeszcze nie masz i martwisz się na zapas.
To nie będzie dwója - jeśli tylko taki mankament dostrzegasz. Pozostawienie rzeczy w rękach naszego Pana Nowaka jest po prostu nieskuteczne i tyle. Zastaw to umowa realna, jeśli go ustanowiłeś, to rzecz musiała się znaleźć w rękach spółki. Przeciwne zastrzeżenie nie jest ważne. A dodatkowo przemawiać może za Twoim "zaćmieniem" fakt, że taki zapis był podyktowany raczej zapewnieniem korzyści swojemu klientowi. No i jeszcze jedna rzecz - w Katowicach osobiście znam jedną osobę, która zrobiła tak, jak Ty , a szampana wieczorem otwiera. Nie martw się.
migele napisał:Qrwa (przepraszam Panie i POanw za sformułowanie)- ale najgorsze jest to, że to własnie NIE JEST na zapas
SQrczybyki, uwalili mnie na gospodarzu. Szlag mnie trafił, bo bardziej gleby spodziewałem się z admina (standard), a ewentualnie z cywila (diabeł tkwi w szczegółach, to raz, a dwa że statystyki wskazują że w tym roku to jednak głównie cywil jest zmorą).
Przesłałem moje gospodarcze wypociny znajomym (radcom, adwokatom itp).
Jedyne co wychwycili to nieszczęsna sprawa zastawu (waliłem w rejestrowy a potem stwierdziłem iść w zwykły, i pozostał... przedmiot u kupująceg). Tak więc qrka wychodzi na to, że przywalili mi glebę tylko za tą jedną niezgodność z wytycznymi (pozostałe sprawy są OK).
Stąd też mój wcześniejszy post, bo zbieram argumentację i doświadczenia innych koleżanek i kolegów w "wytaczaniu" odwołań.
Dalej podtrzymuję jak w petitum - za wszelkie wsparcie będe wdzięczny.
Kofek napisał:Co tu dużo pisać, jeżeli jest to wyłącza przyczyna to chyba musisz argumentować, że w zasadzie jest to na korzyść klienta i przeciwna strona winna dopilnować, żeby zastaw został skutecznie ustanowiony. Wskaż, jeszcze, że przeoczenie wynikało ze zmiany koncepcji z rejestrowego na zwykły. Zresztą to tylko jeden element zadania, jeżeli reszta jest dobrze to raczej dziwne podejście z tym ndst.
migele napisał:Qrwa (przepraszam Panie i POanw za sformułowanie)- ale najgorsze jest to, że to własnie NIE JEST na zapas
SQrczybyki, uwalili mnie na gospodarzu. Szlag mnie trafił, bo bardziej gleby spodziewałem się z admina (standard), a ewentualnie z cywila (diabeł tkwi w szczegółach, to raz, a dwa że statystyki wskazują że w tym roku to jednak głównie cywil jest zmorą).
Przesłałem moje gospodarcze wypociny znajomym (radcom, adwokatom itp).
Jedyne co wychwycili to nieszczęsna sprawa zastawu (waliłem w rejestrowy a potem stwierdziłem iść w zwykły, i pozostał... przedmiot u kupująceg). Tak więc qrka wychodzi na to, że przywalili mi glebę tylko za tą jedną niezgodność z wytycznymi (pozostałe sprawy są OK).
Stąd też mój wcześniejszy post, bo zbieram argumentację i doświadczenia innych koleżanek i kolegów w "wytaczaniu" odwołań.
Dalej podtrzymuję jak w petitum - za wszelkie wsparcie będe wdzięczny.
euglena zielona napisał:NIEPRAWDAAAA a ja jestem przykładem. komisja 12 i ZADAŁAM
choć najbardziej bałam się administracyjnego udało się.
Wczesniej na forum wkleiłam swoje zarzuty.
igciu napisał:Art. 36 (4) ust. 7 ustawy o radcach prawnych mówi, że w części IV egzaminu mówi że:
Czwarta część egzaminu radcowskiego polega na rozwiązaniu zadania z zakresu prawa gospodarczego polegającego na przygotowaniu umowy.
Umowa sprzedaży to jedna umowa nazwana z kc. Umowa zastawu to druga umowa nazwana z kc. Na egzaminie można kazać aplikantom napisać JEDNĄ umowę. Zakwestionuj formułę może...
boski_jurysta napisał:Migele chyba jednak nie zdał.
boski_jurysta napisał:Na pewno nie o to, że nie było błędu w ustaleniach co do drugiego czynu - miałem to w zarzutach...