Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kirk napisał:
a ja w uzasadnieniu swojej galy z amdina mam "brak 149 par. 3 oraz brak zalaczenia oplaty co pozostawi skarge bez rozpoznania"....

moze ja jakis glupi jestem, ale wydawalo mi sie ze w opisie do zadania bylo napisane ze takowej nie trzeba....

ja wpisałam "Dowód opłaty za skargę w kwocie przepisanej prawem"

kirk napisał:
a ja w uzasadnieniu swojej galy z amdina mam "brak 149 par. 3 oraz brak zalaczenia oplaty co pozostawi skarge bez rozpoznania"....
W przypadku sporządzenia skargi nie jest konieczne omówienie kwestii związanych z wysokością i sposobem wniesienia wpisu od skargi oraz sporządzenie i dołączenie do skargi pełnomocnictwa.
Nie jest to jednoznaczne...można iść Twoim tokiem myślenia, ale równie dobrze mogło chodzić wyłącznie o wysokość opłaty i na czyje konto ma zostać uiszczona.
zgłoś się do igciu, on podobno nie miał 149 i zdał, niech wrzuci uzasadnienie oceny w tym zakresie...

klaudi80 jak byś miała jakies namiary na odwołanie dot. zlej reprezentacji to daj prosze znac!!!!!! jakiś pomysł na obrone złej reprezentacji macie iść!!!

scottie33 napisał:
W przypadku sporządzenia skargi nie jest konieczne omówienie kwestii związanych z wysokością i sposobem wniesienia wpisu od skargi oraz sporządzenie i dołączenie do skargi pełnomocnictwa.
Nie jest to jednoznaczne...można iść Twoim tokiem myślenia, ale równie dobrze mogło chodzić wyłącznie o wysokość opłaty i na czyje konto ma zostać uiszczona.
zgłoś się do igciu, on podobno nie miał 149 i zdał, niech wrzuci uzasadnienie oceny w tym zakresie...

z igciem rozmawialem... co do 149 mam mocne podstawy dzieki niemu...

natomiast polecenie dot. wpisu bylo dla mnie dosc jednoznaczne... przeciez "omowienie sposobu wniesienia" nie oznaczalo ze chodzi o to czy przelewem bankowym czy w kasie sadu... bez sensu...

czy ktoś wie jak w tamtym roku było z umową nieważną ktoś ze znajomych na takie odwolanie??? prosze o info takiego uzasadnienia!!!!

biedna_ja napisał:
czy ktoś wie jak w tamtym roku było z umową nieważną ktoś ze znajomych na takie odwolanie??? prosze o info takiego uzasadnienia!!!!

dołączam się do prośby biednej- ja .Też mnie to interesuje,

biedna_ja napisał:
klaudi80 jak byś miała jakies namiary na odwołanie dot. zlej reprezentacji to daj prosze znac!!!!!! jakiś pomysł na obrone złej reprezentacji macie iść!!!

dołączam się do wątku, także proszę o pomoc w tym zakresie.

kirk napisał:
z igciem rozmawialem... co do 149 mam mocne podstawy dzieki niemu...

natomiast polecenie dot. wpisu bylo dla mnie dosc jednoznaczne... przeciez "omowienie sposobu wniesienia" nie oznaczalo ze chodzi o to czy przelewem bankowym czy w kasie sadu... bez sensu...

wiem wiem, ale mógł się znaleźć jakiś as, co opłatę wniósł na rachunek wojewody (to miałem na myśli)

życzę Ci jak najlepiej, ciekawe jak wyniki komisji nr 2 i 3, już niedługo...ja drżę o cywila

Wikitor napisał:
dołączam się do prośby biednej- ja .Też mnie to interesuje,

w jakim kierunku idziesz w tym odwołaniu ??
idziesz w kierunku ocen i ze jeden bład nie moze = się ndst.
czy w orzeczenia dwa które s a z 1999 i 2000 r. czy w opis wytycznych ze nie wiążą komisji??

jeszcze nie mam uchwały, dzisiaj będę dzwonić do izby popołudniu kiedy wyślą, wiem ,że mi pani wyśle pocztą, muszę też zobaczyć uzasadnienie ocen, pojęcia jeszcze nie mam ,ale pewnie wykorzystam wszystko o czym napisałaś

Wikitor napisał:
jeszcze nie mam uchwały, dzisiaj będę dzwonić do izby popołudniu kiedy wyślą, wiem ,że mi pani wyśle pocztą, muszę też zobaczyć uzasadnienie ocen, pojęcia jeszcze nie mam ,ale pewnie wykorzystam wszystko o czym napisałaś

A mozesz mi podac adres email prywatny i ewentualnie się podzielic informacjami co piszesz!!!!!

kirk napisał:

moze ja jakis glupi jestem, ale wydawalo mi sie ze w opisie do zadania bylo napisane ze takowej nie trzeba....

a pisałeś coś o istocie wznowienia? czy w innym kierunku miałeś pracę?
masz szanse w odowłaniu, na pewno

Wikitor napisał:

a z zieloną gorą masz jakis kontakt bo ponoć ktos dam zdał!!!!

kirk napisał:

ja mam tak jak Ty, też zrozumiałam, że nie trzeba dołączać dowodu opłaty (napisać, że wniesiona i jak).
Długo się nad tym zastanawiałam na egzaminie i tak to rozumiałam, no to super, 2 murowane:(

Wikitor napisał:

zdał z oceną ndst ze zła reprezentacją

podkop_kreta napisał:
a pisałeś coś o istocie wznowienia? czy w innym kierunku miałeś pracę?
masz szanse w odowłaniu, na pewno

nie, nie pisalem o istocie wznowienia, tylko ze pownien byl wznowic, poniewaz skarzacy jest strona, a co organ blednie ustalil...

nie wiem czy juz ktos pisal o wroclawiu. Zdaja ludzie w miare dobrze. Ja juz tez mam zadane, ale problemem jest cywil. Nie przechodza prace, w ktorych nie ma zarzutów kropka w kropke z klucza, szczegolnie tego 233 lub 362kc. Sytuacja z cywilem uszi kontrowersje podobne jak w Katowicach.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót