Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam wszystkich!
Jestem tu nowa, ale wasze wpisy na forum śledzę już od jakiegoś czasu. Zdawałam we Wrocławiu i niestety poległam na gospodarczym:mad: Żeby było śmieszniej to przez swoją nieuwagę pomyliłam stan faktyczny. Z S.A. zrobiłam sp. z o.o. i najprawdopodobniej to przyczyniło się do otrzymania przeze mnie oceny ndst.
Ma ktoś jakiś pomysł na ewentualne odwołanie? Jak udowodnić K2, że mimo takiego błędu nadaję się na radcę? No i że moim zamiarem nie była zmiana zadania, a zrobiłam to całkiem przypadkowo? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Witam serdecznie

Zdałam egzamin radcowski (OIRP ŁÓDŹ) , w tym roku a z ADM dostałam 5, więc jeśli chcecie to pójdę do izby i zrobie zdjęcia mojej pracy wraz z tymi wszystkimi "opisami" mojej pracy przez członków komisji.

Może to komuś coś pomoże.

Nie gwarantuje, że będzie to jutro. Ale postaram się w tym tygodniu jeszcze.

kirk napisał:
nie, zdawalem w trojmiescie...

oczywiscie ze bede sie odwolywal... do samego NSA jesli zajdzie potrzeba :)

Dostałeś uchwałę wraz z opinią czy dzwoniłeś do izby lub sam sie tam pofatygowałeś? ja dostałem tylko uchwałę, ze mam za trzecią część ndst, daj znać jak zdobyłeś opinię

PARAGRAF-ka napisał:
Witam serdecznie

Zdałam egzamin radcowski (OIRP ŁÓDŹ) , w tym roku a z ADM dostałam 5, więc jeśli chcecie to pójdę do izby i zrobie zdjęcia mojej pracy wraz z tymi wszystkimi "opisami" mojej pracy przez członków komisji.

jakie zarzuty miałaś w swojej pracy?

ninia-1 napisał:
co do wrocławia, nie znam narazie nikogo z pała z administracji. Z cywlia zato sypia sie i sypia. Prace niemalze idealne sa oceniane na 3 ( idealne w sensie wytycznych MS) osobiscie widziałam dwie prace ocenione na 2 z cywila. Wiekszosć pał jest z cywila, pojedyncze z gospodarczego, pewnie admina i karnego ale to naprawde po kilka na grupe, w sensie 1 -3. Cały wynik robu cywil. Widziałam jedna prace, gdzie ktos twierdził, ze ma przyczynienie zakwestionowane, ale tak torche inaczej niż w kluczu. Te prace raczej nie zdaja. Nie ma tak jak w adminie, ze jak gdzie cos tam wynika z uzasadnienia, ze mozna sie czego domyslic to jest naciagane. Mam wrazenie, glownie czytając wpisy na forum, plis oceny znajmowych i sytuacje we wro, ze z tym cywilem to tak jak w Katowicach, nikt za bardzo nie wie, co sie dzieje i dlaczego. Ale generalnie 90% moich znajomych do przodu.

jest jakieś forum na którym Wrocławiacy udzialają się?
możesz namówić koleżanki/kolegów ze zdanym adm bez 149 aby wklejali swoje prace?:!::smile:

Witam, czy jest ktoś kto zdał gospodarcze nie stosując 379? albo może ktoś wie, że któraś z komisji przy takim błędzie postawiła ocenę pozytywną?

PARAGRAF-ka napisał:
Witam serdecznie

bardzo będą Ci wszyscy wdzięczni,pod warunkiem że zdałeś bez pisania o dwuetapowości postępowania i zarzucania naruszenia 149 ... w innym przypadku jedynie może to miec walor edukacyjny:lol:

--------------------------------------------------------------------------------

w celu weselszych mysli wrzucam:
http://www.youtube.com/watch?v=c25Zca3Gyc0
nie macie skojarzenia, że nasze pary egzaminatorskie to takie trochę siostry C.?? )
Magat: masz rację...niektórym siostry C (moze w niektórych przypadkach bracia) otworzyli drogę do gwiazd :)
Ziemia, słońce, wenus, mars, cały układ kręci się dzisiaj wokół ciebie...

zastaw rejestrowy napisał:
--------------------------------------------------------------------------------

w celu weselszych mysli wrzucam:
http://www.youtube.com/watch?v=c25Zca3Gyc0
nie macie skojarzenia, że nasze pary egzaminatorskie to takie trochę siostry C.?? )
Magat: masz rację...niektórym siostry C (moze w niektórych przypadkach bracia) otworzyli drogę do gwiazd :)
Ziemia, słońce, wenus, mars, cały układ kręci się dzisiaj wokół ciebie...

Uśmiałam się, ale myślę, że gdybym miała głośniczki byłoby jeszcze zabawniejsze :cool:

sorry, że pytam po raz kolejny, ale moze ktos się objwił na forum z k8 wawa? może macie jakies przecieki na temat wyników w k8 wawa?

nic z tego, zero przecieków poza tymi wczesniejszymi z gospodarczego. Zarząd = niedostateczna. Ale podobno w innej izbie to przechodzilo. W wawie wszystko zgodnie z harmonogramem.Oczywiscie myslę o terminach ogłaszania wyników, bo same wyniki juz mniej cieszą. :brawo:

nic z tego, zero przecieków poza tymi wczesniejszymi z gospodarczego. Zarząd = niedostateczna. Ale podobno w innej izbie to przechodzilo. W wawie wszystko zgodnie z harmonogramem.Oczywiscie myslę o terminach ogłaszania wyników, bo same wyniki juz mniej cieszą. :brawo:

Wiesz w jakiej IZBIE!!!!!!!

Pytam się dlatego, że może być to bardzo istotne!!!

ja pisałam we wroclawiu, ale ma 149 i w zasadzie tylko to. nie mam zarzutów z 7, 77. Tylk gdzies o tym margiesie uzasadnienia. Dostałam 5. Z moich znajomych wszyscy raczej maja 149, ale podobno wg glosów z izby starczało bez i to był jakis problem w komisji nr 5, rozwiazany na korzysć bez 149, ale tam za to cywil nie byl problemem. Nie ma tez chyba innego forum dla wroclawia. Moze słabiej sie udzielamy bo u nas masakre jest z cywila i admin ani gospodarcze nie wywołuje kontrowersji, co na tym forum stanowi podstawę dyskusji. Opinie podobno jeszcze nie są udostępniane. Ja juz tu tylko tak z przywiązania zaglądam :) i zycze wszystkim powodzenia i wytrwałości.

najwieksza pomocą będzie jesli ludzie, ktorzy zdali z admina majac tylko 7, 77 28 budowlanego, umowę z niewlasciwa reprezentacją podrzucili na forum swoje prace. Chociaz ktos z krakowa skutecznie zaczal ludzi od tego odstraszac. (kilka postów temu).
biedna ja: w której izbie zdawalas??

mati_krk napisał:
Czytam to forum od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zdecydowałem się zalogować i coś napisać.
Zdawałem w tym roku w krk i jakoś się udało i zdałem, choć do samego końca bałem się adm bo całkowicie rozminąłem się z kluczem.
Naiwnym jest jednak sądzenie, że ktoś, komu się udało zdać z błędami w pracy, opublikuje skany swojej pracy z ocenami albo nawet cytaty z recenzji. Po czymś takim bardzo łatwo o identyfikację, a identyfikacja jest pierwszym krokiem do problemów.
Pamiętajcie, że to jest tryb administracyjny i postępowanie nawet w przypadku pozytywnej oceny można wznowić. Wiem o czym mówię, bo znam jedną osobę z tamtego roku, która udostępniła swoją pracę i tego doświadczyła. Nie chcę nic więcej pisać, żeby jej nie zidentyfikować, ale jak ktoś jest z krk to pewnie wie o kogo chodzi.

Jest jeszcze inna opcje... ktoś oblał np. cywila, a zaliczył adma na argumentacji bez 149... taki ktoś nie miałby raczej obaw w udostępnieniu pracy...

najwieksza pomocą będzie jesli ludzie, ktorzy zdali z admina majac tylko 7, 77 28 budowlanego, umowę z niewlasciwa reprezentacją podrzucili na forum swoje prace. Chociaz ktos z krakowa skutecznie zaczal ludzi od tego odstraszac. (kilka postów temu).
biedna ja: w której izbie zdawalas??

warszawa k6 mam same 4 i ten jeden babol

szukam różbuch argumentów ale narazie jestt jedno orzeczenie z 99 r ale mocno skrytykowane

a ach zauwazyłam, ze jeszcze ktos dopytywał o tą złę reprezentacje. Zaczęłam ten wątek, kiedyś tam, bo wiem ze jest takie orzeczenie i ze jest o tym w komentarzach a orzeczenie jest gdzie w lexie. Ale jak ktos juz to komnetował, to bardzo stare orzeczenie, poglad mniejszościowy, orzeczenie chyba 1996, ale z tego co pamietam nie było oznaczone w lexie jako nieaktualne czy jakos tak. Ja mialam dobrą reprezentację, ale napewo widziałam takie orzeczenie i ono mozy byc chyba jedyną deska ratunku, bo inne argumenty nie przychodza mi do głowy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót