Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
LondonGuest napisał:
Dzieki Wam za odzew:) Mnie szczerze mowiac tez to zdziwilo:( Bylbym wdzieczny za pomoc w tym zakresie, pozytywne prace tylko z zarzutami procesowymi.

Przecież masz klucz, który mówi, że to prawidłowe rozwiązanie.

A może miałeś te przepisy zarzucone, ale nie pisałeś nic o dwuetapowości?

LondonGuest napisał:
Dzieki Wam za odzew:) Mnie szczerze mowiac tez to zdziwilo:( Bylbym wdzieczny za pomoc w tym zakresie, pozytywne prace tylko z zarzutami procesowymi.

Ale dostałeś ndst z takimi zarzutami? Widziałeś uzasdnienie?

Może praca niepodpisana albo wniosłeś nie do tego sądu, coś formalnego w każdym razie

Życzę szczęścia , tym czekającym i tym odwołującym się. To forum pozwalało mi przetrwać czekanie, które pozytywnie się zakończyło. Dziękuję za wymianę myśli, która w tym trudnym okresie oczekiwania była krzepiąca…dziękuję za każdy głos. Mam tylko prośbę, by każdy choć nie wierzy w odwołanie, je składał. Myślę, że na tym polu są duże szanse. Dobrze tylko byłoby wskazać np. w procedurze karnej, cywilnej i administracyjnej, że skarga czy apelacja miała wszystkie wymogi formalne, przyjęta byłaby do rozpoznania, że pomimo braku wszystkich wytycznych z klucza, dla klienta zakończyłaby się pozytywnym rozstrzygnięciem, a to jest najważniejsze w praktyce. W gospodarczym obronić należałoby się spójnością umowy . Uważam też, że warto w odwołaniu postulować propozycję zmiany uchwały, poprzez rozszerzenie o jeszcze jeden dzień egzaminacyjny, czasu egzaminu końcowego, albowiem w tym przypadku dłuższy czas, zwiększyłby szanse powodzenia egzaminu. Te uwagi podniesione na marginesie może spowodowałyby zmianę i pochylenie się nad specyfiką egzaminu. Z pozdrowieniami

Zapraszam chętnych towarzyszy niedoli do współpracy przy pisaniu odwołania z gospodarczego (reprezentację miałem prawidłową).

Napisał/a szczupły 1
Witam wszystkich Forumowiczów. Nie zdałem w Warszawie administracyjnego ze względu na brak art. 149 par. 3. Bardzo proszę o przesłanie na priv. pracy, która została oceniona pozytywnie pomimo braku zarzutu 149 i dwufazowości.

Właśnie dowiedziałem się, że Ministerstwo Sprawiedliwości potwierdza, że powołanie się w odwołaniu na pracę innej osoby, która za podobną pracę dostała ocenę pozytywną, w żadnym wypadku nie może prowadzić do obniżenia oceny tej osoby.

JohnyKozak napisał:
Śmiało pisz, że w Komisji nr 1 w Krakowie za brak 149 nie dawali gały.

Ja też uprzejmie proszę o przesłanie na priv prac wszystkich osób, których prace przeszły bez 149. Z góry dzięki

bokassa napisał:
Zapraszam chętnych towarzyszy niedoli do współpracy przy pisaniu odwołania z gospodarczego (reprezentację miałem prawidłową).

Bokassa: ja się piszę. uwalili mnie przy zastawie za brak słowa "rejestrowy", choc, konstrukcja ewidentnie wskazywałą na rejestrowy (m. in. pozostawienie przemiotu o kupującego).
W razie czego pisz na priv.

prawiexxx napisał:
Uważam też, że warto w odwołaniu postulować propozycję zmiany uchwały, poprzez rozszerzenie o jeszcze jeden dzień egzaminacyjny, czasu egzaminu końcowego, albowiem w tym przypadku dłuższy czas, zwiększyłby szanse powodzenia egzaminu. Te uwagi podniesione na marginesie może spowodowałyby zmianę i pochylenie się nad specyfiką egzaminu. Z pozdrowieniami

A moż Ty byś wystosował pismo z takimi postulatami do Ministerstwa? W końcu masz już zdany egzamin, jesteś szczęęliwy, wiesz, co Ci przeszkadzało. Osoby, które nie zdały, to obecnie zapewne szukają merytorycznych argumentów do odwołań, a nie płonnych postulatów.
Przepraszam, jeśli Cię uraziłam, ale moim zdaniem pisanie obecnie o takich postulatach ludziom, którzy mają na głowie naprawdę poważny problem z odowłaniem, nie jest w ogóle potrzebne. To raczej pasuje do wątku "egzamin 2012. Myślę, że nie potrzeba teraz takich "wujków dobra rada", a Ty jako starszy kolega, wkrótce po ślubowaniu Pan mecenas, mógłbyś pomóc sam pisząc do MS.

pozdrawiam

Witam wszystkich

Mam ogromną prośbę do osób, które zdały egzamin z administracji a nie wspomniały w swoich pracach o zarzutach z art. 149. Czy moglibyście przesłać na prywatny adres prace razem z ich oceną ? skany tych dwóch dokumentów bardzo pomogłyby przy pisaniu odwołania

Mam jeszcze prośbę, czy ktoś z Was mógłby mi przesłać orzeczenia, które do tej pory pojawiły się na forum, potwierdzające drugą linię orzeczniczą co do rozwiązania z administracji:help:.

Z góry serdecznie dziękuję .

Mam nadzieje że żaden "mądry" nie wpadnie na poroniony pomysł wydłużenia tego egzaminu choćby o minute.

JohnyKozak napisał:
Śmiało pisz, że w Komisji nr 1 w Krakowie za brak 149 nie dawali gały.

macius82 napisał:
mialem 7, 10 par. 1, 145 par. 1 pkt 4 kpa i 28 ust. 2 budowlanki

w uzasadnieniu skupilem sie glownie na 28 ust. 2 budowlanki twierdzac, ze od poczatku byl strona. w uzasadnieniu nie mialem nic o dwuetapowosci, 149 itp.

teraz jestem w pracy. moge wieczorem wrzucic prace z domu.

Macius82 podesłałbyś pracę na priva?Dzięki

amator81 napisał:
kto i gdzie zdał cywila choć nie zarzucił błędu w ustaleniach faktycznych lub 233 KPC - a miał za to 362 KC ?

Dziewczyna o pseudonimie Anna_Dominika, tylko nie wiem w jakiej izbie.

a ja proszę o odzew ludzi co mają znajomych (o ile) mają a które zdały ze zła reprezentacją!!!!! Proszę o jakies info.....jest ono bardzo potrzebne!!!!!

@Biedna_ja: mam nadzieje że jutro bede mógł Ci dać taki odzew :D

apl_waw napisał:
@Biedna_ja: mam nadzieje że jutro bede mógł Ci dać taki odzew :D

napisałm prv. do ciebie!!!!

liczysz ze komisja twoja warszawska oceni inaczej niz dotychczasowe??? tak tu masz nadzieję tak???

Ostatnia edycja:
Na ile info o wcześniejszych wynikach w Poznaniu jest wiarygodne? W procentach ;)
Pozdrawiam

biedna_ja napisał:
napisałm prv. do ciebie!!!!

liczysz ze komisja twoja warszawska oceni inaczej niz dotychczasowe??? tak tu masz nadzieję tak???

Nie licze, tylko czekam na uzasadnienie bo jestem go bardzo ciekawy :)

apl_waw napisał:
Nie licze, tylko czekam na uzasadnienie bo jestem go bardzo ciekawy :)

mi powiedziała ze praca na pozytyw ale ze nie zastosowałam 379 to powód ndst.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót