antekkk napisał:
zapomniałes jeszcze wymienić uzytkowników takich jak Euglena Zielona oraz Igciu (chociaż ten i tak ma ogromne zaslugi)
Wywołany do tablicy się odezwę. Nie, nie udostępniam swojej pracy i swojego opisu. Kropka. Możecie mnie za to forumowo przekopać. To mi wisi.
Nie zamierzam ryzykować, że nagle 300 osób będzie pisało w swoim odwołaniu, że to skandal, że ja nie zdałem, bo przecież zdał igciu (dowód: praca i opis oceny), który miał tak samo jak ja.
I to nie jest kwestia ryzyka "obniżenia oceny". Na Boga, na "obniżenie oceny" nie ma żadnego trybu. Uchwała się uprawomacnia i koniec programu. Więc nie rozumiem tego rodzaju pytań kierowanych do MS.
To natomiast, na co MS ma tryb, to jest sprzeciw wobec wpisu na listę. I jest to norma blankietowa. Wiem, że jest to ryzyko na poziomie 1%, ale nie zamierzam ponosić ryzyka nawet na poziomie 0,1% dla osób, których nawet imion i nazwisk nie znam!
Szczególnie, że przysługujące Wam wnioski dowodowe pozwalają osiągnąć ten sam cel przy wykluczeniu tegoż ryzyka. Co Wam stoi na przeszkodzie, żeby zawnioskować o przeprowadzenie dowodu z prac wraz z protokołami ocen (uzasadnieniami) wszystkich np. z Torunia albo Wrocławia. Albo z dwóch "dobrych" komisji stołecznych? Celem ograniczenia ilości prac, spokojnie możecie żądać tylko tych z dostateczną oceną.
A jeśli taki wniosek miałby nie chwycić, to w czym ma być lepszy dowód z jednostkowej pracy??
Kto ma mieć, to ma i moją pracę i moje uzasadnienie ocen.
A co do cywila i karnego, to żaden to heroizm pokazać. Oba moje petita są na forum. Informacja jak zostały ocenione też.
PS. for the record - a tak w ogóle, to ja miałem zarzut 149, 138 i wszystko co trzeba, a orzecznictwo zbierałem just for fun.