Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
paolob napisał:
a może ratunkiem był art 145 par 1 pkt4 ?

chciałabym, bo mam, ale nie sądzę. Już kilka osób na tym forum napisało, że miało ten zarzut, a mimo to pif paf!:-(

Ja dostałem w jednej z warszawskich komisji "bańkę" z adm. pomimo 145 par. 1 pkt 4 (149 nie miałem). Zależy od konkretnej komisji, a raczej od tego, ile będzie w twojej komisji dwój z innych przedmiotów niż admin. Zdawalność w Wwie jest na poziomie 50 - 55%, co oznacza, że 45 - 50 % z każdej komisji musi oblać. Im więcej obleje z innych przedmiotów niż adm., tym mniej musi oblać z admina. Komisje, które w Wwie stawiały mało dwój z adm. oblewały z innych przedmiotów (przykładowo komisja nr 6 postawiła z samego cywila ok. 20 baniek, do tego doszło kilka oblanych z testu, karnego i ok. 10 gał z gospodarczego). Po prostu z adm. w tej komisji nie musieli stawiać większej ilości dwój.

Wikitor napisał:
nie zgodzę się , ja całe KSH przeczytałem conajmniej kilka razy w życiu, nie mówiąc o fragmentach potrzebnych w pracy, egzamin to wypadkowa wiedzy, doświadczenia, opanowania stresu i tego jaka jest komisja. Liczy się nawet gdzie siedziałaś na sali, ( ja miałem to nieszczęście, że codziennie siedziałem w pierwszych ławkach i) i nie dało się nic porozumiewać. Ja przepis o reprezentacji z art. 379 ksh znałem, ale w trakcie pisania umowy po administracyjnym jak zacząłem ją pisać po 15 w piątek ostatniego dnia, miałem już DOSYC......................i nie myślałem, normalnie, świeżo, to była już schiza, chciałem już mieć to z głowy i kwestię reprezentacji najnormalniej w świecie PRZEOCZYŁEM. Tymbardziej, że umowa miała kilka haczyków bo i zastaw i zgoda małżonki i warunek, sprawdzała znajomość i ksh i kro i kc. Umowa po prostu była trochę wredna, to nie była taka klasyczna umowa zbycia udziałów w spółce zoo jak jest we wzorach.

bez przesady. Umowa była bardzo prosta. Cywil i karniak to była męka.

Johny Walker napisał:
Ja dostałem w jednej z warszawskich komisji "bańkę" z adm. pomimo 145 par. 1 pkt 4 (149 nie miałem). Zależy od konkretnej komisji, a raczej od tego, ile będzie w twojej komisji dwój z innych przedmiotów niż admin. Zdawalność w Wwie jest na poziomie 50 - 55%, co oznacza, że 45 - 50 % z każdej komisji musi oblać. Im więcej obleje z innych przedmiotów niż adm., tym mniej musi oblać z admina. Komisje, które w Wwie stawiały mało dwój z adm. oblewały z innych przedmiotów (przykładowo komisja nr 6 postawiła z samego cywila ok. 20 baniek, do tego doszło kilka oblanych z testu, karnego i ok. 10 gał z gospodarczego). Po prostu z adm. w tej komisji nie musieli stawiać większej ilości dwój.

coś w Twojej ocenie sytuacji jest! bo faktycznie takie wnioski można wyciągnąć.

blablab napisał:
chciałabym, bo mam, ale nie sądzę. Już kilka osób na tym forum napisało, że miało ten zarzut, a mimo to pif paf!:-(

Z tym adminem w Wawie to czysta loteria więc może Ci się uda.

Mnie po przeczytaniu oceny wkurzyła jedna rzecz - niby dwa zarzuty prawidłowe (dobrze postawione i uzasadnione) - 145(1)(4) i 28(2) budowlanki, skarga spełnia wymogi formalne, prawidłowy zakres i kierunek zaskarżenia i ... bańka :mad: .

wyniki z kolejnej (11) komisji w wawie - średnio 50% zdało...

Znowu pogrom::(

ktos wie ile procent odwołań w zeszłym roku zostało uwzględnionych w Wawie?

Skoro 50% prac zostało uwalonych to jak hipotetycznie uwzględnia 50% z nich
to raczej strzelą sobie w stope bo to by oznaczało że MS powołał niewłaściwych ludzi do
K1.
K2 bedzie jednak szła po bandzie i nie uwzględni zbyt wielu odwołań choć chciałbym się mylić:(

kenderson napisał:
Znowu pogrom::(

ktos wie ile procent odwołań w zeszłym roku zostało uwzględnionych w Wawie?

Skoro 50% prac zostało uwalonych to jak hipotetycznie uwzględnia 50% z nich
to raczej strzelą sobie w stope bo to by oznaczało że MS powołał niewłaściwych ludzi do
K1.
K2 bedzie jednak szła po bandzie i nie uwzględni zbyt wielu odwołań choć chciałbym się mylić:(

Zatem wtedy WSA!!!!!

ale wiesz mozesz wywalczyć !!!!! ze egzamin będzei zdany....a co darujesz mimo rozbieżności np. w orzecznictwie i doktrynie ludzie top jest egzamin

biedna_ja napisał:
bedze w sierpniu lub we wrześniu nie w czerwcu:)

skąd masz takie info?

wstępny z reguły jest we wrzesniu tak więc wrzesień chyba nie

dlaczego w czerwcu ma nie byc egzaminu?

kenderson napisał:
skąd masz takie info?

wstępny z reguły jest we wrzesniu tak więc wrzesień chyba nie

dlaczego w czerwcu ma nie byc egzaminu?

bo czwart rok kończy w czerwcu i 3 miesiące wiec wypada

biedna_ja napisał:
bo czwart rok kończy w czerwcu i 3 miesiące wiec wypada

a nie kończą tak jak my kończylismy (marzec/kwiecień)>?

czwarty rok idzie jeszcze takim samym trybem jak my dopiero rocznik kóry był (startował) w 2009 roku ma 3 letnia aplikacje i wtedy chyba kończyłby w czerwcu aplikacje

kenderson napisał:
a nie kończą tak jak my kończylismy (marzec/kwiecień)>?

czwarty rok idzie jeszcze takim samym trybem jak my dopiero rocznik kóry był (startował) w 2009 roku ma 3 letnia aplikacje i wtedy chyba kończyłby w czerwcu aplikacje

niestety nie!!!!

W Warszawie K11 ogłosiła wyniki.
"Wstrzelili się" w bilans z 2010 - oblali 43% ludzi, konkretnie 29 na 67 osób :P.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót