Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
blablab napisał:
Oblało 40 osób!!!!!!!!!!!!!!!! ja piórkuję!!!

Pojechali ostro...
Na maksa :P
Najostrzejsza komisja jak dotąd :P.
Współczuję koleżankom i kolegom z K2, którzy nie zdali.

Kibolski napisał:
Pojechali ostro...

Przyłączam się do wyrazów współczucia ...
Na 67 osósb oblać 40 ....
I z tego, co widziałam jest bardzo dużo osób z dwiema ndst. .... najczęściej w pakiecie adm.+gospod. lub cywil + gospod. lub cywil + adm.
No to ciśnienie podniesione pomimo liczby hektopaskali za oknem.... Żeby tylko komisja nr 10 nie poszła tym tropem :-o

Kibolski napisał:
Pojechali ostro...

Najostrzejsza (proporcjonalnie) jest nadal komisja nr 4 - 38 gał na 62 zdających...

szymku napisał:
Najostrzejsza (proporcjonalnie) jest nadal komisja nr 4 - 38 gał na 62 zdających...

Cześć Szymku,
No Nasza K4 jest ciągle nr 1.
Ale 2 w k2 idą jak po sznurku. Współczuję.

pozdr.

Miejmy nadzieję, że więcej takich wyskoków jak K2 i K4 już nie będzie - jeszcze bodajże 7 komisji w Warszawie czeka na wyniki

Korniles:
Teraz czeka cię co najmniej 2 tygodnie chlania :)

Gratulacje !:)

słuchajcie, ponieważ nastawiam się już raczej na pisanie odwołania (k18, wawa), to mam pytanie, bo się trochę pogubiłam - uzasadnienie, które sporządzają egzaminatorzy jest zawarte w uchwale, czy trzeba do niego dotrzeć składając wniosek o wgląd w ocenioną pracę ?

jeszcze raz ponawiam próbę wywiedzenia się od Was zwłaszcza od osób które przymierzają się do pisania odwołania od negatywnej oceny z gospodarczego, która wynikała ze złej reprezentacji, czy ktoś może odsłonić rąbek tajemnicy na czym będzie głównie bazował w swoim odwołaniu??ileś stron wcześniej wspomniano o dwóch orzeczeniach rozumiem, że chodzi o trzymanie się wersji, że 379 ksh nie dotyczy wszystkich rodzajów umów zawieranych z członkiem zarządu??, a co z 103 kc, 17 ksh?bierzecie to pod uwagę???

Ale co z aplikacjami zakończonymi przed dniem wejścia w życie ustawy? ha!
jeśli mają być ujemne punkty z testu i przemowy oprócz pism procesowych to raczej wrota zawodu się zamykają

wawka napisał:
Spokojnie. W projekcie na razie jest tak:

Art. 75. Do aplikacji adwokackiej, radcowskiej, notarialnej, komorniczej i legislacyjnej, rozpoczętej przed dniem wejścia w życie ustawy oraz do następującego po niej egzaminu i postępowania w sprawie odwołań od wyników tego egzaminu, stosuje się przepisy dotychczasowe.

basiak24 napisał:
jeszcze raz ponawiam próbę wywiedzenia się od Was zwłaszcza od osób które przymierzają się do pisania odwołania od negatywnej oceny z gospodarczego, która wynikała ze złej reprezentacji, czy ktoś może odsłonić rąbek tajemnicy na czym będzie głównie bazował w swoim odwołaniu??ileś stron wcześniej wspomniano o dwóch orzeczeniach rozumiem, że chodzi o trzymanie się wersji, że 379 ksh nie dotyczy wszystkich rodzajów umów zawieranych z członkiem zarządu??, a co z 103 kc, 17 ksh?bierzecie to pod uwagę???

17 KSH oraz 103 KC nie mają żadnego związku z czynnością dokonaną niezgodnie z 379 KSH. Co najwyżej może tutaj wchodzić w grę art. 39 KC ale to jest mniejszościowy pogląd.

JEST JEST JEST !!!
zdałem w komisji nr 2 w Wawie.
i jestem przykładem, że można zdać bez 149 i bez wspomnianej dwufazowości!

także trzymam kciuki za pozostałych. Trzymajcie się

cvaniaq napisał:
JEST JEST JEST !!!

A czy mógłbyś powiedzieć jakie miałeś zarzuty? 138? 145?

cvaniaq napisał:
JEST JEST JEST !!!

GRTATULUJE !
słuchaj, wiem, że to duża prośba, ale czy mógłbyś podesłać uzasadnienie egz. na priv plus pracę - oczywiście nie ma mowy o ujawnianiu Twoich danych.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót