P
pepegit
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 64
blablab napisał:Czyli tylko ja tu czekam na wyniki?![]()
ja też czekam, do 1 września
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
blablab napisał:Czyli tylko ja tu czekam na wyniki?![]()
KANTapli napisał:Zmieniając temat - jakie są kolejne kroki po zdaniu egz?
Proszę o wypowiedź najlepiej tych, co już zdali (jeżeli zaglądają tu jeszcze). Jak pamiętam czekamy teraz na ew sprzeciw MS (30 dni o doręczenia uchwałki oirp (?)), wobec tego po upływie tego czasu czekamy na dalsze ruchy oirp względem ślubowania?
KANTapli napisał:Zmieniając temat - jakie są kolejne kroki po zdaniu egz?
Proszę o wypowiedź najlepiej tych, co już zdali (jeżeli zaglądają tu jeszcze). Jak pamiętam czekamy teraz na ew sprzeciw MS (30 dni o doręczenia uchwałki oirp (?)), wobec tego po upływie tego czasu czekamy na dalsze ruchy oirp względem ślubowania?
laboga napisał:ja odebrałam dzisiaj uzasadnienie oceny ndst z adm i trawię to oszczerstwatypu - praca niestaranna (jaka ma być skarga pisana w 2/3 h, pytam się), albo brak 138 w zw. ze 144 ( w pracy - jak wół stoi!)
![]()
clara44 napisał:ja się nastawiam na taki sam wynik w poniedziałekpowiedz, jak długo czeka się na udostepnienie uzasadnienia - rozumiem, że się trzeba najpierw umówić telefonicznie ?
pepegit napisał:ja też czekam, do 1 września![]()
szargiel napisał:Szczecin wstępnie określił termin ślubowania na połowę września.
n_bt napisał:Lublin - połowa sierpnia.
cycero napisał:Witam!!
Proszę ponownie szanowne koleżeństwo o pomoc!!
Niestety nie powiodło mi się jedynie z prawa gospodarczego, z uzasadnień ocen cząstkowej mojej pracy wynika, że nie zostało ustanowione prawo zastawu z uwagi na brak przesłanki wydania rzeczy (art. 307 § 1 KC) Zdaniem oceniającego w treści umowy nie ma postanowień z których wynikałoby, że przedmiot zastawu został wydany wierzycielowi. (faktem jest że przeoczyłem w umowie ten zapis), ponadto zdaniem jednego z oceniających nie wskazałam w umowie w jaki sposób nabywca ma zapłacić cenę.
Drugi zarzut (także podniesiony tylko przez jednego z oceniających) dotyczy pominięcia danych zwłaszcza odnoszących się do zbywcy tj. jego siedziby i adresu wskazania sądu rejestrowego, numeru w rejestrze przedsiębiorców KRS, wysokości kapitału zakładowego, numeru NIP. Zdaniem oceniającego te braki ujawniają nieznajomość zdającego przepisów regulujących obligatoryjne wymogi oznaczenia spółki akcyjnej (art. 374 ksh i art. 34 ustawy o KRS) Zdaniem oceniającego konsekwencją takich braków stałoby się narażenie sprzedawcy na sankcję w postaci grzywny(zgodnie z zapisami w/wym. ustaw).
Rzeczywiście w pracy nie wpisałam tych danych.
Zastanawiam się tylko czy te niedociągnięcia dyskwalifikują całą umowę ocenioną zresztą na 2,5 - oceny cząstkowe 2/3
Proszę bardzo o jakieś uwagi i porady bo oczywiście mam zamiar się odwoływać a nie mogę spać po nocach!!
pozdrawiam
Jagódka
Bartata napisał:@igciu - czy ten post ma jakikolwiek sens oprócz tego aby wkurzyć kilka osób, rozpocząc jałową dyskusję, zacząć przerzucać się mięsem, a przede wszystkim narobić mi roboty?