Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rumba napisał:
raczej zrób próbny z poprzedniego roku, bo ars nie odzwierciedla do końca prawdziwego egz, pyt są często z kosmosu :)

Potwierdzam. Próbne testy z Ars sa według mnie średnio miarodajne.

witam, czy jest ktoś kto składał już dokumenty do ORA w Częstochowie, nic nie moge znalezc na ich stronie internetowej czy jakis formularz pobrac czy tez nalezy sie logować gdzieś eh...

Szukaj na stronie Ministerstwa Sprawiedliwosci. Tam wszystko jest podane.

Przebrnęłam dwukrotnie przez testy Stepaniuka o ue :rolleyes. jednak chyba bede musiała jeszcze raz przez to przejść ale to już może przed samym egzaminiem :)

KarolinaGromek napisał:
Przebrnęłam dwukrotnie przez testy Stepaniuka o ue :rolleyes. jednak chyba bede musiała jeszcze raz przez to przejść ale to już może przed samym egzaminiem :)

Ja próbuje przejść przez ustawy o samorządach ale...ciężko 😂

rayof_light napisał:
Ja próbuje przejść przez ustawy o samorządach ale...ciężko 😂

Ja właśnie robię kpk w sensie czytania ustawy i testów a w wolnej chwili konstytucja w wersji audio 🤣🤣🤣

Dotknęłam dosłownie ustawy o województwa i jednak zostawiam to na potem ;) od jutra powtorka kc kpc kk i kpk i tak do połowy września. Między czasie pewnie jakieś testowe powtórki z tych małych co już za mną (a no małych i ksh przecież ;) oby się udało złapać te 100

KarolinaGromek napisał:
Dotknęłam dosłownie ustawy o województwa i jednak zostawiam to na potem ;) od jutra powtorka kc kpc kk i kpk i tak do połowy września. Między czasie pewnie jakieś testowe powtórki z tych małych co już za mną (a no małych i ksh przecież ;) oby się udało złapać te 100

Od kiedy się uczysz?;p

Od lutego :D Dlatego muszę powtórzyć :o No i parę lat po studiach więc uczę sie od nowa. Nie ułatwia fakt posiadania potomka w wieku poczatkowo przedszkolnym, ale dajemy radę 8) zakładam, że wolny człowiek świeżo po studiach mógłby to ogarnąć w 3 miesiące :D

KarolinaGromek napisał:
Od lutego :D Dlatego muszę powtórzyć :o No i parę lat po studiach więc uczę sie od nowa. Nie ułatwia fakt posiadania potomka w wieku poczatkowo przedszkolnym, ale dajemy radę 8) zakładam, że wolny człowiek świeżo po studiach mógłby to ogarnąć w 3 miesiące :D
Ufff już myślałem ze od czerwca lipca ;p ja rok po studiach i od lipca się ucze i tez modlę się żeby było 100 :p

Na pewno dasz radę. Trzymam za Ciebie kciuki a Ty trzymaj za mnie :)

Nie ma reguły, ile trzeba się uczyć. Ja w zeszłym roku uczyłam się 3 tygodnie i osiągnęłam wynik 106 pkt.:D

Malina2017 napisał:
Nie ma reguły, ile trzeba się uczyć. Ja w zeszłym roku uczyłam się 3 tygodnie i osiągnęłam wynik 106 pkt.:D

Zazdraszczam ja uczyłem się 3 tyg i 98 🤣

Czy ktos moze mi powiedziec na czym stanelo jesli chodzi o kpc i kpk? Bo juz sie pogubiłąm w tych nowelizacjach.

Super, gratuluję. Myślę, że masz sporo racji. Jednak im więcej się uczysz tym szanse większe.

Dokładnie. Fakt, że im więcej się człowiek uczy tym szanse wzrastają jest regułą. Ale z drugiej strony jednemu potrzeba miesiąc na opanowanie danej ustawy a drugiemu tydzień na przykład. Więc powoływanie się na czas nauki nie zawsze jest miarodajny.

Czy tylko ja jestem zażenowany jak wychodzą mi testy z KK? :mad: Chyba trzeba będzie zrobić z tego notatki :wow: bo inaczej nie potrafię tego wbić.

Jak idzie nauka podczas długiego weekendu tak w ogóle? :cool:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót