A
Ali155
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 121
KarolinaGromek napisał:A to ja liczę wg statystki w ilosci pytań a nie na podstawie próbnego![]()
Ja tez najpierw pisałem o statystyce
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
KarolinaGromek napisał:A to ja liczę wg statystki w ilosci pytań a nie na podstawie próbnego![]()
officjal napisał:do wyniku z testu próbnego z arslege należy doliczyć +/- 10 pkt.
Więc jak zrobiłeś próbny na powyżej 100 pkt zdasz na lajcie
Ja ten ostatni zrobię głównie dla statystyk na końcu odnośnie pytań stricte z kodeksów żeby zobaczyć na którym kodeksie się skupić na ostatni tydzień powtórkioliwiabb napisał:Ja tych probnych a ars nie robie juz. Te pytania sa beznadziejne, wybierane losowo, moim zdaniem nie warto. Byl taki chyba probny w czerwcu, ktorego nikt nie zdalMialam chyba z 40 pkt i sie zalamalam. Potem robilam i zawsze okolo 110 ale juz przestalam. Znajoma robila te probne z ars i wszystkie zadawala a egzaminu nie zdała. Wiec trzeba uwazac bo mogą dwać złudne poczucie wiedzy.
oliwiabb napisał:Dlatego trzeba robic po prostu egzaminy z lat ubieglych z aplikacji radcowsko adowkackiej i sedziowsko prokurkatorskiej. Ja raz na jakis czas robie i wtedy widze jaki jest moj stan wiedzy.
Ktore ustawy z tych mniejszych przerobiliscie dokladnie a ktore np tylko z helliosz? Nie mam sily ich juz czytac, czuje jakbym czas tracila bo w tym czasie lepiej sobie dokladnie ogarnac kodeksy.
Robię dokładnie tak z małymi jak ty i dokładnie te same ustawy robię obecnie w testachrayof_light napisał:Ja rownież nie robię juz próbnych na Ars zeby sobie nie psuć humoru. Za to przerobię poprzednie ministerialne.
Z tych mniejszych to przerobiłem większość tych, za które w ostatnich latach był 1/2 pkt ale np prokuratora, restrukturyzacyjne i upadłościowe, gospodarka nieruchomościami nie zrobiłem w ogóle (za duża ustawa wiec przerobię z testów jak starczy sił i chęci).
oliwiabb napisał:Eh ja poki o przerobilam adwokature, radcow, ustroj SA, Rpo, prokurature, gimnę, wlasnosc lokali, stowarzyszenia, ksiegi wieczyste i hipotekę, trybunal kosnst no i kw i kks ale to jednak zaliczam do tych glownych. Ale nie mam tych ustaw tak dobrze opanowanych jak np kodeks cywilnyRobie je w testach na okolo 75 % gdzie kodeksy to zawsze okolo 85-90.
Zastawu nie ruszam bo to dla mnie ogolnie jakas czarna magia, podobnie jak weksle. Chyba bym musiala z rok sie tego uczyc
No i mam w planach jeszcze unie bo z tego to nigdy nie moge dobrze strzelic na tescie, na logike sie nie da rozwiazac tych pytan. Wiec musze to ogarnac :/
Z UE najbardziej lubię pytania o głosowania parlamentu bo są bardzo podobne do naszego sejmu a reszta to słabiutko u mnieoliwiabb napisał:Eh ja poki o przerobilam adwokature, radcow, ustroj SA, Rpo, prokurature, gimnę, wlasnosc lokali, stowarzyszenia, ksiegi wieczyste i hipotekę, trybunal kosnst no i kw i kks ale to jednak zaliczam do tych glownych. Ale nie mam tych ustaw tak dobrze opanowanych jak np kodeks cywilnyRobie je w testach na okolo 75 % gdzie kodeksy to zawsze okolo 85-90.
Zastawu nie ruszam bo to dla mnie ogolnie jakas czarna magia, podobnie jak weksle. Chyba bym musiala z rok sie tego uczyc
No i mam w planach jeszcze unie bo z tego to nigdy nie moge dobrze strzelic na tescie, na logike sie nie da rozwiazac tych pytan. Wiec musze to ogarnac :/
KarolinaGromek napisał:A z kodeksu wykroczeń robicie tylko część ogólną? Bo to w ars są 21 pytania :O
KarolinaGromek napisał:A z kodeksu wykroczeń robicie tylko część ogólną? Bo to w ars są 21 pytania :O