Egzamin wstępny na aplikację komorniczą 2014 wybiera się ktoś ???

• Autor wątku Autor wątku lajla89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ciekawe jak do zaświadczeń lekarskich podchodzą w izbie łódzkiej, mi lekarz wystawił zaświadczenie, ze nie ma przeciwwskazań zdrowotnych do zawodu komornika i powiedział jeszcze ze w zakresie pojęcia zdrowia mieści sie zarówno psychiczne jak i fizyczne.

W wiecie coś moze kiedy bedą wyniki? Ponieważ zastanawiam sie czy zostawać w Łodzi na dłużej czy wracać od razu po egzaminie.

A jak poszukiwania patronów? Robicie już coś w tym kierunku?

Nie mając patrona z sensowną pensją, nie zdecydowałbym sie raczej na żadną aplikację. Apelowałem o to na początku tematu. O ile zdanie egzaminu wstępnego nie jest jakimś wielkim wyczynem, to znalezienie patrona z sensowną umową i widokami po aplikacji już tak.

Ja mam już patrona. Teraz przeraza mnie egzamin. Zdaje wszystkie próbne ale zobaczymy jak będzie 27 września.

mógłby ktoś podać treść swojego zaświadczenia od lekarza medycyny pracy? Dzis dostałam wezwanie do uzupełnienia braków- własnie zaświadczenia. Przypuszczam, co mogło być nie tak, ale idąc jeszcze raz do lakarza chciałabym mu podać treść, żeby wszystko na 100% grało.

Lekarze sami nie wiedza jak pisać. Musi byc napisane brak przeciwwskazań fizycznych i psychicznych do pełnienia funkcji komornika. Tak powiedziała mi Pani w izbie łódzkiej. A gdzie zdajesz egzamin?

Mi w Izbie Gdańskiej powiedzieli że musi być taka klauzulka ,, kandydat posiada zdolność psychiczną i fizyczną pozwalającą na pełnienie obowiązków komornika sądowego ''.

Nie każdy lekarz chce wydawać takie zaświadczenia z taką adnotacją także wszystko zależy na jakiego się trafi.

posprzątałem
Michupocichu

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hej witam wszystkich :) Jak tam Wam nauka idzie?? Ja niby się uczę ale braki jeszcze są no i egzamin mnie przeraża. Pracuje już w zawodzie od 3 lat i niby tylko ten egzamin ale.... No i ja w Łodzkiej zdaję.

daria194 napisał:
Hej witam wszystkich :) Jak tam Wam nauka idzie?? Ja niby się uczę ale braki jeszcze są no i egzamin mnie przeraża. Pracuje już w zawodzie od 3 lat i niby tylko ten egzamin ale.... No i ja w Łodzkiej zdaję.

Ja rownież w łódzkiej, ogólna właściwość izba lubelska. Rownież pracuje w zawodzie ale jestem strasznie zestresowana egzaminem. Zrobione kc, kpc, uoksie, konstytucja oraz ustawy pomniejsze. W tym tygodniu kodeks pracy następnym ksh No i cały czas testy na arslege.

No i ja dostałam czuły list z izby. Zaświadczenie lekarskie nie takie jak byc powinno. Mimo, ze mówiłam lekarzowi jak ma napisać uparł sie, ze brak przeciwwskazań zdrowotnych powinno wystarczyć.

No ja niby jakoś już to co napisałaś ogarnęłam, ale i tak nie wszystko da się zapamiętać ;) Ja już braki uzupełniłam, a miałam cv zamiast życiorysu :) i termin zaświadczenia o niekaralności mi minął bo Inpost zagubił mój list.... No i czekam teraz za listem, gdzie egzamin. A długo już pracujesz??

daria194 napisał:
No ja niby jakoś już to co napisałaś ogarnęłam, ale i tak nie wszystko da się zapamiętać ;) Ja już braki uzupełniłam, a miałam cv zamiast życiorysu :) i termin zaświadczenia o niekaralności mi minął bo Inpost zagubił mój list.... No i czekam teraz za listem, gdzie egzamin. A długo już pracujesz??

He he a mój list zgubiła poczta Polska:) poważnie musiałam jeszcze raz kompletowac dokumenty. List był polecony z potwierdzeniem odbioru. Mam przeboje z tym egzaminem :) pracuje dokładnie 3,5 roku. Pracowałam już na studiach.

Ja również dostałam wezwanie dot. załączenia właściwego zaświadczenia od lekarza medycyny pracy.
Na szczęście udało mi się uzyskać zaświadczenie odpowiedniej treści.

Powrót