S
Servola
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
znajomość zagadnień związanych z egzekucją i prowadzeniem egzekucji a egzamin konkursowy na aplikację to dwie różne rzeczy....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Qrteczka, jestem głąbem! Po kilku krotnie dłuższym stażu w branży, nadal nie uważam, że mam egzekucję w małym palcu. :???:Servola napisał:egzekucję mam w małym palcu 2 lata w kancelarii to dużo ...
aglo_ napisał:a co z ustawami typu Prawo budowlane, o gospodarce nieruchomościami, o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym, Prawo geodezyjne i kartograficzne???
robiliście, robicie, będziecie robić?
kaarrolcia napisał:Powiem szczerze, ze nie ruszam)) wole skupić sie na pewniakach
Nie.. Czytam wątek o aplikacji adwokackiej i tam czytaja raczej z czesci ogólnej tych ustaw - zreszta ja sobie tak wymyśliłam, ze w tamtym roku była niższa zdawalnosc, w tym roku o 100 osob mniej podchodzi wiec moze dadzą coś łatwiejszegoEleganteee napisał:Kod:
Już widzę miny ludzi na sali otwierających arkusz a tam: 5 pytań z konsty, 15kc 25 kpc, 3kp 5kpa 2krio 5uoksie i reszta z pozostsłych ustaw tak jak to jest na notarialnej adwokackiej czy radcowskiej.:grin:
kaarrolcia napisał:Nie.. Czytam wątek o aplikacji adwokackiej i tam czytaja raczej z czesci ogólnej tych ustaw - zreszta ja sobie tak wymyśliłam, ze w tamtym roku była niższa zdawalnosc, w tym roku o 100 osob mniej podchodzi wiec moze dadzą coś łatwiejszego))))
ttomek90 napisał:To nieprawda co piszesz. Na egzaminie wstępnym na aplikację adowkacką/radcowską większość pytań jest zawsze z kodeksów (+konstytucja + ustawa o adowkatach/radcach) tak jak na naszym egzaminie konkursowym. Tylko na notariacie co roku jest dużo pytań z innych ustaw... Nawet na ogólnej większość pytań jest z "koników"
Eleganteee napisał:Większość... ale nie taka jak u nas, która pozwala zdać egzamin znając bardzo dobrze 5 ustaw. U nas jest większość pytań z artykółów paragrafu pierwszego co wymaga ogólnej znajomości artykułu. Na innych zaś aplikacjach są to często ostatnie bardziej szczegółowe paragrafy, chociaż też nie ma co uogólniać![]()
Michupocichu napisał:Nieładnie się wcinać z postem przed starszego
Michupocichu