G
gomagik
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Nomnes, jest jakiś paragraf odnośnie tego pierwszego punktu, o którym piszesz? Ja bym się może tym podparła i zrobiła jak mówisz.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dobrze ci się wydaje:gomagik napisał:Mnie się wydaje, że liczy się data stempla pocztowego, więc jeśli było to po tym 10-cio dniowym czasie na rezygnację to niestety nie będzie bez kosztów.
Art. 2.
1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.Nie ma. Odstąpienie nastąpiło po upływie 10 dni.Scorp!oN napisał:Czy jest możliwość zerwania umowy bez ponoszenia takich kosztów?
Próbowałam odstąpić po tym czasie 10-cio dniowym. Nie udało się. Zapłaciłam więc karę, która została nieprawidłowo naliczona. Starałam się o zwrot różnicy ale co pismo to cuda wianki mi wymyślali, żeby tylko wyszło na ich. Proszę przeczytać moje posty, bo nie chce mi się tego powtarzać od początku. Nie wygrasz z nimi. Złodzieje i tyle.MarceliSzpak napisał:Dobrze ci się wydaje:
- Przepis prawny:
Art. 2.
1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
Chociaż znając działania tej firmy to koszta będą zawsze i kwoty nie wiadomo skąd.
W przypadku skutecznego odstąpienia od umowy?
Scorp!oN napisał:Nie wiem czy to jest zgodne z prawem, ale mój tata nie otrzymał oryginału umowy a jej kopię, w której na dodatek nie ma wpisanej naszej ulicy przy której mieszkamy.
Wiem, odpowiadałem na wątpliwość pt. "Mnie się wydaje, że liczy się data stempla pocztowego (...)".nomnes napisał:PS
@MarceliSzpak -> 28-16=12....
Ano widzisz, jak się bezprawnie zrywa umowę to można się spodziewać wszystkiego najgorszego.gomagik napisał:Próbowałam odstąpić po tym czasie 10-cio dniowym.
Bardzo wyraźnie mówi i jest dokładnie tyle ile wskazuje.karolautp napisał:bo art 2 ust z 2 marca 2000 r. o tym wyraźnie nie mówi...
Ta podstawa jest jak każda inna, nawet ta, że dzisiaj świeci słońce a jutro nie, czyli ma tyle wspólnego z prawem co nic.Fansubaru napisał:więc na tej podstawie wypowiedziałem umowę.