S
Syphar
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 13 564
Nie, bo powinnaś na policję. Prokuratura się tym nie zajmuje. Policja - jak najbardziej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Właśnie lepiej żeby trafiła. Jest szansa wówczas że nie zdążą cofnąć pozwu i sąd oddali powództwo.Natala87 napisał:Sprawa do sadu nie trafi bo jej nie oddadza bo wiedza ze nic z tego nie bedzoe bo przedawnienie
czekać na dalsze ruchy KSI i pilnować listów poleconych z sądu,tidek11 napisał:Co mam robić jestem przerażony nigdy nie miałem długów a bank też nic nie robił żeby nas powiadomić dziękuję za pomoc .
Co by nie cudować, to to będzie przedawnione. Raczej, bo istnieje scenariusz, w którym nie byłoby, ale wybitnie mało prawdopodobny. Bo musiałaby być sprawa w sądzie przeciw ojcu, a gdyby taka była, to żądaliby jeszcze kosztów sądowych.ojciec zmarł w 2011 roku
Twierdzą że cesję długu zrobili 17 luty 2017 , a takie długi po zmarłych po jakim okresie są przedawnione ? mają wysłać kopie umowy kredytu z bankiem i pójdę z tym do jakiegoś prawnika bo nie wiem co robićSyphar napisał:Co by nie cudować, to to będzie przedawnione. Raczej, bo istnieje scenariusz, w którym nie byłoby, ale wybitnie mało prawdopodobny. Bo musiałaby być sprawa w sądzie przeciw ojcu, a gdyby taka była, to żądaliby jeszcze kosztów sądowych.
3 lata,Syphar napisał:a takie długi po zmarłych po jakim okresie są przedawnione ?
to oni twierdzą i muszą to udowodnić,tidek11 napisał:Twierdzą że cesję długu zrobili 17 luty 2017
Pismo przyszło na mnie bo za nim poczytałem o tej firmie i trafiłem na to forum zadzwonił telefon że jest dług do spłacenia za ojca wszystko podali imię nazwisko adres zamieszkania ojca , prosiłem żeby wysłali kopie umowy kredytu , wiem mój błąd że podałem swój adres , ale byłem nie świadomy że to taka uporczywa firma , była myśl nawet żeby to spłacić bo człowiek wystraszony robi głupie rzeczy ale poczytałem i trafiłem tu na szczęście , przysłali ugodę do podpisania ale wyraźnie pisze żeby to było ważne trzeba podpisać kopie i odesłać , wiem że już spokoju mi nie dadzą będą dzwonić ,grozić i tego nie uniknę . Bardzo wam dziękuję za pomoc trochę mnie to uspokoiło, ale chodź by nawet przedawnienia nie było to przecież zgodnie z prawem najpierw musi być zrobione postępowanie spadkowe , a tu nic robione nie było , mama mieszka za granicą i kontaktu nie mamy, a oni się domagają spłaty jakim prawem niby na podstawie czego ?Natala87 napisał:Nic nie podpisuj i nic nie odsylaj. Pismo jest zaadresowane bezposrednio do ciebie czy "spadkobiercy pana xy"? Jesli nie jest zaadresowane bezposrednip do ciebie to nic nie musisz. Mi tez probowali wmowic ze mam splacac przedawnione dlugi osoby z rodziny i zglosilam to na prokurature.
No, jak się okaże, że długu nie ma, to... Prokuratura. I unikniesz.wiem że już spokoju mi nie dadzą będą dzwonić ,grozić i tego nie uniknę
Niech rodzina zbiera dowody - nagrania, listy, to się okaże w prokuraturze czy "no i co z tego".gosciec2017 napisał:Ostatnio nekaja rodzine po kilka razy w tygodniu i mimo iz rodzina powiedziala ze zglosi ja na policje - pani odpowiedziala " no i co z tego" Prosze o porade.