Z
zuraw09
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
dzieki wielkie za odpowiedz!
a jak wygladaja pozostaje kwestie-moje watpliwosci?
a jak wygladaja pozostaje kwestie-moje watpliwosci?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Niestety Nieprawda!jac3nty napisał:A organ kontroli ruchu drogowego w ciągu 180 dni od ujawnienia czynu, może nałożyć grzywnę w drodze mandatu karnego na sprawcę wykroczenia - przekroczenia prędkości, na podstawie np. zapisu z fotoradaru.
[/I]
jac3nty napisał:Zaproponować to może kelner, ale danie w restauracji...
wieczorek7 napisał:Również słyszałem, że w momencie przyjęcia mandatu i opłacenia go w wysokości 10% Straż miejsca nie ma uprawnień aby ściągnąć resztę pieniędzy - czy to jest prawda?
Termin 7 dni to okres wzięty z sufitu przez tych popaprańców. Nigdzie nie ma go polskim prawie. Podobnie jak obowiązku odpisywania im. Napisz im e-maila żeby podali C podstawę prawna tych 7 dni i obecaj że Ty odpiszeszesz im w 30 dni bo tak uważasz że będzie dobrze.agaisab napisał:Mam 7 dni na odesłanie Oświadczeń. (...)Czy termin 7 dni liczy się od odebrania na poczcie , czy od dostarczenia awizo ?
agaisab napisał:Mam 7 dni na odesłanie Oświadczeń. Proszę o poradę co robić? Jak napisać pismo odwołujące .Musze działać szybko gdyż dopiero wróciłem i wczoraj odebrałem na poczcie list .Czy termin 7 dni liczy się od odebrania na poczcie , czy od dostarczenia awizo ?
Napisz proste pismo że pojazd o numerach rejestracyjnych ......... nie jest Twoją własnością i nigdy go nie użytkowałeś, jeżeli to prawda. Wskaż na pomyłkę w tych numerach. Pomyłka ta mogła wyniknąć z błędnego odczytania numerów rejestracyjnych np. "S" podobne do "5" i wtedy z CEPiK wyskoczyły twoje dane.agaisab napisał:W rubryce raportu , widnieje nie mój numer rejestracyjny,tylko marka się zgadza.
Mało tego w ten dzień nie było mnie w kraju i nikt nie prowadził mojego samochodu w tym czasie. Jak to możliwe że mają moje dane ? i chcą mnie ukarać.