K
kujawiaczkaa
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 155
pewnie wniosek do sądu o niewskazanie, będą liczyć na tryb nakazowy i że
się nie odwołasz od wyroku
się nie odwołasz od wyroku
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ag_Maz napisał:A czytałeś post 1 tego wątku?
forg napisał:Każda porada choćby sugerująca jak ominąć prawo i co zrobić, by uniknąć zasadnego płacenia skutkować będzie dla "radzącego" ostrzeżeniem lub wyrzuceniem z forum
DieWelt napisał:Wskazuję przecież a że zdjęcie od tyłu i nikogo nie widać ?![]()
colets napisał:czy jeśli dojdzie do sprawy dostane powiadomienie co i jak kiedy itd?
best1000 napisał:@ DieWelt
Jeżeli nie odbierzesz awizowanego poleconego SM nie będzie mogła skierować sprawy do sądu o niewskazanie.
Nic się nie wydarzy jak zdjęcie nieczytelne albo od tyłu to nie maja ruchu. Będa próbowali Ci to wcisnąć u mnie (w Warszawie) nawet dzielnicowy pełni rolę listonosza i dopiero jak Ci wciśnie to niestety ale musisz odpowiedzieć. Sam tak robie i przekonałem się że to najlepszy sposób. Jak odebrałeś to jesteś ugotowany pozbawiłeś się jedynego argumentu o niewskazanie nikt nie pytał nikt nie udzielał odpowiedzi. To co Ci piszą o tym że potraktują jako doręczony dotyczy tylko sądów a nie SM, policji itd odwagi nie odbieraj a potem unikaj dzielnicowego albo umyślnego strażnika miejskiego/gminnego. nawet zagłębie fotoradarowe okolice Białego Boru jest bezradne. Piszę to z własnego ponad 3 letniego doswiadczeniaDieWelt napisał:Dostałem awizo, że na poczcie leży polecony od SM. Co się będzie działo jeśli nie odbiorę korespondencji ? Na 100% znowu fotoradarek. :beer:
DieWelt napisał:Oczywiście że SM może skierować sprawę do sądu. Tyle że w sędzia też będzie musiał mieć 100% pewności że na zdjęciu to ty a nie twój szwagier. Powinni więc mieć albo zdjęcie szwagra albo wezwać go na świadka.![]()