A
Arkado
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Nie chodzi mi o wyraznosc kierowcy (jak najbardziej jestem rozpoznywalny na zdjeciu,ktorym dostalem) ale o metode pomiaru predkosci.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Strzałka przy wartości zmierzonej prędkości wskazuje że zmierzono prędkość pojazdu zbliżającego się do urządzenia. Możesz porównać z opisem instrukcji obsługi fotoradaru. Niestety sprzęt wskazuje na Ciebie.Arkado napisał:Dostalem ladne zdjecie, na ktorym widnieja 2 auta jadace w przeciwnych kierunkach, na zdjeciu nie ma oznaczonych prostokatow wiazki
Rozumiem, ze tylko punkty i grzywna za niewskazanie sprawcy pójdą "do śmietnika", bo mandat za prędkość i tak mi wlepią jako właścicielowi auta? Dobrze rozumuję?sixteen179 napisał:Wystarczy, że obaj zeznacie, że nie pamiętacie kto kierował a po drodze zmienialiście sie i sprawa do śmietnika. Na 100%. A groźby SM to tylko strachy na lachy.
bobekzea napisał:A jak wygląda kwestia czasu który mam na odpowiedź? Na piśmie jest coś o 'nieprzekraczalnym' terminie 7 dni. Mam teraz kilka kolokwiów i chciałbym zająć się tym w połowie tygodnia. Zbieranie informacji na czym stoję pewnie troszkę mi zajmie.
cygan11 napisał:Jechalem karetka pogotowia na sygnale swietlnym i dzwiekowym wiozlem pacjenta do szpitala w ciezkim stanie ,zostalem zlapany na radar za przekroczenie predkosci.po 4 miesiacach przyszlo pismo z glownego inspektoratu drogowego zebym zaplacil 300 zl albo zaloza sprawe w sadzie,co w tym wypadku powinienem zrobic....
cygan11 napisał:Jechalem karetka pogotowia na sygnale swietlnym i dzwiekowym wiozlem pacjenta do szpitala w ciezkim stanie ,zostalem zlapany na radar za przekroczenie predkosci.po 4 miesiacach przyszlo pismo z glownego inspektoratu drogowego zebym zaplacil 300 zl albo zaloza sprawe w sadzie,co w tym wypadku powinienem zrobic....
cygan11 napisał:Wiozlem pacjenta w bardzo ciezkim stanie z ratownikiem medycznym.....dostalem oswiadczenia albo wyrazam zgode na mandat w kwocie 300 zl i 8 punktow ,albo sprawa sadowa....
Ale tego nie robi, sprawa była omawiana nawet w Radiu Zet, że strażacy MUSZĄ w czasie godzin pracy jeździć do urzędu tłumaczyć się że jechali do pożaru. Ot taka polityka GITD, jak na zdjęciu nie widać że pojazd miał włączone koguty to mandat się należy.uncle napisał:W praktyce powinno być tak, że GITD powinno się najpierw dowiedzieć, czy pojazd był uprzywilejowany. Jeśli tak, postępowanie zostaje zakończone.
A nie zawsze będą widoczne, choć mogą być włączone.elektryk321 napisał:jak na zdjęciu nie widać że pojazd miał włączone koguty to mandat się należy.
No właśnie na tym polega bzdurne rozumowanie GITD i dlatego wysyłają mandaty do straży i pogotowia ratunkowego.FreeG napisał:A nie zawsze będą widoczne, choć mogą być włączone.