Witam;
Mam PILNE :!: pytanie:
W zeszłym tygodniu straznik przyniosl mi do domu

wezwanie za fotoradar za wykroczenie z 04.2012 z nowego zółtego fotoradaru, wcześniej wskazał mnie ojciec jako kierującego, a potem nie odbieralem od nich korenspondencji dlatego minelo juz 180 dni. I teraz najważniejsze:
-
Na przesluchaniu odnowiono mi możliwości niewskazania sprawcy, (i nie przyjęcia za to mandatu :smile
? Najpierw strażniczka stwierdziła, ze mnie rozpoznaje(?), jak zapytalęm kto jej dał prawo do rozstrzygania tego to stwierdziła, ze jeżeli juz mineło 180dni to oni nie mogą skierować sprawy do sądu na niewskazanie?!
Ja mandatu nie przyjąłem, ona wypelnila wniosek da sądu wskazujac mnie jako sprawcę wykroczenia, natomiast ja w swoich zeznaniach stwierdziłem, że odmówiono mi mozliwosci skorzystania z prawa do niewskazania oraz sprawa ze wskazaniem poszla do sądu wbrew mojej woli...
I teraz pytanie czy mieli do tego prawo?
Fotki mi nie okazano oficjalnie ale widzalem ją katem oka na monitorze, mój wizerunek nie jest do końca czytelny (obcięta gora glowy od oczu), natomiast na fotce są minimum 4 inne samochody w tym jeden na lewym pasie co mnie wyprzedza...