M
marols1972
nigdzie tego nie znajdziesz, logika na to wskazuje, przepisu nie ma
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
januszsuwalki napisał:Termin przekroczony, ale mają kolejne 180 dni na... wniosek o ukaranie do sądu rejonowego. Zapłać i wprowadź książkę czasu pracy kierowców![]()
mar3m napisał:...To jest tez przywołąny Art54.6 który też nie ma tu zastosowania bo odnosie sie od przesłuchań, których SM SG ITD nie prowadzą...
Tego 96par3 tak bym nie fetyszyzował w stosunku do SM. Właśnie mam świeży wyrok z SR z dn.19.01.2012 w którym mam napisane " W ocenie Sądu w aktualnym stanie prawnym po nowelizacji z dnia 29.10.2010 roku straż miejska ma uprawnienie do kierowania zapytania do właściciela pojazdu lub posiadacza, jednakże nadal nie jest uprawniona do kierowania wniosku o ukaranie przeciwko właścicielom i posiadaczom, w sytuacji gdy nie udzielą oni informacji o jakich mówi wskazany przepis ustawy." Czyli postepowanie umorzono a płacimy niestety my wszyscy a nie SMmarols1972 napisał:nie zapominaj o art 96 $ 3 kw
mar3m napisał:... Ciekaw jestem czy którakolwiek straż ma np druki protokołów przesłuchań. Oni to postępowanie wyjśniające prowadzą przysyłając te durne formularze z 3 opcjami do wyboru i pezprawnym żądaniem wskazania kto kierował samochodem....