Fotoradary

• Autor wątku Autor wątku ewawlkp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mylisz się Marlos1972
Zwróc uwagą ze babcia wg SG jest podejrzana wię może odmów wyjasniania czegokolwiek i gdziekolwiek nawet w sądzie !!!

Po drugie jeżeli forumowicz przekazał nam sprawe tak jak dokumenty to stamno(nie wiadomo na jakiej podstawią to babcia została podejrzna tyko dlatego ze jest właścicielem auta którego kierowcy (nieznany) wykroczenie arejestrowano. Kulam się ze śmiechu jeżeli to prawda.

do carlos
nie pisz im kto kierował autem nie masz takiego obowiązku. Nie daj sie wkrecic w ustalanie osoby ktora popełniła wykroczenie to nie Twoja tylko SG robota Masz obowiązek wskazać JEDYNIE komu powierzono pojazd. SG uwazają ze powierzyć mozna tylko jednej osobie i tego ich stanowiska nie da sie raczej powazyc. Jak napiszesz ze powierzono trzema osobom to SG uzna że wlasciciel niewskazal i rypna mu mandat ze niewskazanie

Teraz mnie admin opitoli za dwa posty jeden pod drugim.

Marlos - to że bronisz na tym forum interesów jedynie słusznej opcji jest dla wszystkich jasne i od biedy z pewnych względów nawet zrozumiałe. To jest forum prawne na którym wspólnie szukamy pewnych odpowiedzi i rady typu "szukaj dalej" zachowaj proszę dla siebie.

Jeżeli o mnie to chodzi to takimi postami potwierdzasz tylko obiegową opinię jaka panuje w społeczeństwie o waszej "służbie".

rodeque napisał:
Marlos - to że bronisz na tym forum interesów jedynie słusznej opcji jest dla wszystkich jasne i od biedy z pewnych względów nawet zrozumiałe. To jest forum prawne na którym wspólnie szukamy pewnych odpowiedzi i rady typu "szukaj dalej" zachowaj proszę dla siebie.

Jeżeli o mnie to chodzi to takimi postami potwierdzasz tylko obiegową opinię jaka panuje w społeczeństwie o waszej "służbie".

Drogi Redque - nie wiem jak w Twoim mieście ale u mnie SM/SG przez moją służbę traktowana jest jak, nie piąte ale co najmniej dziesiąte koło u wozu, banda niedouczonych zawziętych pętaków, która w przypadku najdrobniejszych problemów próbuje stwierdzone wykroczenia przekazać innym służbom by pozbyć się naważonego piwa.
Co do wcześniejszego stwierdzenia, "szukaj dalej" miałem na myśli by przeczytał sobie pozostałe art. z ustawy o SM a nie tylko art. 12, znajdzie tam uprawnienia SM/SG do prowadzenia czynności wyjaśniających, a co za tym idzie do przesłuchiwania osób.

carlos69 napisał:
Witam ponownie...

stawiennictwo osobiste babci nie wchodzi w grę ma 86 lat i jej sten zdrowia nie pozwala jej na to. Mam zamiar odpisać SM w jej imieniu, iż auto zostało powierzone trzem członkom rodziny zamieszkałym w tym samym adresie,ale nie ma pewności kto prowadził auto w danym czasie.SM nie dołączyła żadnego zdjęcia z kamery monitoringu, a nikt z mogących prowadzić auto nie kojarzy danej sytuacji z przed ponad miesiąca.

I to jest jakieś tam wyjście.... SM materiały przekaże do właściwej jednostki Policji (bo nie mogą prowadzić czynności w trybie art. 96$3 Kw) Policja wezwie te 3 osoby i przesłucha, wynik przesłuchania zadecyduje co, komu i ewentualnie ile....

Rodeque, czy czasem nie zauważyłeś, że jest tutaj kilku frustratów - byłych, albo czynnych łapsów ze straży, /może Policji/, jakiś bubek "znający" się na radarach i na prawie, mający klona i kilku podobnych mędrców. Są aktywni i wydaje im się, że to forum jest dla nich życiową szansą pełnienia misji. Nigdzie niezauważeni - w internecie realizują swoje kompleksy. Dla wielu z nas sprawa potraktowania przez SM/SG budzi wątpliwość prawną i rację społeczną - już wcześniej napisałem, że jest to prostytucja społeczna - proceder uprawiany przez SM/SG. Raport NIK, dotyczący tego procederu nie zostawia wątpliwości. Wielu z nas szuka tutaj choćby jakiejś racji - może nawet odruchowo i....znajdzie się taki bubek, który "musi" się ujawnić - troll. Temu Marlolosowi napisałem już wcześniej, żeby się kuśką pobawił. Nic się tutaj nie dowiesz, bo ci ludzie nie mają zielonego pojęcia o niczym. Ten portal pozwala im się życiowo realizować - zauważ- stale ci sami są aktywni i to samo ględzą. Pozdrawiam Staś43

Stasiu pomyliłeś portale to nie jest portal typu wypłakiwalnia, a głoszone przez Ciebie prywatne hasła typu "pobaw się kuśką" są nie smaczne i nie na miejscu. Kreujesz się na poważnego gościa jednak zawartość Twojego ostatniego postu przeczy temu w całości.
P.s. kiedy mi napisałeś bym "pobawił sie kuśką"? bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć Panie odważny....
Sprawdzałem PRIV tam też nic nie ma....

Użytkownik

RE: Fotoradary
Cytat:
Napisał/a marols1972
Jest jeden nieprawdopodobny, mało realny i wręcz absurdalny sposób na obronę przed tym......

a ......
mianowicie jazda zgodnie z obowiązującymi ograniczeniami prędkości
Marols, nie masz co robić? Pobaw się kuśką.

to widać jakie na mnie wywarły wrażenie Twoje słowa, skoro nawet ich nie zauważyłem....

p.s. nie zgadzasz się z tym, że najlepszym sposobem na uniknięcie problemów jest zachowanie zgodne z prawem?

Marols, przepraszam. Dopiero teraz zauważyłem, że jesteś z Policji i zwracam honor. W pełni się z Tobą zgadzam i rozumiem, dlaczego upominasz o przestrzeganiu prawa. Jednakże, zauważ jak wielka jest różnica pomiędzy Wami /tj. policjantami/, a funkcjonariuszami SM/SG.
Macie pełną delegację do upominania o przestrzeganie przepisów ruchu drogowego, choćby z tego powodu, że jesteście świadkami potwornych wypadków drogowych. SM/SG łamie natomiast prawo, albo je nagina wyłącznie do ściągnięcia pieniędzy. O ile Wy stoicie na drodze w różnych warunkach - deszcz, upał, mróz - to tamci polują na frajerów w komfortowych najczęściej warunkach i zazwyczaj tam, gdzie jest zerowa statystyka wypadków. O to mi głównie chodziło. Z drugiej strony, przyznasz mi, że prawo, które generuje pokusę do przestępstw /wykręcanie się, że to wujek ze Stanów prowadził/
- jest lichym prawem. Pozdrawiam Staś43

Spoko nic sie nie stało ja osobiście też nie cierpię buraków z SM i SG, popieram Twoje stwierdzenie odnośnie wujka z USA, pzdr

Jakie ustawienie znaku D-51?

Dzień dobry wszystkim,
Mam takie pytanie - przeczytałem ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY dotyczące znaku informującego o fotoradarze, ale nie rozumiem jednej kwestii. Ten znak może mieć adnotację że kontrola prędkości przebiega "na odcinku" - powiedzmy 3 km. Tyle, że przez te 3 km od znaku do fotoradaru może być jeszcze z 10 skrzyżowań - kierowca jadący inną trasą niż ta pomyślana przez straż miejską nie ma szansy zobaczyć tego znaku i spodziewać się kontroli.
Czy takie ustawienie znaku D-51 jest prawidłowe?

budek napisał:
witam, może trochę zboczę z tematu, ale proszę powiedzieć czy te zdjęcie jest zgodne z prawem, czy można ukrać któregokolwiek kierowcę, bo mi się wydaje że nie, bo które auto przekroczyło prędkość :what:

Czy ktoś mi powie co SM może zrobić w tym przypadku?

Mianowicie z 3 m-ce temu dostałem wezwanie do stawienia się w celu ustalenia kierowcy auta (zdjecie od tyłu), byłem na SM ale rozmawiałem z bardzo nie przyjemnym typem, który nie umiał określić mi jak fotoradar był ustawiony (na auta zbliżające się czy oddalające) tylko powiedział że to moje auto przekroczyło prędkość, a nie te które widać od przodu bo to nowoczesny fotoradar. Generalnie rozmowa było dość nie miła więc wyszedłem, do niczego się nie przyznając.
Dostałem obecnie znowu wezwanie na stawienie się w celu wyjaśnienia sprawy, szczerze mówiąc nie mam ochoty ani czasu znowu z jakimś gościem się użerać i raczej nie pójdę na spotkanie. Na wezwaniu nie ma nic co mi grozi za niestawienie się, tylko że mam prawo złożyć wyjaśnienia itd.
Czy sprawę skierują do sądu? Gdzieś czytałem, że jeżeli na zdjęciu są dwa auta to sąd umarza sprawę. Ktoś ma takie doświadczenia ze SM.
Pozdrawiam

PS. W dodatku znak informujący o foto jest 300 m przed fotoradarem a zgodnie z przepisami w strefie zabudowanej powinien być do 200 m.

Jeśli kierunek pomiaru zgadzał się z kierunkiem jazdy auta, którego dotyczy wezwanie to zdjęcie wydaje się prawidłowe. Niestety wrzuciłeś fotkę o tak niskiej rozdzielczości, że nie bardzo wiadomo jaki był kierunek pomiaru - chodzi o to co jest napisane w nagłówku zdjęcia na czarnym tle.

Budek, na zdjęciu masz wydruk szybkości - chyba 70km/h /źle widać/, przed 70-tką powinien być znaczek - marker /ptaszek/. Pokazujący w górę - auto oddalające się i pokazujący w dół - pojazd nadjeżdżający. Wcześniej pisałem już - zdjęcie do anulowania. Pozdrawiam Staś43

Ale uparty...
Koszty postępowania sądowego za człowieka zapłacisz jak na podstawie Twojej "rady" podejmie błędne decyzje?

Profesorze JTB, pytałem, czy jesteś woźnym w sądzie? Nie odpowiedziałeś mi, choć na to wygląda. W dziedzinie fotoradarów jesteś "noga". Nie wiesz nawet, co to jest falowód. Widzę, że pełnisz misję woluntarną i wchodzę Ci na Twoją działkę. Właśnie moje zdjęcie, co prawda o bardziej rozwartym kącie anulowano!
Martwisz się o czyjąś sprawę sadową?

Staś43 napisał:
Rodeque, czy czasem nie zauważyłeś, że jest tutaj kilku frustratów - byłych, albo czynnych łapsów ze straży, /może Policji/, jakiś bubek "znający" się na radarach i na prawie, mający klona i kilku podobnych mędrców. Są aktywni i wydaje im się, że to forum jest dla nich życiową szansą pełnienia misji. Nigdzie niezauważeni - w internecie realizują swoje kompleksy. Dla wielu z nas sprawa potraktowania przez SM/SG budzi wątpliwość prawną i rację społeczną - już wcześniej napisałem, że jest to prostytucja społeczna - proceder uprawiany przez SM/SG. Raport NIK, dotyczący tego procederu nie zostawia wątpliwości. Wielu z nas szuka tutaj choćby jakiejś racji - może nawet odruchowo i....znajdzie się taki bubek, który "musi" się ujawnić - troll. Temu Marlolosowi napisałem już wcześniej, żeby się kuśką pobawił. Nic się tutaj nie dowiesz, bo ci ludzie nie mają zielonego pojęcia o niczym. Ten portal pozwala im się życiowo realizować - zauważ- stale ci sami są aktywni i to samo ględzą. Pozdrawiam Staś43

widzisz, Stachu - jeżeli ktoś tu jest trollem, to Ty akurat - z całym szacunkiem - wypełniasz dokładnie jego definicję... :confused:

natomiast styl i dobór słownictwa (najciekawsze pozwoliłem sobie pogrubić) pozostawiam uwadze PT Moderatora (a mam nadzieję, ze tu zagląda) z sugestią użycia środków regulaminowych w celu zdyscyplinowania użytkownika Staś43...

eot z mojej strony i na koniec drobna rada/pytanie (choć nie godzien jestem do ich dawania ("wszystkowiędzącemu"): często piszesz posty na forach pod wpływem alkoholu ?:cool:

Dzieki za odpowiedz, na zdjęciu nie ma napisane kierunku pomiaru, przy prędkości jest niby taki podobny marker "^" ale mógłby też powiedzieć ze to jest coś takiego "~".
pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót