O
OnaPiekna
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 36
- Autor Autor
A ja tak samo jak i ona nie uchylam się od spłaty
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
korf napisał:Bardzo proszę o zaprzestanie lobowania na rzecz FW. Powtarzam. Egzekucja ma też być jak najmniej uciążliwa dla dłużnika. Trwa egzekucja, mogą wnioskować do komornika o zajęcie innych składników, a nie nękać!
Kto przejął nick kol. korfa?korf napisał:Jednak trudno nazwać kilkanaście tel dziennie presją, straszenie przyjściem windykatora terenowego, wszczynaniem nowych egzekucji gdy jest w toku egzekucja zgodna z tytułem, odwiedzać sąsiadów i inne grzeszki.
Profi Credit próbuje wyłudzać koszt ubezpieczenia, Getback naciąga na rzekome koszty sądowe, które nigdy nie zostały zasądzone.korf napisał:Spokojnie. Proszę się nie bać. FW się rozzuchwaliły a szczgólnie ta firma i Profit.....
amelia2013 napisał:A z żądaniem takowych Getback jeszcze raczej wystąpi
E, tam. Tu są tacy, co wierzyciela do więzienia by za to wsadzili.Mejsi napisał:i nikt mu go nie odbierze.
Komornik zapewne zna sytuację materialną pytającą. Milcząco jest zadowolony z wysokości wpłat....częsta praktyka wielu kancelarii.. Lepsza łyżeczka miodu niż beczka dziegciuOnaPiekna napisał:już u komornika place go od zeszłego roku albo jeszcze wcześniej.
Polemika jednak niezbędna. Napisałeś, zapewne słuszną, opinię o metodach stosowanych przez kilka z podmiotów należących do tzw. firm windykacyjnych. Masz takie spostrzeżenia, słusznie się więc z nimi dzielisz. Nie ma przeszkód by pretekstem do tych przemyśleń stał się akurat ten wątek. Jednak, na Boga, to miałoby sens jako dygresja.korf napisał:Znając FW mogę z góry przewidzieć jakie obierze metody.
O zgrozo! Mamy więc nową istotną przesłankę w postępowaniu cywilnym (konkretnie egzekucyjnym), zadowolenie komornika. I na tej przesłance mamy oprzeć ocenę legalności działań wierzyciela? Komornik wie, że po 300 jest dobrze. Jeśli wierzyciel jednak chce więcej, to ... kryminał (czyli zadowolenie komornika ma również wpływ na prawo karne).korf napisał:Komornik zapewne zna sytuację materialną pytającą. Milcząco jest zadowolony z wysokości wpłat....częsta praktyka wielu kancelarii.. Lepsza łyżeczka miodu niż beczka dziegciu
To może być do mnie. Zdarza mi się czasem nazwać dłużnika "złodziejem". Jednak żaden "jeden worek". Złodziejami nazywam właśnie tych dłużników, którzy (nie ważne z jakiej przyczyny) popadli w dług i nie tylko nie spłacają i nic w tym kierunku nie robią, ale wręcz unikają kontaktu z wierzycielem, prowadzą obstrukcję słusznych działań wierzyciela, uskuteczniają kombinacje mające na celu oszukanie wierzyciela itp. Najczęściej dostaje się ode mnie "złodziejem" dłużnikom forumowym, którzy nie ukrywają, że wzięli i nie oddali, ale w swoich wypowiedziach rzucają stek wyzwisk pod adresem wierzycieli. Na pewno nie nazwałbym złodziejem założycielki wątku.korf napisał:I nie podoba mi się, gdy do jednego worka wrzuca się dłużników ( nazywając ich złodziejami) którzy popadli w dług/i ale starają się płacić
Oj, to ja?korf napisał:ba przez prawników, którzy tak się znają na przepisach o egzekucji... - trwoga.
Hmmm uderz w stół a nożyce...Jeden Grzeszczyk napisał:Oj, to ja?
O żadnym kukułczym jaju nie ma mowy. Tu już jest prawomocny wyrok, komornik wyegzekwował konkretne kwoty, wszystko da się łatwo wyliczyć. Można negocjować. Wierzyciela się nie olewa.amelia2013 napisał:A co do tematu - po prostu pozostaje nie rozmawiać z Getback. Rozmowy niczego nie wniosą, a jeszcze jakaś ugoda - okaże się zawierać w sobie jakieś finansowo kukułcze jajo.