Get back

• Autor wątku Autor wątku OnaPiekna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ludzie kochani firma G.B jeśli okażemy im dobrą wole to mogą wpłynąć na wierzyciela i zakończyć egzekucję komorniczą ,ale trzeba im wpłacić ratę samemu i dogadać się co do wpłat. Wierzycielowi zależy na jak najszybszym odzyskaniu pieniędzy a komornik ujmuje 15% z każdej kwoty . Więc jak będzie szybciej

Ale ja nie mam tyle pieniędzy żeby i GB i komornikowi zapłacić a gdy miało dojść do ugody chcieli jakaś opłatę i raty na które mnie naprawdę stać a potem ugoda odrzucona

Ile zostało ci do spłacenia bo to cy piszesz to jest nie adekwatne do egzekucji . Nikt nie będzie cię nękał o 1000zł. i straszył przyjazdem do domu . Komornik nie przyjedzie bo to mu się nie opłaca ,a tym bardziej firma G.B. bo nie ma takiego prawa . A opłatę możesz negocjować .

zwanzig napisał:
Komornik nie przyjedzie bo to mu się nie opłaca
Komornik, na wniosek wierzyciela, ma obowiązek przyjechać. Czy mu się to "opłaca", czy nie. Za wyjazdy poza "rewirem" płaci wierzyciel.

Źle może to ujęłam albo źle odebraliscie było 5 TYS zostało mi 4 do spłaty

w każdym bądź razie w ciągu roku spłatę 3600 po odjeciu kom pewnie wyjdzie 3000 sumując wychodzi masakra

Chciałabym się dogadać ale za nim GB wycofa sprawę od komornika tez trochę czasu minie a znając życie będę musiała zapłacić tu i tu a na to mnie nie stać do tego ta ich jakaś opłata w GB to już większość mojego dochodu wiec i tak zostaję w...... Chyba zostaje mi spłacać czekać i modlić się ze będzie ok

Proszę pisać posty precyzyjniej o jaką kwotę chodzi.Jeżeli chodzi o osoby bez majątku to komornik wysyła asesora który nic nie wskóra ,a wierzyciel znając sytuację dłużnika nie naraża się na zbędne koszty .

I wierzyciel i komornik znają sytuacje ale chyba żaden nie przyjął tego do wiadomości. Przepraszam będę bardziej precyzyjna w wypowiedzi

To nie martw się i płać tak jak płacisz a pozbędziesz się długu , A oni czyli G.B. będą dzwonić a od ciebie zależy czy będziesz odbierać tel. czy nie .Pozdrawiam

zwanzig dziękuję za poświęcony czas i również pozdrawiam

W skrócie:
Płać regularnie jak do tej pory.
Nie odbieraj telefonów od GB.
Nie słuchaj rad osób lobbujących w interesie GB.
Nie podpisuj żadnej ugody, nie negocjuj z GB.

Shocked nie masz racji znam sprawy w których G.B. poszło na rękę i ludzie zyskali na ugodzie .

Nie masz racji przywołując indywidualny przypadek jako przykład.
Nie elegancko postępujesz lobbując w imieniu GB jako firmy działającej w sposób co najmniej nieetyczny.

Ugoda ma to do siebie, że wprowadza nowe ustalenia między stronami. GB ma prawników a dłużnik strach w oczach.
Widzisz nierówny status stron, który GB prawdopodobnie wykorzysta?

Dlaczego nie etyczny skoro proponują ulgę , raty takie same ile pobiera komornik ,i potrafią za namową szybszej spłaty namówić wierzyciela od odstąpienia egzekucji . Dlaczego nie skorzystać . Oczywiście nie w każdym przypadku da się to zrobić ale warto próbować .

zwanzig napisał:
Dlaczego nie etyczny...

Dlatego, że nękają dłużnika telefonami wciskając na siłę swoje pomysły.
Dlatego, że nie każdy chce ugody, z którą się narzucają.
Proszę przestań lobbować, wygląda to jak reklama GB.

Nie lobbuje ,po prostu znam przypadek gdzie doszło do ugody , dłużnik pozbył się komornika i spłacił dług bez prowizji komorniczej . Oczywiście koszta musiał pokryć ale było taniej .Absolutnie nie reklamuje żadnej firmy windykacyjnej , a proszę o rozwagę w negocjacjach.

A ja znam przypadek wygranej w grach liczbowych, gdzie osoba wyszła z niedoli.
Czy to oznacza, że każdy dłużnik powinien grać dla wygranej?

Jeden Grzeszczyk napisał:
Nie. Pisałem o prawnikach w realu. Jak zauważyłeś, staram się nie odnosić personalnie, za wyjątkiem merytorycznych zastrzeżeń.
@ zwanzig wystarczy wypocin!

@ OnaPiekna w Twoim przypadku, być może z naciskiem na może, można ograniczyć tytuł. Niezbędne poznanie dokumentów i akt KM. Musi to zrobić prawnik. Poszukaj darmowych porad w realu. Skseruj istotne dokumenty i pokaż prawnikowi. Bardzo ważny jest tytuł na podstawie którego GB wszczeło egzekucję. Kwota odsetek i inne....Przestań się bać. Stosuj to co wyżej.

Ostatnia edycja:
Mam przeczucie że jesteś komornikiem i próbujesz odwieść ludzi w potrzebie od ugody , która jest tańsza niż egzekucja komornicza . Każdy ma prawo wyboru w jaki sposób spłaci dług. A twoje porównanie do wygranej w grach liczbowych jest ni adekwatne w tym poście . Tak doradzasz ?

Powrót