J
Jeden Grzeszczyk
Naprawdę z przyzwoitego rozbiegu.zwanzig napisał:Tak myślałem komornicy .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Naprawdę z przyzwoitego rozbiegu.zwanzig napisał:Tak myślałem komornicy .
Ile jest do spłaty to dopiero kwestia do ustaleniazwanzig napisał:Ostatni raz, sąd nie obniży kwoty niżej tej która została do spłaty czyli 22tyś.
Zmysły to trzeba mieć pomieszane kompletnie, aby brać ugodę byle tylko wziąć, nieważne cy korzystną czy niezwanzig napisał:na prawdę każdy przy zdrowych zmysłach wybierze ugodę obojętnie w jakiej firmie .
Komornik przynajmniej uczciwie rozliczyzwanzig napisał:Przykro mi że pozbawiacie ludzi możliwości negocjacji , a proponujecie poddanie się egzekucji komorniczej .
Sporo więcej straci ten, co podpisze ugodę z Getback jaką pod nos podsunązwanzig napisał:Komornik to jest ostateczność i tragadja dla człowieka (ostatni bastion) kto się podda ten straci .
Zamiast mówić głupoty, to niech lepiej przypilnuje swojej sprawy z Profi. Samo się nie zrobi. A może Getback ugodę podrzuci? :grin:zwanzig napisał:Zwanzig to mówi a wy róbcie co chcecie .
Tu się z Tobą zgadzam. I zawsze proponuję dogadywanie się z wierzycielem. Koledzy jednak piszą o konkretnym wierzycielu, o którym wiedzą, że nie jest uczciwy (proponuje ugody, których realizacja powoduje zapłatę wyższej kwoty niż ta należna). Nie wiem czy mają rację. Prawda zawsze jest taka, że trzeba wiedzieć ile naprawdę jest się winnym, które koszty są należne, a które nie i oczywiście zawsze należy dogadywać się z wierzycielem (choćby samym diabłem był), negocjując dla siebie korzystne warunki, by w efekcie zawrzeć ugodę satysfakcjonującą obie strony.zwanzig napisał:Komornik to jest ostateczność i tragadja dla człowieka
Nie pisz natomiast nigdy takich głupot (nie bądź debilem). Komornik to prawnik, który wykonuje bardzo ciężką i pożyteczną pracę (coraz częściej niewdzięczną). Jego działanie polega na wykonywaniu orzeczenia sądu, a celem jest oddanie pieniędzy tym, którym one się naprawdę należą. To, że słyszałeś, że raz na 10 lat, jeden z 10000 komorników okaże się głupi lub nieuczciwy, nie uprawnia do wygłaszania idiotycznych prawd ogólnych. To tak jakbyś stwierdził, że wszyscy hydraulicy to gwałciciele i mordercy, bo kilkanaście lat temu wydarzyła się głośna zbrodnia, której sprawcą był psychopata, będący z zawodu hydraulikiem.zwanzig napisał:Komornik to jest człowiek bez sumienia
Przepraszam kolegę, ale to wyjątkowo głupie zdanie. Głupota kryje się w słowie "każda". Teoretycznie możemy wyobrazić sobie ugodę, w sytuacji gdy będziesz winien 5 tysięcy, a zgodnie z ugodą zobowiążesz się do spłaty długu, płacąc 30 miesięcznych rat po 500 zł. Wtedy taka ugoda lepsza nie będzie, niż jej brak, a w konsekwencji egzekucja komornicza kwoty 5000 zł + koszty sądowe i egzekucyjne. Prawda? Zapamiętaj, to czy ugoda jest dobra, czy niedobra (tym samym lepsza od czegokolwiek, czy gorsza od tego samego) zależy od jej treści.zwanzig napisał:każda ugoda jest lepsza niż egzekucja komornicza
Wiesz, istnieje bardzo łatwy sposób, by niezależnie od stopnia inteligencji, nigdy nie wychodzić na głupca. Wystarczy nie wypowiadać się na tematy, o których nie ma się zielonego pojęcia. Namawiam Cię, byś i Ty w przyszłości tę sztuczkę stosował. Na razie, duży wstyd.zwanzig napisał:Co do komorników to dając im prawo domniemania własności ,od tej pory zaczęło się nadużywanie i coraz częściej kradzież cudzej własności bo on myślał że to dłużnika .
Mają, mająJeden Grzeszczyk napisał:Koledzy jednak piszą o konkretnym wierzycielu, o którym wiedzą, że nie jest uczciwy (proponuje ugody, których realizacja powoduje zapłatę wyższej kwoty niż ta należna). Nie wiem czy mają rację.
Nie raz na 10 lat, a pewnie raz na rok, dwa. Nie jeden komornik, a ze dwóch, trzech. Nie z 10000 komorników a z ok. 1400Jeden Grzeszczyk napisał:To, że słyszałeś, że raz na 10 lat, jeden z 10000 komorników okaże się głupi lub nieuczciwy, nie uprawnia do wygłaszania idiotycznych prawd ogólnych.
Co oczywiście nic nie zmienia. Liczba poważnych błędów komorniczych, w naprawdę niewielkim przybliżeniu, wynosi zero.amelia2013 napisał:Nie raz na 10 lat, a pewnie raz na rok, dwa. Nie jeden komornik, a ze dwóch, trzech. Nie z 10000 komorników a z ok. 1400
Właśnie dlatego proponuję zająć się koledze swoimi sprawami, zamiast Getback (który kolegi kolegę po prostu tak zakręcił że ten stracił ekonomiczną samokontrolę) wychwalać pod niebiosa. Na pewno będzie większy pożytekzwanzig napisał:ale czy te przykrości były potrzebne ? a gdybym był za granicą ? rodzice nie mieli pojęcia co zrobić .
zwanzig napisał:Co do komorników oczywiście są uczciwi ,ale mnie zawiódł i nie mogę wypowiadać się dobrze o ich pracy.
Pozdrawiamy kolegęzwanzig napisał:i mojemu koledze, on jest zadowolony i według niego jest taniej i to o bardzo dużo.
To jest księgowa czy durna agentka Profi Credit?zwanzig napisał:wracając do mojej sprawy byłem u księgowej z pismem osobiście aby było szybciej i nic nie wskórałem ,twierdzi że tylko na wniosek Profi odstąpi od przelewów.
Byliby idiotami, gdyby go nie wpuścili. Nie są i nie popełnili błędu.zwanzig napisał:Błąd rodziców wpuścili go
Co to znaczy "podstępnie"?zwanzig napisał:podstępnie popytał
Przecież wspomniałeś, że ten adres jest zagranicą.zwanzig napisał:Przypomnę na podany adres pod którym mieszkam już nie przyjechał.
Właśnie. To sąd rozstrzyga, a komornik zajmuje, bo taki jego obowiązek.zwanzig napisał:Do sprzedaży nie doszło po naszym odwołaniu do sądu
Mama musi świetnie gotować, skoro codziennie przyjeżdżasz na obiad z zagranicy.zwanzig napisał:że odwiedzam i na obiad przyjdę
Nie wiem, czy potrzebne, na pewno konieczne, bo nie płacisz długów.zwanzig napisał:czy te przykrości były potrzebne ?
Kolega jeszcze nie w formie po weekendzieJeden Grzeszczyk napisał:Przecież wspomniałeś, że ten adres jest zagranicą.
zwanzig napisał:Mieszkam u znajomego który jest za granicą komornik dostał informację o moim wymeldowaniu. Przyjechał do mojej miejscowości i dotarł do mojego miejsca zamieszkania,
Zapytaj jej czy chce mieć do czynienia z PIP bądź co gorsza, z prokuraturą. Swoją drogą, nie ma tam jakiegoś kierownika, szefa, prezesa?zwanzig napisał:powiedziała że jak narobiłem sobie głupot to teraz mam sobie z nimi poradzić a jej nie mieszać do tego ,(podpisałeś zgodę na potrącenia to potrącam) i nie przychodż więcej bo to nic nie da.
Chyba tak.amelia2013 napisał:Kolega jeszcze nie w formie po weekendzie
Tu akurat odpowiedziałem na pretensje użytkownika, że komornik nie pofatygował się do miejsca faktycznego zamieszkania (błędnie zrozumiałem, że zagranicą właśnie).amelia2013 napisał:zakładając zamieszkiwanie zagranicą, co nie wynika z postu, to przecież komornik nie fatygowałby się zagranicę
Fakt zameldowania nie ma żadnego znaczenia w prawie cywilnym (to kategoria z prawa administracyjnego) i nie tylko nie interesuje komornika, ale w ogóle nikogo (poza urzędnikami administracji przy układaniu list wyborców).zwanzig napisał:Nie interesowało go to że jestem wymeldowany
Oboje powinni odpowiadać karnie. Tylko, że tu mamy normalny, ludzki problem:zwanzig napisał:Byłem u prezesa czyli u właściciela firmy ,on powiedział że sprawy finansowe należą do księgowej i ona wie co robi .
Impas.zwanzig napisał:nie chciałbym stracić tej posady.