goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
JoannaKa17 napisał:
zadzwoniłam (...) pan przyjął moją rezygnację (...) dostałam odpowiedź, że moja rezygnacja została przyjęta i nic więcej nie będzie wysyłane
nie byłbym tego taki pewny
JoannaKa17 napisał:
A po jakim czasie mam obowiązek zapłacić za maszynkę?
nie musisz, możesz odstąpić od tej umowy
JoannaKa17 napisał:
oszukana przez tą firmę Joanna
w jaki sposób?

A do Ciebie coś po rezygnacji przychodziło?

Polecam zapoznanie się art. 15 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) Każdy z forumowiczów rozmawiał z przedstawicielem firmy X ; firma Y wysyła paczki i szuka "jeleni" by za przysłane paczki ten "jeleń" zapłacił . Ciekaw jestem czy ktoś z forumowiczów ma pewność że rozmawiał z przedstawicielem firmy WESTERFIELD, Jeżeli jest taka osoba to wypadałoby to potwierdzić. Ja prowadząc swoje śledztwo potwierdziłem dzwoniąc na nr 22 203 73 14 że dodzwoniłem się do Databroker S.A . Jak ktos chce zapłacić 19,90 to niech płaci , Zawsze z drugiej strony konta bankowego inne AMBERGOLD będzie biło kasę. Nie zamierzam nikogo obrażać piszę o wielce prawdopodobnej aferze ( jeżeli ze społeczeństwa polskiego wyłowimy 1 mln osób którzy zapłacą 19,90 zł za przesyłkę wartą ok 2 zł - to zrobi się ładna kwota czystego zysku. Ale jeśli ludzie dobrowolnie chcą płacić za coś czego nie zamawiali u firmy z którą nie mieli kontaktu - to każdego indywidualna sprawa. Jeszcze jedna myśl , gdyby ktoś zamówił w C.H REAL buty sportowe marki adidas to znaczyłoby że zamówił je u adidasa i z firmą adidas zawiązał umowę ?

Witam! To co robić z tym Good Shave? Moja sytuacja jest identyczna wręcz do innych przedstawionych na tym forum. Parę miesięcy temu zadzwonił do mnie ktoś proponując maszynki. Dałem się zwabić. Po pewnym czasie przyszła maszynka z fakturą na 19.90 zł, potem przyszły ostrza z kolejną fakturą. Niedawno przyszło do mnie takie pismo: "To jest upomnienie. Według naszych danych, Twoja faktura nie została opłacona. W związku z tym, powołując się na ogólne warunki współpracy, do bieżącej faktury dodana została opłata w wysokości 15 zł. Prosimy o niezwłoczne uiszczenie należności. Jeżeli opłata nie została wniesiona przy zastosowaniu załączonej karty giro, Państwa sprawa zostanie przekazana do windykacji gdzie naliczona zostanie dodatkowa opłata windykacyjna i odsetki." Faktura z tym listem jest na kwotę 34,90 zł i termin płatności monitu to 28.02.13 r.. Jak przyszły ostrza, to zadzwoniłem pod numer znajdujący się na tym liście-fakturze od nich i zrezygnowałem i moja rezygnacja podobno została przyjęta. Co robić? Płacić im te faktury? Ignorować? Czy ktoś miał jakieś nieprzyjemności związane z tą firmą czy tą windykacyjną, którą straszą? Paczki przychodzą owinięte w jakiś karton i taśmę, są wkładane przez listonosza do skrzynki. Nie mają żadnego znaczka czy stempla... Co robić? Czy muszę płacić za maszynkę, ostrza i to przypomnienie? Bardzo proszę o rady.

Witam.

Zadzwonił raz do mnie mężczyzna i powiedział mi ze wygrałem maszynkę elektryczna z Szwajcarii i ze jest ona darmowa. Poprosił mnie o imię, nazwisko, adres i pesel. Podałem mu wszystko i zakończyliśmy rozmowę. Z ciekawości wyszukalem w internecie o tej maszynce i dowiedziałem się jak oni naciągają ludzi, wiec postanowiłem napisał im e-maila z informacja ze rezygnuje. Dziś po dłuższym czasie listonosz przyniósł maszynkę nie elektryczna tylko maszynkę firmy good shave. Mam do Was wielka prośbę o pomoc. Co muszę zrobić aby wiecej mi nie wysyłali tych maszynek. Czy muszę płacić za ta co mi już przysłali ? Dodam , ze nie otwierałem paczki.

Dragen, zadzwoń do nich i zrezygnuj z dalszych wkładów, ja tak zrobiłam :)

JoannaKa17 czy muszę płacić na ta przesyłkę co dostałem ?

proponuję zlekceważyć paczki które jak sądzę pojawiły się w twojej skrzynce pocztowej a nadawca nie ma żadnego potwierdzenia dostarczenia jej ; przypuszczam że nie masz żadnej potwierdzonej informacji kto podrzuca wspomniane przesyłki ,z góry założyłeś że jest to listonosz , ale wszystkie przesyłki które poczta nadaje są oznakowane pieczęciami urzędu pocztowego. Jest wielce prawdopodobne że rozwozi je sama przypuszczam ,że do ciebie też zadzwonił ktoś z tej DATABROKER, proponuję sprawdz nr tel. na który dzwonłeś z rezygnacją , Pooglądaj koperty z korespondencji którą przysłali,*
* Jest jedna zasada że wszystko załatwia się na piśmie , moim zdaniem winieneś wysłać
odstąpienie od umowy faksem l emailem jednoczesnie . W opisywanej przeze mnie historii dziś Westerfield przysłał potwierdzenie anulowania wszystkich faktur i informację o wykreślenie z bazy danych. Ja nie odsyłałem żadnych paczek bo nie chcę narazać się na koszty , Nałożyłem opłatę na firmę DATABROKER S.A za przechowywanie przesyłek opłatę 100 zł za pierwszy miesiąc przechowywania. Czekamy z żoną na zabranie tego badziewia jeśli nie to sprzedam to jako dług po paru miesiącach. Dodatkowo każdy powinien zdać sobie sprawę ,że to nie WESTERFIELD pozyskał nasze dane tylko ten kto do nas dzwonił i odstąpił nasze dane bezprawnie ,Wspomniana firma DATABROKER S.A ma zezwolenie na tworzenie bazy danych ale przekazując nasze dane innemu podmiotowi złamała ustawę o ochronie danych osobowych a tym samym dopuściła się przestępstwa. Reasumując każdy powinien wiedzieć ze deklaracja wykreślenia nas z bazy danych firmy Westerfield nie powoduje wykreślenia z bazy tego który w perfidny sposób ktoś pozyskał.* jeśli ktoś z forumowiczów chciałby zapoznać sie z treścią naszego "odstąpienia od umowy" - poślę meilowo

Dostalem to od listonosza, bo gdy dostalem paczke to listonosz wlasnie wychodzil. Czy musze za ta paczke placic ? Jak zrezygnowac ?

Zadzwoniłem do ich siedziby i poinformowałem o rezygnacji oferty. Pani prosila podac nr klienta i powiedziala ze wykreslila mnie z bazy danych. Powiedzialem ze chce potwierdzenia na e-maila, a ona mi powiedziala ze czy przypadkiem juz nie wysylali mi [ 10 min przed dzwonieniem wysalem im e-mail z rezygnacja ]. Na koniec powiedzialem ze rozmowa jest nagrywana. Kobieta nie wiedziala co powiedziec po czym mowi ze nie zostala poinformowana o nagrywaniu, to ja jej ze mozem zaczac od nowa, a ona aby usunac ta rozmowe i sie pozegnala. Chce jeszcze wyslac wymowienie pismem tylko na jaki adres ?

Masz prawo nagrywać własne rozmowy kiedy tylko masz na to ochotę, nie musisz o tym nikogo informować, wątpliwości są w przypadku gdybyś taka rozmowę chciał upublicznić. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś mógł taką rozmowę przedstawić jako dowód w sądzie (co najwyżej sędzia dowód odrzuci).
Pracownica firmy nie ma prawa żądać od ciebie skasowania nagrania.

Ul.Elektoralna 12A
00-139 Warszawa

Czy na ten adres mam wyslac rezygnacje z oferty i maszynke z faktura ?

Witam, dziś dostałem telefon dokładnie o 14:58 z Numeru Zastrzeżonego i głupio się zgodziłem... Dopiero teraz wiem, że to był błąd :rolleyes: Chciałbym to jak najszybciej odwołać, jaką metodę polecacie?

Wyczytałem też że dużo ludzi mówi, aby olać te przesyłki i za nie nie płacić bo nie ma dowodów na to że się ją odebrało, ale nie wiem jak to dokładnie wygląda

@edit:

Poczytałem i wysłałem maila na kontakt@westerfield.ch o treści:

Dzień dobry, ze względu na dzisiejszą rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia 07.03.2013 o godzinie 14:58 telefonicznie z panstwa pracownikiem.Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.

Podpis + pesel

Jutro mam zamiar spróbować dodzwonić się do nich i złożyć telefoniczną rezygnację.

Jak myślicie, to wystarczy?

Ostatnia edycja:
Zadzwonili i do mnie ok. 30 min temu z numeru prywatnego -odebrałęm...

Po przedstawieniu jakie to mam szczęście i jaką chciał bym maszynkę podczas rozmowy gdy Pani zaczęła odczytywać mi caly regulamin (monolog), kuknałem w Internet zobaczyłem ze to przerkęt i szybko przerwałęm rozmowę. Dzwonila jeszcze raz lecz nie oderbałem.

Nie podawałem dodatkowych danych w tym nie podałem nr PESEL, o którym byla mowa wcześniej i niczego nie potwiedziłem, czy i mi grozi ze otrzymam tą maszynkę i zostałęm złowiony na abonament?

Dziękuję.

Tak, dokładnie wyślij na ten adres listem poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Ja osobiście dodatkowo wysłałam priorytetem, by mieć szybciej święty spokój.

A co zrobić w przypadku, gdy otrzymałem już paczkę z maszynką (za 19,90zł) i chcę wypowiedzieć umowę na kolejne paczki z ostrzami? Zapłacić i wysłać listem poleconym odstąpienie od umowy, powołując się na art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000r., czy na regulamin firmy? A może lepiej odesłać im całą tą paczkę? Tylko żeby nie naliczyli dodatkowych kosztów za zniszczenia (uszkodzenie pudełka). Przy ewentualnym odesłaniu załączać tylko maszynkę czy razem z tą ich fakturą? Wysłać to na adres warszawski czy holenderski?

witam, mam prosbe.
Problem juz wszystkim znany a konkretna sytuacja wyglada tak ze w styczniu przyszla paczka pierwsza niby darmowe mialo byc, potem w lutym monit o zaplate przyszedl.
Maszynka byla uzyta pare razy takze odeslanie nie wchodzi w gre - ale szczerze powiedziawszy ten produkt jest beznadziejny. Gdyby przynajmniej szlo tego badziewia uzywac - dobra nie o tym temat.
Jak sie z tego wyrwac bez placenia ani grosza? Rzeczywiscie wysylaja przesylke bez potwierdzenia odbioru, wiec czy moge ignorowac nastepne listy i przesylki? Jesli teraz zglosze chec rezygnacji to beda wiedziec ze przesylki odebralem, a nie mam zamiaru zlamanego grosza placic. Mozliwe ze odpowiedz padla w tym temacie - ja ostatnie 4 strony przeczytalem i nie bylo bezposredniej odpowiedzi - jak sie bronic w takiej sytuacji gdy juz nie mozna odeslac przesylki.. a okres wypowiedzenia dawno minal

Wysłałem wczoraj maila na adres kontakt@westerfield.ch i o następującej treści :

Dzień dobry, ze względu na rozmowę z dn. 07.02.2013 z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia 07.02.2013 o godzinie 17:44 telefonicznie z panstwa pracownikiem.Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.
podpis + pesel

Dzisiaj dostałem odpowiedź na maila o takiej treści :

Witamy Serdecznie

Informujemy, że Pana rezygnacja została odnotowana a Pana dane osobowe zostały usunięte z naszej bazy danych.

Dziękujemy za udaną współpracę.

Z Wyrazami Szacunku
Zespół Westerfield

Ale jutro zamierzam jeszcze zadzwonić do BOK-u i zrezygnować jeszcze raz bądź upewnić się czy aby napewno moja rezygnacja została przyjęta i dane usunięte. Jakby co dam Wam znać :)

pablo105 napisał:
Ale jutro zamierzam jeszcze zadzwonić do BOK-u i zrezygnować jeszcze raz bądź upewnić się czy aby napewno moja rezygnacja została przyjęta i dane usunięte. Jakby co dam Wam znać :)

Nie wiem, czy to ma jakiś sens, do mnie zadzwonili jakiś miesiąc temu, wyraziłam zgodę na przysłanie, ale już tego samego dnia poczytałam na FP i zadzwoniłam z prośbą o nie wysyłanie i usunięcie moich danych, pani powiedziała, że usuwa i że nic nie przyjdzie, po czym dzisiaj listonosz co przynosi?-pakiecik z firmy goodshave. Nie przyjęłam, poprosiłam o zwrot z adnotacją-"adresat odmówił przyjęcia" - zobaczymy jak sprawa potoczy się dalej:x

Powrót