Witam! To co robić z tym Good Shave? Moja sytuacja jest identyczna wręcz do innych przedstawionych na tym forum. Parę miesięcy temu zadzwonił do mnie ktoś proponując maszynki. Dałem się zwabić. Po pewnym czasie przyszła maszynka z fakturą na 19.90 zł, potem przyszły ostrza z kolejną fakturą. Niedawno przyszło do mnie takie pismo: "To jest upomnienie. Według naszych danych, Twoja faktura nie została opłacona. W związku z tym, powołując się na ogólne warunki współpracy, do bieżącej faktury dodana została opłata w wysokości 15 zł. Prosimy o niezwłoczne uiszczenie należności. Jeżeli opłata nie została wniesiona przy zastosowaniu załączonej karty giro, Państwa sprawa zostanie przekazana do windykacji gdzie naliczona zostanie dodatkowa opłata windykacyjna i odsetki." Faktura z tym listem jest na kwotę 34,90 zł i termin płatności monitu to 28.02.13 r.. Jak przyszły ostrza, to zadzwoniłem pod numer znajdujący się na tym liście-fakturze od nich i zrezygnowałem i moja rezygnacja podobno została przyjęta. Co robić? Płacić im te faktury? Ignorować? Czy ktoś miał jakieś nieprzyjemności związane z tą firmą czy tą windykacyjną, którą straszą? Paczki przychodzą owinięte w jakiś karton i taśmę, są wkładane przez listonosza do skrzynki. Nie mają żadnego znaczka czy stempla... Co robić? Czy muszę płacić za maszynkę, ostrza i to przypomnienie? Bardzo proszę o rady.