goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam
Dalem naciagnac sie na ich oferte 08.03.2013. Wczoraj dzwonilem do ich biura (dodzwonilem sie bez problemu) i zrezygnowalem z przysylania jakiejkolwiek paczki. Poprosilem o potwierdzenie mailowe mojej rezygnacji. Powiedziano mi ze przyjmuja moje rezygnacje a potwierdzenie wysla w ciagu 7 dni. Postanowilem napisac jeszcze meila z rezygnacja oraz listownie poczta z potwierdzeniem odbioru. Po powrocie z poczty na mojej skrzynce meilowej pojawil sie meil od nich:

"Witamy serdecznie.

Pana zamówienie otrzymało status wczesnej rezygnacji i nie zostanie do Pana skierowana paczka z pakietem powitalnym ani w przyszłości żadna paczka z produktami naszej firmy.

Jednocześnie informujemy iż Pana dane osobowe zostały usunięte z naszej bazy danych.

Z wyrazami szacunku.
Zespół Westerfield"

Teraz poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam forumowiczow

Dostałem odpowiedź ma maila:

Witamy serdecznie.

Pana zamówienie otrzymało status wczesnej rezygnacji i nie zostanie do Pana skierowana paczka z pakietem powitalnym ani w przyszłości żadna paczka z produktami naszej firmy.

Jednocześnie informujemy iż Pana dane osobowe zostały usunięte z naszej bazy danych.

Z wyrazami szacunku.
Zespół Westerfield

Chyba mogę już mieć problem z głowy. A co zrobić jeśli by mi przyszła paczka, dodam że pierwsza?

cedwah napisał:
Proszę wysłać pismo następującej treści i wysłać listem poleconym ZPO: "Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia .................... w .......................... Jednocześnie informuję, że przedmiot umowy wydam oddzielną przesyłką na adres Państwa siedziby. Jednocześnie proszę o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy"

Dostałem dzisiaj paczke, czy należy ją odesłać jak tutaj pisałeś, czy lepiej nie narażać się że nie przyjmą paczki albo obciążą mnie kosztami jeśli zniszczy sie po drodze i wysłać tylko pismo z rezygnacją?

aa i w przypadku gdy nie musiałbym odsyłać paczki, to czy mimo rezygnacji muszę zapłacić te 19,90?

A jak zerwać umowę jeśli ten telefon otrzymałem w grudniu? Czy to się da tylko w ciągu tych 14 dni? Pomoże ktoś?

wysłałam do tej firmy pisemne odstapienie od umowy, list polecony priorytetowy z potwierdzeniem odboiru, wysłałam meila- na ktorego o dziwo nawet dostałam odpowiedź, a paczka powitalna, czy jak ją tam zwał i tak do mnie przyszła. nie bylo mnie w domu akurat, wuec listonosz zostawil pod drzwiami, sama bym jej nie przyjęła. Co zrobić? odesłać, zapłacić czy olać sprawę? w koncu zrezygnowalam z tej całej umowy i szczerze mowiac nie poczuwam sie do placenia za nią.

Witam! Przed chwilą odebrałam upomnienie o zapłacenie opłaty pocztowej i opłaty z monit (w sumie 34,90zł). Paczka nigdy do mnie nie doszła! a rozmowa z przedstawicielem firmy Good Shave odbyła się jakieś 4 miesiące temu. Nie wiem co z tym teraz zrobić, próbuje się dodzwonić do Obsługi klienta niestety linie wciąż są zajęte! Wysłać im maila z rezygnacją czy najpierw próbować się dodzwonić? Pomocy! :(

Witam mam otoz ten sam problem dosyc ze paczke dzis znalazlem w sniegu to na dodatek termin platnośći : 14.03.2013 kiedy dzis 15 .. czy musze uiszczac oplate im ? jak to wyglada z prawnego pkt czy wkoncu przyjda dzialania windykacyjne ? czy wystarczy mail czy musze w listy bawic sie bo na infolinie dodzwonic sie nie moge

Wysłałam im kilka bardzo podobnych maili z o odstąpienie od umowy. Mam nadzieje że odpiszą! Niestety nie dodzwoniłam się do niech ale będę próbować jeszcze w poniedziałek. Na razie mam zamiar wysłać jeszcze jedno pisemne odstąpienie tego typu:
http://img211.imageshack.us/img211/5513/odstapienie.png
Jeśli do 21.03 nic nie załatwię, niestety będę musiała zapłacić te 34,90, ponieważ nie chce mieć na głowie windykacji. :/

GabrielaKa tak sobie myslę, że jeżeli odstapiłaś od umowy zanim zdążyli wysłać ten cudowny produkt i wystawić fakturę to nie musisz za niego płacić. Nie znam się na tym, ale jak troche poczytałam wcześniejszych postów to chyba tak jest. skoro zdążyłaś odmówić, ty samym nie naraziłaś sprzedwacy na koszty, to nie możesz ponosić konsekwencji za to że firma rozsyła swoje produkty i wciska je ludziom i liczą na to że dla świętego spokoju zapłacą. Ja bym jeszcze do nich zadzwoniła albo jeszcze lepiej napisała, ze odstapiłaś od umowy zanim wysłali (jeżeli masz na to potwierdzenie np. tego maila) i niech się bujają. Wysłali na własne ryzyko.
Ja oczywiście też sie dałam naciągnąc. w ten sam dzien zadzwoniłam i odmówiłam, wysłałam maila i pisemną rezygnacje poczta, zaatakowałam z każdej strony. Jeżeli mi przyslą to zachowam się tak ja napisłam wyżej, ale uprzedzam to jest tylko moje zdanie na ten temat i nie wiem czy słuszne. zawsze możesz skontaktowac się z biurem ochrony konsumenta tam może podpowiedza.

A to rezygnacje na adres polski czy holenderski?

Ja również dałam się nabrać..
W piątek zadzwoniła do mnie i ja głupia sie zgodziłam, zaraz po tym szukalam informacji i probowalam szybko to odwołać lecz nikt nie odbierał. Dzisiaj od rana dzwonilam i w koncu mi sie udało. Zrezygnowalam telefonicznie z wyslania mi pierwszej paczki. Pani powiedziala ze moje zamowienie bedzie mialo status wczesniejszej rezygnacji. Ja zapytalam co zrobic jezeli paczka jednak przyjdzie na to ona ze moge zadzwonic i powolac sie na rozmowe ktora byla nagrana z moją rezygnacją a takze wydrukowac maila ktorego wlasnie przed chwilą mi wyslali:
Witamy serdecznie.

Pani zamówienie otrzymało status wczesnej rezygnacji i nie zostanie do Pani skierowana paczka z pakietem powitalnym ani w przyszłości żadna paczka z produktami naszej firmy.

Jednocześnie informujemy iż Pani dane osobowe zostały usunięte z naszej bazy danych.

Z wyrazami szacunku.
Zespół Westerfield

Dodam że pani podała swoje dane które mam zapisane a także date i godzine rozmowy. Pytalam takze czy wyslac dodatkowo pismo z rezygnacją i czy zadzwonic jeszcze raz,powiedziala ze rozmowa wystarczy.
Ale czy to juz wszystko? Obawiam się ze ta historia się jeszcze nie skończyła.
Nawet jeżeli to nie zamierzam za nic płacić bo oni na to liczą, w najgorszym przypadku nawet bym się sądziła..takim oszustom nie ma co dać się zastraszyć. Uważam ze to powinno wystarczyc bo w końcu rozmowa jest nagrana ja takze mam kawalek niestety dzwonilam z domowego i slychac tylko to co ja mowie.

Pozdrawiam wszystkich oszukanych jak ja i zycze szczesliwego rozwiazania tej sytuacji.

Ostatnia edycja:
Proponuję zawsze wysyłać odstąpienie od umowy w formie pisemnej : listem poleconym za potwierdzeniem odbioru ,faxem lub emailem . Paczki leśli ktoś zamierza odsyłać to tylko "za pobraniem" tzn. z obciążeniem opłatą za przesyłkę ADRESATA. Ten który rezygnuje z tego badziewia nie ma obowiązku ponosić kosztów odsyłki towaru niechcianego.

Oto adresy : Biuro Obsługi Klienta Westerfield mieści się na:
Ul.Elektoralna 12A ( prowadzi to firma Databroker S.A.)
00-139 Warszawa
fax 22/ 343 08 58
kontakt@westerfield.ch
NIE POLECAM WYSYŁANIA LISTÓW I PACZEK DO HOLANDII
Ja zadziałałem w imieniu żony i mamy już spokój z tym badziewiem (z przysłanych nożyków zrezygnowali w myśl art 15 ustawy (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.)] art 15 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny]
pozdrawiam wszystkich oszukanych - robercik.17

witam,
tak czytam i muszę wam powiedzieć tez się na to złapałem.w październiku ubiegłego roku pani z tej firmy zadzwoniła najpierw zapytała czy brałem udziel w ankiecie internetowej "twój punkt widzenia" po czym powiedziała ze maja dla mnie upominek w formie maszynki do golenie bla bla. ja jak ten naiwny bachor sie zgodziłem na przesłanie mi tej maszynki, oczywiście do tej pory nic nie przyszło prócz powiadomień do zapłaty.po pierwszym powiadomieniu napisałem do ich maila ze nie dostałem owej paczki tylko upomnienie i że chciałbym "zerwać"unieważnić umowę; po kilku mailach w końcu odpisali ze umowa została unieważniona (to było ok 1,5 m-ca temu) dzis przychodzi do mnie list "upomnienie" [przypominamy, iz zalega Pan/Pani z zapłatą kwoty 45,71 zł wobec firmy Westerfierd International AG, za produktzamawiany telefonicznie lub droga elektroniczną]:mad::mad:
i co na to powiecie płacić czy nie , bo ja od siebie mogę tylko powiedzieć nie wypełniajcie żadnych ankiet a jak już to ktoś dzwoni do was z jakaś wygraną bądź oferta; olać to
---------------------------edit---------------
takie pytanko macie zdolnosc kredytowa:?:[ci co maja z tym problem]
http://www.goodshave.pl/regulamin.html
przeczytajcie "warunki umowy"

Ostatnia edycja:
28.02.2013 dzwonił do mnie konsultant. Formułkę znacie jak to wygląda rozmowa z tą osobą. gdy wróciłem do domu sprawdziłem informacje o tej "firmie" i zadzwoniłem do nich że rezygnuje nie chce prezentu od nich ani nic. Pan prosił o podanie numeru tel oraz danych w celu zatwierdzenia rezygnacji. Tak też zrobiłem. Dziś przyszła paczka z fakturą na 19.90. Wysłałem do nich email że dzwoniłem telefonicznie w tym samym dniu że rezygnuje i że nie chce otrzymać prezentu,a on jednak przyszedł. I że oczekuję zwrotu pieniędzy za to że musze odesłać coś z czego rezygnowałem :cool:
otrzymałem email:
Witamy Serdecznie

Informujemy, że Pana rezygnacja została odnotowana a Pana dane osobowe zostały usunięte z naszej bazy danych.Jednocześnie informujemy, że faktura nr 627192 zostala anulowana.

Dziękujemy za udaną współpracę.

Z Wyrazami Szacunku
Zespół Westerfield

na jaki adres powinienem odesłać przesyłkę ? Holandia czy Warszawa ? Nie chce mieć z nimi żadnych problemów

Witamy Serdecznie

Informujemy, że anulowaliśmy Panu płatność, po to, aby przesyłka została u Pana bez ponoszenia żadnych kosztów.
W związku z zainstniałą sytuacją informujemy, że opłatę pocztową poniósł Pan z własnej woli i nie podlega ona zwrotowi.

Z Wyrazami Szacunku
Zespół Westerfield

przed chwilą dostałem takie emaila

kolejny :
Witamy Serdecznie.

Proszę powiedzieć czy Przesyłka została już przez Pana odesłana czy też nie, ponieważ powstały pewne nieścisłości.
Jeśli Pan przesyłki nie odesłał, prosimy o zatrzymanie jej, a faktura 627192 zostanie anulowana. Jeśli zaś przesyłka została odesłana, koszty związane z opłatą pocztową (jak wyżej wspomnieliśmy) nie podlegają zwrotowi.

i kolejny ostatni:

Witamy Serdecznie

Informujemy, iż od dnia dzisiejszego nie będą do Pana wysyłane żadne przesyłki z produktami naszej firmy.

paczki wynika z tego że nie muszę odsyłać :>

Ostatnia edycja:
Witam! Moja sytuacja jest następująca:
-W listopadzie lub grudniu dostałem telefon i zgodziłem się na maszynki, jak inni tu piszący.
-Otrzymałem pakiet startowy wraz z fakturą, której nie opłaciłem.
-Otrzymałem komplet ostrzy wraz z fakturą, której nie opłaciłem.
-Po otrzymaniu kompletu ostrzy zadzwoniłem na podany numer i zrezygnowałem z ich usług.
-Otrzymałem dwa monity (jeden za pakiet startowy, drugi za ostrza).

Zamierzam w dniu jutrzejszym na warszawski adres firmy wysłać następujące pismo: (listem poleconym ZPO)
OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY ZAWARTEJ NA ODLEGŁOŚĆ
Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia .................... telefonicznie pod numerem telefonu ......... w ........ Jednocześnie informuję, że przedmiot umowy załączam wraz z oświadczeniem oraz rezygnuję ze wszystkich produktów oraz abonamentów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Strasznie długo z tą sprawą zwlekałem i teraz pluję sobie w brodę, lecz co to da... Mam kilka pytań. Mam nadzieję, że głos zabierze ekspert cedwah

1. Jeżeli wyślę im to pismo, to czy muszę płacić za przychodzące monity, czy mogę już je ignorować? Monity są na kwotę około 30 zł i 70 zł. Czy muszę cokolwiek płacić?
2. W piśmie napisałem, iż wyślę wraz z oświadczeniem ich produkty, które do mnie dotarły. Czy mogę wykonać to na adres warszawski, bo w regulaminie piszę coś o adresie holenderskim?
3. Czy po wysłaniu tego pisma moja sprawa powinna się już zakończyć?

Proszę o wytłumaczenie, jak powinno się postępować w takiej sytuacji. Czy jeżeli im wyślę to pismo wraz z ich produktami, to już jestem zwolniony z opłaty tych faktur, czy też nadal muszę to zrobić i będą przysyłać mi upomnienia?... Czekam na odpowiedź.

CAŁĄ KORESPONDENCJĘ NA ADRES warszawski wysyłaj, a paczkę jeśli zamierzasz odesłać to za pobraniem , i niech naiwniacy płacą również .
Jest pewnikiem iż odesłana paczka trafi do innej osoby która tak jak ty zapłaci.
To jest "ból" i konsekwencje nieznajomości prawa.

Imię nazwisko miejscowość data
….....................
….....................
email :

Do Databroker S.A i Westerfield International AG

Oświadczam , iż wypowiadam umowę zawartą telefonicznie dnia …......... pomiędzy mną.......... …................ a dzwoniącym do mnie przedstawicielem firmy Databroker S.A z Warszawy twierdzącym że reprezentuje firmę Westerfield International AG . Oświadczam , iż rezygnuję z umowy na dostawę maszynek do golenia , nożyków itp. W związku z przysługującym mi prawem do wycofania się z umowy zakupu towaru bądz usługi w którą błędnie zostałem/am w manipulowany/a. Z uwagi na w/w stan faktyczny uważam za zasadne ODSTĄPIĆ OD UMOWY ."Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 art 11,art 12 art 15, ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy . (W wyciągniętej przesyłce ze skrzynki pocztowej które nastąpiło dnia …...r po oględzinach stwierdzono uszkodzenie opakowania itp, a w środku tegoż opakowania komplet uszkodzonych nożyków do golenia itp - jednym słowem ani firma Databroker S.A. ani firma Westerfield International AG ,nie wywiązała się z nałożonego obowiązku wynikającego z przyjętej telefonicznie zlecenia (zamówienia)
Stwierdzono w fakturze nr …..... dołączonej do w/w przesyłki - niezgodnej z umową co jest równoznaczne z niezgodnością z zamówieniem i bezprawne obciążenie kwotami za usługę nie wykonaną przez firmę Westerfield International AG : [niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.)] art 15 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt ]
- „Regularna Paczka” 34,90
- „Opłata Pocztowa” 19,90

Obie pozycje wskazują na obciążenie za tę samą usługę czyli za nadanie przesyłki

Stwierdzono komisyjnie brak nadania pocztowego co jest równoznaczne z poświadczeniem nieprawdy w dokumencie . Reasumując powyższe nie możliwym przeze mnie uznanie faktury nr …..... z dnia............

Informuję również iż , nie mogę w nieskończoność przechowywać przysłanej mi i nie zamówionej przeze mnie przesyłki czyli OSTRZY MASZYNEK - których bez maszynki użyć się nie da , a ich użycie mogłoby narazić moje zdrowie bądz zdrowie moich bliskich, uszkodzenie opakowania spowodowało zanik sterylności noży. Nie jest również w moim interesie narażać się na koszty jej odsyłania gdyż jej nie zamawiałam ,

Informuję ,iż za przechowywanie w/w i przysłanych mi noży do maszynek do golenia oraz opakowania paczki których podkreślam nie zamawiałam wyznaczam opłatę 200,00 PLN za pierwszy miesiąc przechowywania liczony od dnia przysłani przesyłki , opłata za każdy kolejny miesiąc przechowywania (magazynowania) Państwa towaru wzrasta o kolejne 200, 00 PLN czyli
I miesiąc przechowywania 200,00
II miesiąc przechowywania 400,00
II miesiąc przechowywania 600,00
łącznie za 3 miesiące: 1200,00PLN itd. w/w kwotami obciążę firmę Databroker S.A oraz Westerfield International AG a przy braku uregulowania należności sprzedam wierzytelność.
informuję również ,że po okresie 6 miesięcy złożę wniosek do odpowiedniej państwowej instytucji o utylizację niechcianej paczki co również obciąży firmy Databroker S.A i Westerfield International AG Uprasza się o szybkie przysłanie kuriera celem zabrania paczki przeze mnie nie zamawianej , a bezczelnie mi podrzuconej przez : Westerfield International AG w którą wmanipulowała mnie firma Databroker S.A

Jednocześnie informuję,że : nie wyrażam również zgody na przesyłanie do mnie żadnych towarów przez firmę Westerfield International AG i powiązane z nią inne podmioty w tym wspomnianą Databroker S.A.
Proszę również o wykreślenie mnie z listy Państwa klientów, z Państwa bazy danych obydwóch wymienionych firm z bazy firm powiązanych . Nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę Databroker S.A oraz firmę Westerfield International AG, oraz na przekazywanie , tudzież sprzedawanie mych danych innym podmiotom gospodarczym.
Nie wyrażam zgody na otrzymywanie od firmy Databroker S.A oraz od firmy Westerfield International AG, oraz od żadnej innej firmy i osób prywatnych współpracujących z nimi materiałów reklamowych, promocyjnych stanowiących ogólnie pojętą ofertę. Każde następne produkty wysłane do mnie przez którąkolwiek wymienioną firmę lub podmioty z nimi powiązane nie będą przeze mnie odbierane ; a gdyby przez przypadek zostały odebrane bez mego zamówienia zostaną obciążone opłatą za składowanie kwotą 200,00 PLN za pierwszy miesiąc przechowywania Za każdy kolejny miesiąc składowania nakładam opłatę o 200 zł wyższą od miesiąca wcześniejszego. , Każde obciążanie kwotami za towar nie zamówiony przeze mnie skutkować będzie postępowaniem karnym i sprzedażą wierzytelności wynikającej za składowanie nie zamówionej paczki - która jest Państwa towarem .

Zobowiązuję firmę Databroker S.A i Westerfield International AG w terminie do 7 dni do emeilowego i telefonicznego potwierdzenia przyjęcia mego odstąpienia od umowy oraz potwierdzenia wykreślenia mej osoby i mych danych osobowych z baz danych w/w firm i firm powiązanych .
Informuję że przy braku tegoż potwierdzenia wszczynam postępowanie karne.
Zastrzegam sobie prawo skorzystania z drogi sądowej w postępowaniu karnym i cywilnym względem firmy Databroker S.A za oszustwo (patrz KK) i nagłośnienia mediowego w niezbyt pozytywnym świetle.

Jaki jest adres e-mail do tej firmy?

Zrobiłem tak:
Na adres warszawski wysłałem odstąpienie od umowy.
Na adres holenderski wysłałem wraz z fakturami odstąpienie od umowy i maszynki.
Rozmawialem z ich biurem klienta i oni mi poradzili tak zrobić. Musze zapłacic jedynie 15 zł za jeden monit. Nie wiem, czy odpowiednio zrobiłem, mam nadzieje, że tak i że to zakończy moją współpracę z tą firmą.
Chce im na emaila wysłać jeszcze odstąpienie od umowy...prosze o emaila.

Witam!
Przeczytałem kilka wypowiedzi tutaj, mam taki sam problem.
W dniu 30 listopada dostałem telefon od gościa z propozycją super maszynek (bleblebleble), zgodziłem się (ehh, głupi byłem, ale człowiek w końcu uczy się na błędach). Jak tylko skończyłem rozmowę, to wlazłem na neta i poczytałem o tym trochę, po czym napisałem maila z rezygnacją. Kilka dni później zadzwoniłem do biura obsługi żeby telefonicznie zerwać umowę, zrezygnować z przesyłek itd, to babka powiedziała że nie ma problemu, że juz mnie wykasowała z systemu i że paczka nie będzie do mnie wysłana.
Ucieszyłem się. Jednak nie na długo. Jakoś 20 lutego dostałem list z wezwaniem do zapłaty 34,90 zł, a maszynek nie otrzymałem. Zignorowałem to. Dzisiaj dostałem kolejny list z wezwaniem do zapłaty, ale kwota wzrosła już do 69,80 zł, a maszynek ani żadnych nożyków w dalszym ciągu nie otrzymałem.
Nie mam teraz pieniędzy żeby im za to zapłacić, jestem w wielkim dołku finansowym i się martwię za co prąd i coś do chleba kupię.
I tu pojawia się moja prośba - byłby ktoś tak dobry i napisałby mi szczegółowo co dokładnie mam zrobić aby uwolnić się już na amen od nich? Możliwe, że odpowiedź tutaj już padła kilkakrotnie, jednak nie mam czasu przeglądać wszystkich postów.
W razie czego można się ze mną próbować kontaktować mailowo § 10 regulaminu forum.
Proszę o pomoc! Pozdrawiam:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót