Imię nazwisko miejscowość data
….....................
….....................
email :
Do Databroker S.A i Westerfield International AG
Oświadczam , iż wypowiadam umowę zawartą telefonicznie dnia …......... pomiędzy mną.......... …................ a dzwoniącym do mnie przedstawicielem firmy Databroker S.A z Warszawy twierdzącym że reprezentuje firmę Westerfield International AG . Oświadczam , iż rezygnuję z umowy na dostawę maszynek do golenia , nożyków itp. W związku z przysługującym mi prawem do wycofania się z umowy zakupu towaru bądz usługi w którą błędnie zostałem/am w manipulowany/a. Z uwagi na w/w stan faktyczny uważam za zasadne ODSTĄPIĆ OD UMOWY ."Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 art 11,art 12 art 15, ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy . (W wyciągniętej przesyłce ze skrzynki pocztowej które nastąpiło dnia …...r po oględzinach stwierdzono uszkodzenie opakowania itp, a w środku tegoż opakowania komplet uszkodzonych nożyków do golenia itp - jednym słowem ani firma Databroker S.A. ani firma Westerfield International AG ,nie wywiązała się z nałożonego obowiązku wynikającego z przyjętej telefonicznie zlecenia (zamówienia)
Stwierdzono w fakturze nr …..... dołączonej do w/w przesyłki - niezgodnej z umową co jest równoznaczne z niezgodnością z zamówieniem i bezprawne obciążenie kwotami za usługę nie wykonaną przez firmę Westerfield International AG : [niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.)] art 15 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt ]
- „Regularna Paczka” 34,90
- „Opłata Pocztowa” 19,90
Obie pozycje wskazują na obciążenie za tę samą usługę czyli za nadanie przesyłki
Stwierdzono komisyjnie brak nadania pocztowego co jest równoznaczne z poświadczeniem nieprawdy w dokumencie . Reasumując powyższe nie możliwym przeze mnie uznanie faktury nr …..... z dnia............
Informuję również iż , nie mogę w nieskończoność przechowywać przysłanej mi i nie zamówionej przeze mnie przesyłki czyli OSTRZY MASZYNEK - których bez maszynki użyć się nie da , a ich użycie mogłoby narazić moje zdrowie bądz zdrowie moich bliskich, uszkodzenie opakowania spowodowało zanik sterylności noży. Nie jest również w moim interesie narażać się na koszty jej odsyłania gdyż jej nie zamawiałam ,
Informuję ,iż za przechowywanie w/w i przysłanych mi noży do maszynek do golenia oraz opakowania paczki których podkreślam nie zamawiałam wyznaczam opłatę 200,00 PLN za pierwszy miesiąc przechowywania liczony od dnia przysłani przesyłki , opłata za każdy kolejny miesiąc przechowywania (magazynowania) Państwa towaru wzrasta o kolejne 200, 00 PLN czyli
I miesiąc przechowywania 200,00
II miesiąc przechowywania 400,00
II miesiąc przechowywania 600,00
łącznie za 3 miesiące: 1200,00PLN itd. w/w kwotami obciążę firmę Databroker S.A oraz Westerfield International AG a przy braku uregulowania należności sprzedam wierzytelność.
informuję również ,że po okresie 6 miesięcy złożę wniosek do odpowiedniej państwowej instytucji o utylizację niechcianej paczki co również obciąży firmy Databroker S.A i Westerfield International AG Uprasza się o szybkie przysłanie kuriera celem zabrania paczki przeze mnie nie zamawianej , a bezczelnie mi podrzuconej przez : Westerfield International AG w którą wmanipulowała mnie firma Databroker S.A
Jednocześnie informuję,że : nie wyrażam również zgody na przesyłanie do mnie żadnych towarów przez firmę Westerfield International AG i powiązane z nią inne podmioty w tym wspomnianą Databroker S.A.
Proszę również o wykreślenie mnie z listy Państwa klientów, z Państwa bazy danych obydwóch wymienionych firm z bazy firm powiązanych . Nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę Databroker S.A oraz firmę Westerfield International AG, oraz na przekazywanie , tudzież sprzedawanie mych danych innym podmiotom gospodarczym.
Nie wyrażam zgody na otrzymywanie od firmy Databroker S.A oraz od firmy Westerfield International AG, oraz od żadnej innej firmy i osób prywatnych współpracujących z nimi materiałów reklamowych, promocyjnych stanowiących ogólnie pojętą ofertę. Każde następne produkty wysłane do mnie przez którąkolwiek wymienioną firmę lub podmioty z nimi powiązane nie będą przeze mnie odbierane ; a gdyby przez przypadek zostały odebrane bez mego zamówienia zostaną obciążone opłatą za składowanie kwotą 200,00 PLN za pierwszy miesiąc przechowywania Za każdy kolejny miesiąc składowania nakładam opłatę o 200 zł wyższą od miesiąca wcześniejszego. , Każde obciążanie kwotami za towar nie zamówiony przeze mnie skutkować będzie postępowaniem karnym i sprzedażą wierzytelności wynikającej za składowanie nie zamówionej paczki - która jest Państwa towarem .
Zobowiązuję firmę Databroker S.A i Westerfield International AG w terminie do 7 dni do emeilowego i telefonicznego potwierdzenia przyjęcia mego odstąpienia od umowy oraz potwierdzenia wykreślenia mej osoby i mych danych osobowych z baz danych w/w firm i firm powiązanych .
Informuję że przy braku tegoż potwierdzenia wszczynam postępowanie karne.
Zastrzegam sobie prawo skorzystania z drogi sądowej w postępowaniu karnym i cywilnym względem firmy Databroker S.A za oszustwo (patrz KK) i nagłośnienia mediowego w niezbyt pozytywnym świetle.