goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kefir88 napisał:
Witam,

Jestem kolejną niestety naiwną i oszukaną osobą. Mój problem jest trochę trudniejszy. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej przesyłki (zaznaczam że nikt inny jej w domu tez nie odbierał).

Zamiast przesyłki otrzymałem dziś monit o nie dokonaniu płatności faktury, na sumę 34,90 zł.

I teraz pytanie do Was, bo przeglądając ten watek nie znalazłem odp. na taką sytuację. Co mam zrobić ? Nie mogę odesłać maszynki ponieważ jej nie otrzymałem.

Czy powinienem opłacić ten monit ?

również znajduje się w takiej sytuacji jak kefir88
& pytanie czy samo wyslanie pisma do nich zaradzi zaistniałej sytuacji
pozdrawiam

tez sie na to nacialem , zadzwonili powiedzialem ze ok zobacze dziisaj do mnie przyszla paczka . bubel jakich malo . mam rezygnacje do ktoregos tam maja i teraz mam pyatnie czy wystarczylo jak do nich zadzwonilem i zrezygnowalem telefonicznie (spytali sie o powod i przsyjeli rezygnacje), czy trzeba do nich jeszcze pisemko napisac

czy ktoś mi powie co to są za egzemplarze co pisał kefir88 w pismie?????
Wykonano w 2 egz.
Egz. Nr 1 – adresat
Egz. Nr 2 – a/a

byłabym wdzięczna za odpowiedz...

skoro mam napisać to pismo do nich to powiedzcie o co chodzi z tymi dwoma egzemplarzami:
Wykonano w 2 egz.
Egz. Nr 1 – adresat
Egz. Nr 2 – a/a

może mi ktoś pomóc? :(

cedwah proszę pomóż...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dziekuje bardzo :)

nr do obsłusgi klienta: 22 203 7314

a co w naszym przypadku, (czyli moim, kefir88 i emad) co mamy zrobić z ostrzami, które przyjdą, a nie przyszła maszynka i napiszemy pismo o rezygnacji? odesłać im ostrza?

Co do zasady, w przypadku wykonania prawa do odstąpienia konsument jest zobowiązany zwrócić sprzedawcy towar i pokryć koszty zwrotu. W przypadku otrzymania oświadczenia o odstąpieniu przed wysłaniem, sprzedawca nie powinien wysyłać towaru, a jeśli już wysłał ma oczywiście prawo żądać jego odesłania (na zasadzie j/w). Jeśli sprzedawca takie żądanie składa, to musi udowodnić, że towar skutecznie wydał konsumentowi. Przesłanie nierejestrowanym listem takiego dowodu mu nie daje.

da się od nich skutecznie uwolnić? pomoże ten list? czy do końca życia sie będę nimi stresować? ;(

Co do zasady, w przypadku wykonania prawa do odstąpienia konsument jest zobowiązany zwrócić sprzedawcy towar i pokryć koszty zwrotu. W przypadku otrzymania oświadczenia o odstąpieniu przed wysłaniem, sprzedawca nie powinien wysyłać towaru, a jeśli już wysłał ma oczywiście prawo żądać jego odesłania (na zasadzie j/w). Jeśli sprzedawca takie żądanie składa, to musi udowodnić, że towar skutecznie wydał konsumentowi. Przesłanie nierejestrowanym listem takiego dowodu mu nie daje.

jeszcze jedno pytanie... list z rezygnacją mam adresować na Biuro Obsługi Klienta Westerfield czy Talking People Poland Sp. z o. o.?

czy ktoś mi pomoże?

Ostatnia edycja:
prosze cedwah o pomoc bo chce już to wysłać ;( na kogo mam zaadresować list z odstąpieniem od umowy?

Ostatnia edycja:
cedwah o co chodzi z tym adresatem Talking People Poland Sp. z o. o. co pisał kefir88? to nie ma być wysłane na biuro obsługi klienta?
pomóżcie :(

Ostatnia edycja:
lidka0722 napisał:
W szoku jestem, źe nikt nie chce mi pomóc.
Nie upominaj się o odpowiedź. W końcu to forum wolontariuszy. I nie siedzimy tu 24h/ dobę.

Tylko dziwnie źe na tą wiadomość to od razu dostałam odpowiedź, a tamten mój problem został pominięty :/

Popieram odpowiedź moderatorki Ag_Maz!
Tutaj nikt nikogo nie pomija! I też nikt nie siedzi cały czas na forum! Jak ktoś ma czas to zagląda i odpisuje!
A parę postów wcześniej podany jest adres:

Biuro Obsługi Klienta Westerfield
Ul.Elektoralna 12A
00-139 Warszawa

Też mam pytanie. Czy mam pisać drugie pismo do nich jeśli nie otrzymałem "zwrotki" z pierwszego listu, pomimo że już teraz upłynął termin 10 dni? Czy odsyłać im tą maszynkę i czy lepiej osobno wysłać list i paczkę i można razem?

Witam serdecznie,

Prześledziłem cały wątek, jednak równolegle z problemami związanymi z firmą Goodshave, mam wysoką gorączkę i walczę z grypą, więc proszę o zrozumienie jeśli powtarzam pytania.

14.03.2013r. zadzwoniła do mnie pani z w/w ofertą. Zgodziłem się zgodnie z procedurą. Paczka przyszła dzisiaj, 2 godziny temu, otworzyłem. W celu odstąpienia od umowy wykonałem następujące kroki:

1. Zadzwoniłem do BOKu. Niemiło nastawiony pan przyjął moją rezygnację, potwierdził, że "żadne paczki nie będą już do mnie przychodziły". Upewniłem się, że rozmowa była przez nich nagrywana. Na pytanie, czy mam zapłacić za przesyłkę, odpowiedział "Należałoby'. Niezwłocznie wykonałem przelew.
Niestety nie poprosiłem o potwierdzenie mailem.

2. Przesłałem mailem wolę rezygnacji zgodnie z podanymi wcześniej wzorami. Za wcześnie jeszcze na odpowiedź.

3. Jutro zamierzam takie samo oświadczenie wysłać listem polecony na adres "warszawski", wymieniony wcześniej. Ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru ;)

Ostatni dzień, aby anulować to u mnie 13.05.2013r.
W związku z czym mam pytania:
1. Czy wysłanie oświadczenia listem poleconym na adres warszawski wystarczy? Czy należy wysyłać jeszcze na adres holenderski (po polsku)? Dodam, że nie odsyłam "maszynki", już odżałuję te 20zł.

2. Czy osoby, które miały ten problem kilka miesięcy temu mogą potwierdzić, że po spełnieniu trzech powyższych kroków przesyłki nie przychodzą?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Ostatnia edycja:
POPEŁNIŁEŚ BŁĄD , niby czytasz ale nie rozumiesz co czytasz . REZYGNACJA TYLKO NA PIŚMIE ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU , zadzwoniłeś więc paczki będą przychodzić. zapłaciłeś raz to zapłacisz kolejny raz. konsument powinien jedynie złożyć rezygnacje . Na przedsiębiorcy ciąży obowiązek udowodnienia że wydał przesyłkę( czego nie udowodni bo przesyłki są nie nadawane pocztą tylko wrzucane do skrzynki lub pod drzwi bez pokwitowania odbioru = bez pokwitowania przez adresata) Gdybyś zrobił jak należało miałbyś spokój a tak to zapłacisz znowu i znowu. A nauka kosztuje - to prawda

:o

Powrót