goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ostrza odsyłać im na adres w netherlands czy na warszawski? bo w ich regulaminie pisze że na netherlands a czytając to forum to różnie było wysyłane.

jeśli dzwoniłam do bok i nie wiedzą kiedy była zawarta telefonicznie umowa i ja też nie pamiętam to jaką datę wpisać w piśmie o odstąpieniu od umowy? prosze o odpowiedź...

Wyślij na adres warszawski bo zawierałaś umowę z Polakiem a nie Holendrem czy Szwajcarem . Proponuje zadzwoń na nr warszawski podany na fakturze i nie przedstawiając się zapytaj czy dodzwoniłaś się do Databroker S.A czy do Talking People Poland Sp. z o. o. potem nie prowadz dyskusji rozłącz się
bądz podstępna , jak się upewnisz adresujesz na tę firmę za potwierdzeniem odbioru wysyłasz listem poleconym , nie zapomnij dodać w twoim odstąpieniu że nie będziesz odbierać żadnych przesyłek a jeżeli przyjde to nie będziesz za nie płacić ani odsyłać na swój koszt. Ja zadziałałem w imieniu żony i mamy już spokój RÓWNIEŻ BEZ ODSYŁANIA PACZKI (TO BYŁO ICH RYZYKO)- pozdrawiam

do wiadomości lidka0722 myślę że dokładna data nie jest tak istotna . napisz w piśmie "umowa zawarta pomiędzy mną .......w miesiącu.... na dostawę maszynek do golenia piśmie odstępuję od umowy itd. ;)

dziękuję bardzo za dopowiedź. Tylko ja nawet miesiąca nie pamietam kiedy do mnie dzwonili, czy to był styczen czy luty :( robercik.17 a masz spokoj w takim sensie, że już ci paczki nie przychodzą?

Ostatnia edycja:
to podaj iż na początku roku ,to nie jest istotne ,ważne jest aby w odstępieniu od umowy podane były twoje imię i nazwisko i pesel, oraz aby pismo zawierało miejscowość i datę

np JAN NOWAK KRAKÓW 16.04.2013
pesel
ODSTĄPIENIE OD UMOWY
................................................................................................................................................................................................................................................

Ostatnia edycja:
ja im nawet przez telefon nie podawalam swojego peselu, więc w pismie to konieczne? i z tego co sie doczytałam na forum to ludzie głównie adresowali listy do biura obsługi klienta w warszawie.

ja podawałem bo konsument posługuje się nr pesel. a firma nr NIP ,ja wysyłałem na na do Biuro Obsługi Klienta Westerfield mieści się na:
Ul.Elektoralna 12A
00-139 Warszawa oraz email :kontakt@westerfield.ch ,
oraz faxem Fax: 22 343 08 58 i emailem :databroker@databroker.pl ;)

Ostatnia edycja:
a oni to ja nie wiem czy jakiś nip mają... bo ktoś wczesniej pisał, ze oni nie maja ani nipu ani regonu. nie wiem czy to prawda. i oni juz adres zmienili. na stronie jest podany plac grzybowski czy jakos tak

zadzwoń nie przedstawiaj się a się dowiesz tak jak sugerowałem

robercik.17 chodziło mi teraz o ulicę, że zmienili. ale rozumiem ze sam adresowałeś na westerfield swoj list tak?

Ostatnia edycja:
jak jest cedwah to proszę powiedz jak ty uważasz na kogo adresować list z odstapieniem od umowy

zadzwoń upewnisz się , poproś o nr faxu , popracuj sama , [cz chcesz aby ktoś przygotował romantyczną kolację i sam zjadł wszystko za ciebie ] działaj ,przejmij inicjatywę poza tym Forum to nie komunikator GG lub SKYPE :!:

ale raz piszecie tak następnym razem inaczej. teraz piszesz ze sie posługuja nipem a we wczesniejszych postach pisałeś ze oni nipu nie mają. już czasami nic z tego nie rozumiem

Nie pomogę Wam w adresie, powinno się wysłać na adres nadawcy przesyłki (z paczki czy koperty). Jeśli zmieniają adres, a nr fax zostaje bez zmian, można na nr faxu.

cedwah bo we wzorze pisma, które umieszczałeś było adresowane do Talking people i nie rozumiem dlaczego, jak te faktury przychodza od westerfild
robercik.17 pisałeś wczesniej ze poślesz meilowo jak ktos bedzie chciał treść swojego odstąpienia od umowy. jest jeszcze taka możliwość to zobaczyc?

Ostatnia edycja:
Witam.
Jakiś czas temu również dałem się naciągnąć. Zrezygnowałem wszystkimi sposobami. Zapłaciłem za maszynkę i tego samego dnia wysłałem pismo z rezygnacją wg. wzoru na adres holenderski. Mam potwierdzenie nadania z datą 13.03.2013 i jakiś czas temu przyszło też potwierdzenie odbioru. Myślałem, że to wystarczy, ale dziś w skrzynce znalazłem przesyłkę z datą nadania 27.03.2013. Co z tym zrobić? Odesłać, zostawić? Proszę o poradę.

Witam ponownie,

Wysłałem listem poleconym ze zwrotnym potwierdzenie odbioru rezygnację na adres:

Biuro Obsługi Klienta WESTERFIELD
ul. Sengera Cichego 1
02-790 Warszawa

Dzisiaj otrzymałem mój list z powrotem. Adresat NIE ODEBRAŁ przesyłki. Powód: Adresat wyprowadził się. Czy ktoś ostatnio miał podobno sytuację wysyłając na w/w adres? Czy pod adresem:

Biuro Obsługi Klienta Westerfield
ul. Elektoralna 12A
00-139 Warszawa

odbierają normalnie?

teraz mają biuro obsługi na ulicy plac grzybowski. dokladny adres poszukaj kilka stron wstecz, bo już był podawany

Powrót