nomnes
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 21 165
Naprawdę oczkujesz, że odpowiadający będą enty raz pisać to samo? :what:Pati50501 napisał:Co mogę z tym teraz zrobić?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Naprawdę oczkujesz, że odpowiadający będą enty raz pisać to samo? :what:Pati50501 napisał:Co mogę z tym teraz zrobić?
nomnes napisał:Naprawdę oczkujesz, że odpowiadający będą enty raz pisać to samo? :what:
@Shocked, wolałbym to zakończyć w sposób który zapewni mi, a zwłaszcza mojej babce spokój. Nie chcę się później z nimi przeciągać czy paczka dotarła czy nie.Jeżeli przesyłka była nierejestrowana, to nic z tym nie robić.
Nie odsyłać rezygnacji ani przesyłki.
To firma ma problem z dowodem dostarczenia przesyłki.
-balrog- napisał:Szczerze mówiąc nie wiem, czy nie mają potwierdzenia, czy to przyszło jako paczka pocztowa czy zwykły list, musiałbym się dowiedzieć.
Babcia jest za odesłaniem im tego produktu. Ja nic bym nie robił, ale ona nie ma nerwów na ew. przyszłe groźby i telefony. Wiem jak to wyglądało w przypadku pobieraczka, na który zarejestrował się mój kolega i mimo że radziłem mu aby nie robił nic, to się denerwował aż w końcu zadzwonił do rzecznika konsumentów. W tej paczce umieszczę też pismo, że odsyłam im ten produkt jako niezamówiony zgodnie z art. 15 ustawy, co jest wyłącznie moją dobrą wolą, prośbę o zaprzestanie niepokojenia mnie telefonami i przesyłkami oraz wykreślenie danych z ich zasobów, a z "ostrożności procesowej" dołączę również odstąpienie od umowy, gdyby mieli jakiekolwiek wątpliwości.
Chyba będzie ok?
-balrog- napisał:... I niby czemu wysłanie pism razem z produktem nie jest mądrym rozwiązaniem? Przecież w normalnych okolicznościach raczej mało kto wysyła oddzielnie oświadczenie o odstąpieniu i towar, tylko w praktyce wysyła to w jednej przesyłce. Po co dodatkowy koszt?
-balrog- napisał:Niby w jaki sposób jest to dowód? Mogłem wysłać przecież 2 przesyłki, w których był ziemniak...
Wysłałem te majtki razem z tymi dwoma pismami poleconym za potwierdzeniem odbioru- na potwierdzeniu odbioru wypisałem co znajduje się w paczce. Jak odbiorą paczkę i podpiszą odbiór, to znaczy że zaakceptowali to co jest w środku i dowód chyba mam?
Zgłoś się do Rzecznika Konsumentów, by napisał pismo z interwencją.katya931 napisał:jak moge to zakończyć