goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeżeli jestem niepełnoletni to mogę zawrzeć taką umowę ? Co mam robić jeśli przyjdzie do mnie ta maszynka?

Nie mogą zawierać umów z osobami niepełnoletnimi. Powiem szczerze że ja przez pierwszy dzień chciałem im wysyłać rezygnację, zapłacić dla świętego spokoju i tak dalej, jednak stwierdziłem że zbagatelizuje sprawę i tak też zrobiłem. Na chwilę obecną wysłali mi końcówki zamienne z rachunkiem na 50zł - co ja spaliłem kilka dni temu.

Lej na nich, ta "firma" to jakaś kpina.
PS. W ich obowiązku jest potwierdzenie pełnoletności.;-)

+ Przesyłke dostaniesz bez potwierdzenia odbioru także nie musisz się nawet przyznawać że ją dostałeś a jeśli spotkasz listonosza, który chce Ci to zostawić w skrzynce to powiedz że tego nie chcesz i żeby to odesłał bo sobie nie życzysz żeby to przychodziło do Ciebie.

Ostatnia edycja:
Jeżeli przesyłka jest imienna, listonosz musi to dostarczyć.
To, co się z przesyłką dalej stanie, to już insza inszość.

witam niedawno miałam podobną sytuacje. Facet tak mną zakręcił, że ja mocno stąpająca po ziemi połknęłam haczyk. Zapytałam jego z jakiej jest firmy, a on z good shave(to przecież nazwa maszynek, a nie firmy, a to pózniej dowiedziałam się), o abonamencie nic nie mówił, tylko wspomniał, że wkłady jak będę chciała to mogę zamówić po pierwszej przesyłce telefonicznie lub na adres podany na przesyłce. Kilka razy pytałam się czy to przesyłka jednorazowa i czy mnie obowiązuje umowa? Oczywiście, że nie. To super- płace tylko za przesyłkę 19,90. Ok, zaraz internet włączyłam, a tu po przeczytaniu załamka. Oszukali mnie. Trochę mi zajęło z kim mam do czynienia i zadzwoniłam w tym samym dniu na 224309999. A tam pani nieprzyjemna, że nie ma mnie w systemie, mam zadzwonić po otrzymaniu paczki, a ja, że za 2 dni zadzwonię. Nie wytrzymałam i 1,5 h po rozmowie z panem od maszynek dzwonie jeszcze raz do BOK-u. Tu ze mną rozmawia milsza pani, która bez problemu potwierdziła wyrejestrowanie z pierwszej i kolejnych paczek oraz wszelkich umów. Spisałam jej imię i nazwisko. Dla pewności chciałam wysłać za potwierdzeniem odbioru polecony do BOK-u w Warszawie oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość(chociaż żadnej nie zawierałam), a tu poczta nie czynna.
Dla pewności dzwonie do nich znowu.A tu pani mówi mi, że nie ma mnie w systemie, jak to nie ma pytam, w piątek byłam teraz nie? Proszę o sprawdzenie. No i jestem w systemie i wyrejestrowana też. Opowiedziałam jak zostałam oszukana i pani mówi, że pan mnie nie doinformował i trochę oszukał, bo o abonamencie nic nie mówił mi. Poinformowała mnie, że jest ok, nie ma umowy, paczek, rejestracji... Oczywiście spisałam jej imię i nazwisko.
Mam do was pytanie. Czy to już koniec, mam już nie martwić się? Czy lepiej dziś mam wysłać do Warszawy te listy polecone? I jak chciałam, żeby wykreśliła moje dane z systemu to mówi mi, że nie może bo zaznaczona jest moja rezygnacja. Czy to prawda?
Aha, a na maile nie odpisują. Pozdrawiam wszystkich

W kółko Macieju. Mam problem to zapytam, co tam, gotowych odpowiedzi nie przeczytam. szkoda mi czasu, niech inni go marnują dla mnie.

Takich kilkupostowych userów jest znaczący procent w wałkowanych do znudzenia tematach.

Mam problem to pytam i myślę, że mogę liczyć na pomoc. Przynajmniej ja bym pomogła...

naiwna1 napisał:
Mam problem to pytam i myślę, że mogę liczyć na pomoc. Przynajmniej ja bym pomogła...

Możesz. Przeczytaj temat. Odpowiedzi na wszystkie pytania już padały dziesiątki razy.

Jakbym dostała przesyłkę to bym wiedziała co robić, ale jej nie dostałam jeszcze i nie chce dostać. Chodzi mi o to czy jak jeszcze nie dostałam umowy, a mnie oszukano to czy mogę wysłać te listy do Warszawy dla pewności? I czy to prawda, że jak chciałam, żeby wykreśliła moje dane z systemu to nie może bo zaznaczona jest moja rezygnacja? Czy mam na nich naciskać bo wg.mnie to chyba bzdura?

Shocked by powiedział "zignoruj ich":lol:
Nie dostałaś przesyłki, nie Twój interes.

dzięki Amando96. Wysłałam na dwa adresy warszawskie listem poleconym za potwierdzeniem odbioru odstąpienie od pierwszej przesyłki, jakichkolwiek kolejnych, rezygnacje z umów czy abonamentów z nimi ponoć zawieranych oraz żeby mnie wykreślili z ich systemu i potwierdzili mi to wszystko listownie oraz e-mailem. Już nic nie mam zamiaru robić na razie, co mogłam to zrobiłam. A skłonił mnie to do tego e-mail jaki od nich otrzymałam:

Witamy Serdecznie!
Prosimy o kontakt telefoniczny z Centrum Obsługi Klienta tel. 22 430 99 99 w celu wyjaśnienia sytuacji oraz złożenia rezygnacji.
Z Wyrazami Szacunku
Biuro Obsługi Klienta Westerfield
Pl. Grzybowski 12/16
00-104 Warszawa

Wiecie może i nic bym nie robiła, ale nie chce potem denerwować się, bo mam jeszcze trochę do porodu, a już z tą ...... nie mam zamiaru mieć cokolwiek wspólnego

Witam serdecznie dziś o godzinie 10 współlokatorka mówiła mi że dzwonił mi telefon, akurat robiłem śniadanie, szybko pobiegłem do pokoju odebrałem telefon(dopiero na końcu rozmowy zobaczyłem że zastrzeżony numer) i odzywa się koleś, mówi że wygrałem maszynkę mówię wow super i że mi wyślą na mój adres maszynka będzie darmowa tylko za przesyłkę 19 90 mówię okej podałem dane, i fajnie mam czekać, później zacząłem się zastanawiać, że coś mi nie pasuje, szybko włączyłem internet i co się okazuje, że to naciągacze i to na niezłe sumki. Więc wysłałem im takiego @ jaki właśnie cytuję i jeszcze kilka innych wiadomości typu proszę nie przesyłać mi Pańskich produktów bo nie jestem zainteresowany myślicie, że to przejdzie? Wszystko stało się parę godzin temu więc chyba jeszcze nie zdążyli nic zapakować prawda? Co myślicie ludzie? za odpowiedź serdecznie dziękuję

Proszę wysłać pismo następującej treści i wysłać listem poleconym ZPO: "Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia .................... w .......................... Jednocześnie informuję, że przedmiot umowy wydam oddzielną przesyłką na adres Państwa siedziby. Jednocześnie proszę o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy"[/QUOTE]

Wiem że się dałem naciągnąć jak ostatni frajer ;/

Ostatnią edycję dokonał moderator:
właśnie otrzymałem coś takiego

Witamy serdecznie!

Potwierdzamy że została przyjęta rezygnacja z abonamentu na czas nieokreślony firmy Westerfield International AG .

Wszystkie płatności zostały uregulowane.

Z poważaniem:

Biuro Obsługi Klienta Westerfield

Pl. Grzybowski 12/16

00-104 Warszawa

to znaczy, że nic mi już nie wyślą?

Cóż dostałeś od nich emaila że nic to nic.. Jeśli coś Ci przyślą to nie odbieraj paczki, nic nie podpisuj, nie dzwoń do nich i nie waż się im płacić za jakąkolwiek paczkę.

PS. Czytajcie poprzednie posty ;p
PS2. Niema sprawy naiwna1, jednak jestem Amado96 nie amanda :P

No tak w końcu skoro powiedzieli że anulowali to z jakiej racji wtedy :)

Witam, dostałem maszynkę "Good Shave" jakieś 2 tygodnie temu, z powodów rodzinnych nie miałem czasu zająć się tym i odstąpić od umowy. Chciałem zapytać czy jest jeszcze jakaś szansa odstąpienia od umowy ? Chciałem jeszcze dodać, że w tym liście który dostałem od nich zauważyłem, że w moich danych została przekręcona jedna litera w nazwisku, reszta danych jest prawidłowa, mogę liczyć na coś z powodu tego błędu ?

witam was moja dalsza część historii jest taka:mimo rezygnacji telef.( w tym samym dniu co pierwsza rozmowa z konsultantem) i na maila oraz listem pol za potw nadania i tak maszynki dostałam. Wkurzyłam się, przeczytałam co w kopercie - umowa i warunki reklamacji- i zaglądnęłam z ciekawości do tych maszynek. Oczywiście nie otwierałam ich. Zaraz tel do nich, a tam podobno nikt nie zaznaczył rezygnacji:mad:. Pan zaznaczył rezygnacje i zlikwidował moje dane(podobno). W tym samym dniu odesłałam przesyłkę z maszynkami listem poleconym za potwier. odbioru w bezpiecznej kopercie, fakturę włożyłam do kartonu z maszynkami. Osobno odesłałam też listem ZPO oświadczenie o odstąpieniu od umowy na odległość. Czy to starczy?
Zastanawiające jest to, że przed otrzymaniem pierwszej przesyłki wysłałam te oświadczenie,które otrzymali ZPO 29.01., a na fakturze jest podane, że 30.01. wystawili fakturę. Proszę o pilny kontakt, niech ktoś podtrzyma mnie na duchu, że dobrze wszystko zrobiłam. Aha wysłałam jeszcze mailem te oświadczenie. Pozdrawiam

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość:

Witam, ze względu na ostatnią rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy, która miała miejsce .......... r. składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z pózn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia ....... r. telefonicznie pod numerem telefonu ...........w ............ Dodam, że oprócz tego dn. ..........r. zostało odstąpione zamówienie pierwszej przesyłki i kolejnych oraz całej umowy telefonicznie przez BOK ok. godz. ..... z udziałem Pani ........... pracownika BOK-uWesterfield.
Poza tym wg. pierwszej rozmowy z konsultantem dn. ......... r. w sprawie przyjęcia zamówienia na maszynki Good Shave rozmowa była nagrywana i ten konsultant potwierdził, że nie wiąże mnie żadna umowa i to jest jednorazowa przesyłka, a w razie gdy będę chciała zamówić kolejną przesyłkę to sama skontaktuje się z waszą firmą, a tego nie mam zamiaru robić.
Oprócz tego dn. ...... r. został wysłany list polecony za potwierdzeniem nadania, dotyczący mojego odstąpienia od umowy zawartej na odległość. Dnia ......r. przesyłka została odesłana za potwierdzeniem nadania ( osobno wysłany został ten list). Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy i z jakiegokolwiek abonentu na czas nieokreślony. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy. Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji i o usunięcie moich danych- listownie bądź e-mailem i o szybki kontakt w tej sprawie. Poza tym w związku z odesłaniem Waszego produktu, proszę o anulowanie faktury o nr. ........na kwotę 19,90 zł.

Z poważaniem
......................
nr.klienta- ........

P.S. W załączniku podaje zeskanowane potwierdzenia nadania przesyłki z maszynkami i osobno wysłany list z odstąpieniem od umowy i dalszej współpracy z waszą firmą na adres:
Westerfield International AG
BOK Westerfield
Plac Grzybowski 12/16
00-104 Warszawa

Tak im wysłałam. Czy dobrze? Co o tym sądzicie?

Też dzownili do mnie, prosze o pomoc zaakceptowalem zamowienie telefonicznie, jednak podalem inny adres niz zameldowania. Czy osoba ktora mieszka pod adresem, ktory wysla maszynki zostanie ona obciazona czyms?

O ile nic nie zamawiała, to nic nie będzie płacić.
Za to składając zamówienie i podając celowo błędne dane możesz liczyć się z teoretyczną odpowiedzialnością za wprowadzenie w błąd przyjmującego zamówienie.

Ale będzie otrzymywała przesyłki i wezwania do zapłaty.

Powrót