witam niedawno miałam podobną sytuacje. Facet tak mną zakręcił, że ja mocno stąpająca po ziemi połknęłam haczyk. Zapytałam jego z jakiej jest firmy, a on z good shave(to przecież nazwa maszynek, a nie firmy, a to pózniej dowiedziałam się), o abonamencie nic nie mówił, tylko wspomniał, że wkłady jak będę chciała to mogę zamówić po pierwszej przesyłce telefonicznie lub na adres podany na przesyłce. Kilka razy pytałam się czy to przesyłka jednorazowa i czy mnie obowiązuje umowa? Oczywiście, że nie. To super- płace tylko za przesyłkę 19,90. Ok, zaraz internet włączyłam, a tu po przeczytaniu załamka. Oszukali mnie. Trochę mi zajęło z kim mam do czynienia i zadzwoniłam w tym samym dniu na 224309999. A tam pani nieprzyjemna, że nie ma mnie w systemie, mam zadzwonić po otrzymaniu paczki, a ja, że za 2 dni zadzwonię. Nie wytrzymałam i 1,5 h po rozmowie z panem od maszynek dzwonie jeszcze raz do BOK-u. Tu ze mną rozmawia milsza pani, która bez problemu potwierdziła wyrejestrowanie z pierwszej i kolejnych paczek oraz wszelkich umów. Spisałam jej imię i nazwisko. Dla pewności chciałam wysłać za potwierdzeniem odbioru polecony do BOK-u w Warszawie oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość(chociaż żadnej nie zawierałam), a tu poczta nie czynna.
Dla pewności dzwonie do nich znowu.A tu pani mówi mi, że nie ma mnie w systemie, jak to nie ma pytam, w piątek byłam teraz nie? Proszę o sprawdzenie. No i jestem w systemie i wyrejestrowana też. Opowiedziałam jak zostałam oszukana i pani mówi, że pan mnie nie doinformował i trochę oszukał, bo o abonamencie nic nie mówił mi. Poinformowała mnie, że jest ok, nie ma umowy, paczek, rejestracji... Oczywiście spisałam jej imię i nazwisko.
Mam do was pytanie. Czy to już koniec, mam już nie martwić się? Czy lepiej dziś mam wysłać do Warszawy te listy polecone? I jak chciałam, żeby wykreśliła moje dane z systemu to mówi mi, że nie może bo zaznaczona jest moja rezygnacja. Czy to prawda?
Aha, a na maile nie odpisują. Pozdrawiam wszystkich