goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziękuje ślicznie za odpowiedź.
Pozdrawiam

Witam, mam podobny problem ztymi maszynkami. Otrzymałam je, jednak chce odstąpić od umowy (nie chce zeby mi wysyłali ostrza). Czy mam wysłać wypowiedzenie do siedziby w Szwajcarii czy do Biura Obsługi Klienta w Polsce?

Maila zadnego nie podali, wiec nie wiem czy wyslanie maila na znaleziony w internecie adres cos pomoze. Probowalam zadzwonic do biura obslugi klienta jednak na darmo bo sie nie doczekalam. Za przesylke zaplacilam przelewem, chodzi mi jedynie o to zeby mi nie wysylali. Chodzilo mi tyloo o pytanie czy takie sprawy jak rezygnacja z dalszych dosylek zalatwia sie w BOK czy trzeba wysylac do glownej siedziby. Poza tym zostal podany adres co do reklamacji i jest to biuro obslugi kloenta w warszawie, o pisemnej rezygnacji z dostarczania ostrzy nie napisali na jaki konkretny adres wysylac.

Skoro nie przyswajasz odpowiedzi to ich nie będę udzielał.

Czarna, ja tez za wspomniane maszynki zapłacę bo mąż się zgodził.. trudno...
Wczoraj udało mi się do nich dodzwonić i odebrał facet, przyjął moja rezygnację z dniem 25.03. i powiedział, że dziekują za współpracę, ponadto wysłałam odstapienie od umowy w formie pisemnej za ZPO na adres warszawski tj. ten plac Grzybowski....

Witam,

mnie również dopadł koszmar tych maszynek:(
Opiszę całą sytuację i mam nadzieje, że ktoś mi pomoże.
Jakiś rok temu zadzwoniła do mnie Pani (bardzo miła) proponując mi super maszynki, powiedziała, ze paczka kosztuje 19,90, ale nie powiedziała tego, że co miesiąć będą mi przysyłać kolejny paczki... Oczywiście zapłaciłam pierwsza fakturę, po czym zaczęły mi przychodzić paczki, bez żadnego rachunki ani potwierdzenia odbioru. Zadzwoniłam do tej firmy ( ponad tydzień dzwoniłam prawie non stop, ciągle było zajęte), ale gdy się już dodzwoniłam, powiedziałam, że chcę zrezygnować i odstąpić od umowy. Pani powiedziała, że zajmie się całą sprawą, po jakimś czasie otrzymałam kolejna paczkę a potem ciąglę dostawałam faktury z firmy windykacyjnej ALEKTUM INKASSO. Dzwoniłam dzisiaj do nich i okazało się, że mam już 5 spraw każda w wysokości około 100 zł :/. Nie dostaje żadnych paczek a rachunki wciąż przychodzą.. Co robić? Mam się tym przejmować czy nie? ( czytam wiele wątków na forach i ludzie zazwyczaj olewaja sprawe). Chce to wszystko wyjaśnić a nie mam pojęcia jak.
Bardzo proszę o pomoc. Będę naprawdę wdzięczna.
;)

Witam. Napiszę pokrótce. Mam problem z tą firmą. Około 2 miesięcy temu wysłali do mnie maszynkę za którą zapłaciłem (chociaż bardzo żałuję). W dniu dzisiejszym dostałem ostrza, których nie zamawiałem na kwotę 55 zł. Co mam zrobić? Wysłać im to z powrotem wraz z rezygnacją jedną paczką? czy paczkę z ostrzami osobno i list z rezygnacją osobno? Co mam napisać w tej rezygnacji i czy ma być ona własnoręcznie pisana, czy może być komputerowo? Jestem ciemny w tych sprawach i prosił bym o pomoc. Na liście napisany jest ostatni dzień żeby anulować 22.04.2014.
Prosił bym o szybką pomoc. Pozdrawiam

Witam, chciałam jeszcze raz bardzo podziękować za rady i wskazówki jakie tu otrzymałam...
Cedwah i pozostali ogromne dzięki.. dziś dostałam potwierdzenie odesłane i podpisane, więc wychodzi na to, że poszło gładko i bezboleśnie, dzięki Waszym radom :D
Pozdrawiam

Zadzwonilem do nich, dziewczyna poprosila o numer klienta zweryfikowala mnie i powiedzialem ze chce anulowac umowe, ta cos tam zrobila w kompuetrze chyba i powiedziala ze juz jest anulowana. Jak sie zapytalem czy musze pisemnie wyslac do nich to powiedziala, ze nie. Oczywiscie uprzedzilem ją, ze rozmowa jest nagrywana. Teraz pytanie czy lepiej dla pewnosci wyslac i pisemnie? Czy zostawic tak jak jest, a i jeszcze czy placic te 20zl za pierwsza przesylke?

Witam. Ja bym chciała tylko dopytać się o kilka kwestii. Czytałam forum i uważam, że "cedwah" jest najbardziej konkrentym i znającym się na tym o czym pisze.

Chcę odesłać maszynkę, którą mój tata dzisiaj dostał. Jest ona otwarta. Natomiast w regulaminie jest informacja zawarta by wyslac produkt w stanie niezmienionym i w orginalnym opakowaniu a dla mnie produkt to maszynka, która jest w niezmienionym stanie. Rozważam 2 opcje tylko patrząc na to co się opłaca:

1 opcja:
Wysłanie paczki i odstąpienia powołując się na ustawy (tak jak zalecił cedwah) pisemnie tylko na adres do warszawy (tj Pl. Grzybowski 12/16 00-104 Warszawa tak tak jak jest w ich regulaminie), na adres który jest na kwitku do zapłaty (tj Scheffelstrasse 1 9000 St Gallen, Szwajcaria) czy na adres który jest na kopercie, która została wysłana z Westerfield Po Box 65, 1620 AB Hoorn, the Netherlands? i oczywiście na maila z prośbą o wysłanie potwierdzenie rezygnacji. I teraz czy pod względem finansowym to się opłaca czy

2 opcja:
Zapłacić 19,90 zł za maszynkę i wysłać tylko listownie odstąpienie od umowy.

Kwestia gdzie mam wyslac bo jak do warszawy to wole wszystko odeslac a jesli do Szwajcarii to lepiej zaplacic 19,90 i wyslac tylko list.

Uważam, że dzwonienie nie ma sensu bo skutki są takie, że i tak są odsyłane produkty, z jakiś przyczyn, problemy techniczne i widać zależy kto na kogo trafi i uważam, że takie rzeczy należy załatwiać oficjalnie i pisemnie (mail jako potwierdzenie) Prosze o szybką radę bo chcę jutro to wysłać i załatwić.

Witam

Mam pytanie odnośnie oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość.
Jeżeli nie pamiętam kiedy rozmawiałem przez telefon z przedstawicielem Good Shave, to jak powinien brzmieć tekst oświadczenia? Czy coś takiego wystarczy?:

"Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej telefonicznie w <miejsce zamieszkania> pomiędzy <moje imię i nazwisko> a firmą Westfield International AG"
Jednocześnie proszę o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy

Kwotę 19,90 powinienem zapłacić przed czy po wysłaniu pisma?, czy to bez znaczenia?

Z góry dziękuję za pomoc

Rozmawiałam przed chwilą z Rzecznikiem Praw Konsumenta i w przypadku takim jak ja miałam, czyli wczoraj została odebrana paczka z maszynką i wkładem. Paczka została otwarta, folia w której była maszynka również bo nie było możliwości sprawdzenia co w niej jest ponieważ nie była przezroczysta. My jako konsumenci mamy prawo otworzyć paczkę i sprawdzić chociażby czy towar zakupiony na odległość zgadza się z zamówieniem. Kroki jakie należy zrobić to odesłać w przeciągu 10 dni od otrzymania za potwierdzeniem odbioru paczkę (nie płacić za nią no chyba że bardzo chcemy) na adres do Warszawy (który jest podany przez nich w regulaminie czyli Plac Grzybowski) wraz z odstąpieniem od umowy. Paczkę należy zabezpieczyć. Nie możemy obarczyć sprzedawcy kosztem wysłania zwrotu, ten koszt ponosi już konsument.
Sprzedawca wyraźnie zaznacza, że produkt ma być w stanie niezmienionym (czyli w tym przypadku maszynka + wkład). Odstąpienie jest jednostronne także z mocy prawa nie ma możliwości, że firma się nie zgodzi na odstąpienie. Nie ma sensu dzwonić ponieważ wg prawa odstąpienie powinno być wysłane listownie. Można oczywiście wysłać dodatkowo na maila odstąpienie i potwierdzenie nadania wysyłki ale uwaga firma nie ma obowiązku wysyłania do nas maila zwrotnego z informacją, że rezygnacja bądź odstąpienie zostało uznane. Także jeśli nie otrzymamy maila z potwierdzeniem to nie znaczy, że do niego nie doszło. Zapytałam się również o to co jeśli firma mi nie odbierze tej paczki. Rzecznik poinformował mnie, że zawsze jest adnotacja dlaczego nie została paczka odebrana i wtedy dopiero jest wyjaśniana sytuacja. Także nawet jeśli będą wysyłać paczki i monity robią to nieprawnie i mamy to traktować jak produkt niezamówiony i nie reagować a najlepiej nawet nie odbierać.

Ostatnia edycja:
ja tez dałam sie nabrac. Zapłaciłam te niespełna 20 zł po czym w rozmowie telefonicznej z konsultantem powiedziałam ze nie chce otrzymywac od nich dodatkowych ostrzy ani nie jestem zainteresowana swiadczeniem usług z ich strony. Pani potwierdziła mi ze wiecej nic nie otrzymam a faktura na te 20 zł jest ostatnią. Myslałam ze wszytsko juz załatwione a tu dzis w skrzynce znalałam kolejna paczke z ostrzami i do zapłaty 55 zł. nie moge sie dodzwonic do biura obsługi bo nie wiem jak ustalic date zawarcia umowy. Szlag mnie trafia. Dzis mam zamiar wysłac im oswiadczenie o rezygnacji i te ostrza. Wy wysyłaliscie na adres warszawki? czy jak?

Witam
Kilka dni temu dzwonił i do mnie .chcieli mi wcisnac maszynkę, mówili ze są firma wchodząca na polski rynek. Po czym powiedzieli ze muszę za przesyłkę zapłacić tylko, zekmo koszty opłat za transport ze Szwajcarii bo z tamtad miał być ten produkt. Jak powiedziałem ze to po ich stronie powinno być żeby koszty pokryć . tym bardziej ze zostałem wylosowany itp. Po kilku słowach z mojej strony gość po drugiej stronie słuchawki zagubił się i niemogoc wyjść z sytuacji rozloczl się .
Dziś sytuacja ponownie powtórka po czym jak zapytalem się czy są z firmy od maszynek , po chwili zawachania dostałem odpowiedź ze dzwoni w sprawie abonamentu na tel. Który dzwonił. Choć ten jest na kartę .
Niedorzeczne
Po pierwszej rozmowie o ile dobrze pamiętam moje środki na kącie pomiejszyly się o zeta czy dwa.
Oni naciagaja na przesyłki oraz dzwonią na koszt rozmówcy.
Kolejna rozmowę nagram i kopie podesle na policje czy do prokuratury.
Z pewnością znajdzie się na To jakiś paragraf

Ostatnia edycja:
Powrót