Witam. Ja bym chciała tylko dopytać się o kilka kwestii. Czytałam forum i uważam, że "cedwah" jest najbardziej konkrentym i znającym się na tym o czym pisze.
Chcę odesłać maszynkę, którą mój tata dzisiaj dostał. Jest ona otwarta. Natomiast w regulaminie jest informacja zawarta by wyslac produkt w stanie niezmienionym i w orginalnym opakowaniu a dla mnie produkt to maszynka, która jest w niezmienionym stanie. Rozważam 2 opcje tylko patrząc na to co się opłaca:
1 opcja:
Wysłanie paczki i odstąpienia powołując się na ustawy (tak jak zalecił cedwah) pisemnie tylko na adres do warszawy (tj Pl. Grzybowski 12/16 00-104 Warszawa tak tak jak jest w ich regulaminie), na adres który jest na kwitku do zapłaty (tj Scheffelstrasse 1 9000 St Gallen, Szwajcaria) czy na adres który jest na kopercie, która została wysłana z Westerfield Po Box 65, 1620 AB Hoorn, the Netherlands? i oczywiście na maila z prośbą o wysłanie potwierdzenie rezygnacji. I teraz czy pod względem finansowym to się opłaca czy
2 opcja:
Zapłacić 19,90 zł za maszynkę i wysłać tylko listownie odstąpienie od umowy.
Kwestia gdzie mam wyslac bo jak do warszawy to wole wszystko odeslac a jesli do Szwajcarii to lepiej zaplacic 19,90 i wyslac tylko list.
Uważam, że dzwonienie nie ma sensu bo skutki są takie, że i tak są odsyłane produkty, z jakiś przyczyn, problemy techniczne i widać zależy kto na kogo trafi i uważam, że takie rzeczy należy załatwiać oficjalnie i pisemnie (mail jako potwierdzenie) Prosze o szybką radę bo chcę jutro to wysłać i załatwić.