goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@myszor_m Poprzednie posty nie znikają właśnie po to by wciąż nie pytać o to samo.
Przeczytaj.

Dla wyjaśnienia: zaczęłam od przeczytania poprzednich postów, które jednak nie dały mi jednoznacznej odpowiedzi (po prostu jest ich dużo i wiele z nich wyraża wątpliwości co do skuteczności i ważności tej czy innej metody kontaktu/rezygnacji z umowy). Dlatego zapytałam.
Domyślam się jednak, że mail jest tak samo wiążący jak kartka przesłana poleconym ZPO.

Niestety, po wysłaniu maila o odstąpieniu od umowy, wg tego, co zaproponował Pawel453 - otrzymałam standardową odpowiedź o konieczności wyjaśnienia sprawy telefonicznie, co oczywiście niewiele dało.
Kierując się wskazówkami Mirr - podeślę jeszcze informację o niezamówionym świadczeniu. Mam nadzieję, że się uda.
Dziękuję za pomocne wskazówki :)

Wysłałem na ich email rezygnację czekam teraz do rana na odpowiedz i mam nadzieje się od tego uwolnic

Właśnie przed chwilą przyszła wiadomość że sprawę trzeba załatwić telefonicznie ! Czy da coś kolejny mail do nich?

Po co znowu pytasz dokładnie o to samo, przeczytaj spokojnie wątek od postu #842.

Pisz po każdym ich mailu że umowa jest i tak juz nie wazna, muszą udzielić informacji o przetwarzaniu danych osobowych, każdy towar będzie świadczeniem niezamowionym, a żądanie zapłaty próbą wyłudzenia i zgłoszone organom ścigania.

Oni nawet nie czytają pierwszych maili.

Czyli pisać caały czas twój tekst który wkleiłeś wcześniej ? Aż do skutku ?

Witam,też niestety dałem się naciągnąć i proszę o pomoc co najlepiej zrobić.Miało to miejsce wczoraj i nie wiem czy mogę już odstąpić od umowy w ciągu 10 dni czy dopiero po otrzymaniu tej przesyłki?

Możesz teraz odstąpić.

Przeczytaj poprzednie posty masz tam odpowiedź co robić.

dziękuję ,i jeszcze dla upewnienia się po tym odstąpieniu od umowy przesyłki można traktować jako świadczenie niezamawiane a faktury,ponaglenia do zapłaty jako nie ważne?

Termin mija po 10 dniach od otrzymania przesyłki, do tego momentu możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów! Pierwszy raz jestem na forum, własnie zarejestrowałem się :) . Podobnie jak Pawel, kriss i inni, dałem się naciągnąć na maszynkę goodshave. W dniu 10 lipca, zadzwonił nieznany numer, facet który dzwonił, od razu mnie zagadał (trzeba przyznać- mają gadane). Wdepnąłem, nie jestem już młodzieniaszkiem a dałem się tak podejść:. W następnym dniu, zacząłem już szukać pomocy:D i trafiłem tutaj, na to bardzo pomocne forum prawne. trafiłem jako, ''naiwna ofiara gódszoła''. Korzystając z pomocy eksperta- cedwach, wysłałem do tej firmy (to jakaś legia cudzoziemska) mail'a, podobnego w treści, jaki wysłała osoba -intears ,ponad 1,5 roku wstecz, której powiodło się ;) (3 strona forum). Zobaczymy czy mnie się powiedzie! myślę że ni zmienili adresu. Jak dostanę odpowiedż, zaraz odezwe się! Pozdrawiam serdecznie!!!

Dziś z samego rana, przeczytałem więcej postów i gorąco polecam ten, który zamieścił Pawel453 , na stronie 86. Wysłał mail'a ze skutkiem pozytywnym;). Ja zrobię to samo, jeżeli otrzymam odpowiedż negatywną. Serdecznie pozdrawiam!

Wysłałem na maila dokładnie to samo co Paweł453 i odpowiedź:
Witamy Serdecznie!

W celu złożenia rezygnacji oraz wyjaśnienia sytuacji, prosimy o kontakt telefoniczny.:mad:

Informujemy, że Biuro Obsługi Klienta, czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 9:00-17:00,

Tel. 22 430 99 99

Mam nadzieję ,że list ZPO i kontakt telefoniczny całkowicie zakończy sprawę

Witam. Jak wysłałem pierwszy raz, to otrzymałem to samo co ty kriss2 , dzisiaj rano wysłałem pismo tej treści, jaką podał Pawel453 i czekam, na razie nie odpisali. Przymierzam się też do wysłania listu poleconego, ale jutro poczekam jeszcze do godz. 15 tej.

Jak zadzwonisz, to powiedzą ''nie mamy jeszcze pana w bazie danych'':cool:. Najgorsza jest ta nasza naiwność, robi nam się miękko na słowo PREZENT??? Teraz mamy- ŻYLETKI na własne życzenie:-D!!! Jesteśmy głupcami i trzeba się do tego przyznać, chociaż przed samym sobą. Dobrze, że mamy to pomocne forum, możemy wzajemnie wspierać się i podnosić na duchu!!! A ta firma która nas na te ŻYLETKI nabrała - cóż za niewdzięczna praca, przez 8 godzin świadomie nabierać ludzi. No cóż . . . jakie ŻYLETKI, taka PRACA !!!

Ostatnia edycja:
hejka mam pytanko. Również chodzi o te maszynki. Przyszły do mnie i otworzyłam paczkę, aby sprawdzić, czy wszystko w nich nie jest naruszone. Następnie zadzwoniłam do biura obsługi i powiedziałam, że nie chcę otrzymywać żadnych ofert itp. i chcę zrezygnować z usługi. Pani powiedziała mi, że nie muszę opłacać kosztów 19,90zł, żebym tylko wysłała do nich paczkę i napisała, że nie chcę otrzymywać żadnych produktów i rezygnuję z umowy.
I nie wiem, czy mam tak zrobić. Niby rozmowa była nagrywana.
Czy mam wysłać paczkę i napisać, że zgodnie z ustawą....... napisać, że paczkę odsyłam w tym samym dniu, w którym dostałam (co również jest nagrane) i nie chcę otrzymywać żadnych ich ofert i czy mam napisać informację o tej opłacie, że Pani z biura obsługi powiedziała mi, że mam nie opłacać tej faktury?? prośba o szybkie odpisanie. Bo nie wiem, czy mam ją opłacać, czy nie.

Liczysz na to, że ktoś poświęci swój czas aby udzielić Ci odpowiedzi na pytania, na które w tym temacie liczącym 88 stron padały wielokrotnie, a Tobie jest szkoda własnego czasu? Polecam zapoznać się z całym wątkiem i będziesz miała informacje podane na tacy.

Powrót