Idzie cicha amnestia

• Autor wątku Autor wątku akila
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wychowawca opiniuje do dyrektora o wystawienie do WPZ , a dyrektor do sadu penitencjarnego.

Dla kogo ta AMNESTIA ??? dla MULTI RECEDYWY tez !!!!!!!!! :D bo chyba nie:(

Uspokoiles mnie ...... :D bo juz myslalem ze bedzie panika wsrud Polakow ze wypuszczaja groznych PRZESTEPCOW:D

RE: Odszkodowanie za pobyt w przeludnionej celi

Witam ! A ja mam takie pytanie bo gdzies tam czytalem, ze mozna zanim ma sie isc siedziec napisac wniosek do Sztrazburga i oni ponoc tam czlowieka nie zamykaja jesli wiezienia w Polsce sa przepelnione , ale nie wiem dokladnie o co chodzi

pkozuszek napisał:
, ale nie wiem dokladnie o co chodzi

Powiem szczerze - odpuść. Ten pomysł nie zamknie przyszłemu osadzonemu drogi za kraty.

Mozesz troszke wiecej rozwinac swoja wypowiedz??? Przeciez wiezienia sa przepelnione i chociaz mozna by bylo napisac tam do nich i chociaz przedluzac to wszystko co nie

pkozuszek napisał:
Mozesz troszke wiecej rozwinac swoja wypowiedz??? Przeciez wiezienia sa przepelnione i chociaz mozna by bylo napisac tam do nich i chociaz przedluzac to wszystko co nie

A czemu chcesz to odwlekać? Nie lepiej odbyć karę i mieć z głowy?

Moim zdaniem zawsze mozna isc to odsiedziec a jak da sie narazie to przedluzac to czemu nie, poza tym dziewczyna jest w ciazy w 2 miesiacu i co mam ja zostawic teraz sama ??? :(

pkozuszek napisał:
chociaz mozna by bylo napisac tam do nich i chociaz przedluzac to wszystko co nie

Ale Ty chociaż wiesz do kogo?? Bo coś mi się wydaje że nie.
A więzienia - tak na marginesie - wcale nie są tak przepełnione.

pkozuszek napisał:
poza tym dziewczyna jest w ciazy w 2 miesiacu i co mam ja zostawic teraz sama ??? :(

Trzeba było najpierw pomyśleć ... Za czyn winna być sprawiedliwa i nieuchronna kara.

Tak do Trybunalu Praw Czlowieka w Sztrazburgu,a z tego co wiem i ogolnie slychac wiezienia sa przepelnione, kumpel ostatnio siedzial w celi 9 osobowej a siedzialo ich chyba z 14

Albo jeszcze do rzecznika praw obywatelskich napisac

pkozuszek napisał:
poza tym dziewczyna jest w ciazy w 2 miesiacu i co mam ja zostawic teraz sama ??? :(

Załóżmy, że Sąd odroczy Ci wykonanie kary na rok (12 miesięcy). I co potem? Bedziesz musiał zostawić dziewczyne z 3 miesiecznym dzieckiem i iść do więzienia (a tak byś miał już rok z głowy)

Masz racje , jestem tego samego zdania ale jesli jest jakas mozliwosc obrony to dlaczego nie mam z niej skorzystac ???

pkozuszek napisał:
Masz racje , jestem tego samego zdania ale jesli jest jakas mozliwosc obrony to dlaczego nie mam z niej skorzystac ???

bo ta obrona jest nieopłacalna...

Jak długi masz wyrok?

Wyrok 2 lata i 3 miesiace , no ja mysle jednak ze warto sprobowac gdzies jeszcze sie odwolac, jesli wy mielibyscie do odsiedzenia i dziewczyne w ciazy zostawilibyscio to tak sobie ???

pkozuszek napisał:
Wyrok 2 lata i 3 miesiace , no ja mysle jednak ze warto sprobowac gdzies jeszcze sie odwolac, jesli wy mielibyscie do odsiedzenia i dziewczyne w ciazy zostawilibyscio to tak sobie ???

Jak bym miał 2 lata i 3 miesiące do odsiadki oraz dziewczynę w 2 miesiącu ciąży to poszedłbym do więzienia... wiesz czemu? - przeczytaj art 155 kkw

Chodzi ci o to ze po polowie kary bym wyszedl tak ?

jeśli mogę coś doradzic to lepiej iśc od razu to odsiedziec, będziesz miał z głowy , a tak ciągle bedziesz myślał,że któregos dnia i tak tam zawitasz. mój mąż też chciał odraczac ile się da, ale teraz wie,że to nie miało sensu. w sumie nie masz dużo, a zawsze jest szansa,że wyjdziesz wcześniej.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót