X
xxx911
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
marcin061289 napisał:xxx91
Ja też dostałem od Harbor Point sp. z o. o. w sprawie "Harry'ego Pottera". Już nawet nie za bardzo pamiętam jakie to były wersje, możliwe, że jedna była pdf z normalna książką, ale reszta to amatorskie tłumaczenia.
U mnie to samo - "Harry Potter", za kilka pobrań (nie napisali ile) i za czas jaki było w portalu (2 miesiące niecałe).. Nie mam tego na kompie już dawno, więc nie wiem nawet, jakie to pliki były. Ile masz do zapłaty? Ja prawie 800zl. Ale czekam na rozwój wydarzeń. Jeśli faktycznie mnie pozwą, to wolę to sądownie wszystko załatwić aniżeli płacić w związku z wiadomością na priv na chomikuj.pl, gdyż to nie jest zbyt wiarygodne jak dla mnie, poza tym, to jak oni działają, to jest zwykle wyłudzanie i szantaż. Jak ugoda może brzmieć w stylu: "masz 7 dni do zapłaty albo.."? - Co ja jestem? Bohaterka "Ringu", która obejrzała kasetę, po której umrze po 7 dniach? Zresztą, czemu tak krótko? To ma być ugoda? Inna sprawa jest taka, ze nie mają chyba wystarczających dowodów.. Nie wiedzą, kto kliknął enter, jedynie mogą w jakiś sposób dojść do nr IP. Liczę na to, ze to tylko straszenie... A z tego, co czytałam, a od kilku dni siedzę w tym temacie w Internecie, to jeszcze nikt nie dostał wezwania od nich do domu.. więc jest szansa...