Kancelaria Pro Bono - przedsądowe wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Justi3011
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pewien w 100% nie jestem, aczkolwiek ostatnie kilka sekund się zgadza. Dziwne jednak, że niema tam nic wspomniane o wycofywaniu zgłoszeń.

nie wiem czy widzieliście mój post ostatni ale wejdźcie sobie w link z tvn24 chyba szykuje się wojna internetowa...:D

Ta wojna już trwa. Dziś Anonymous na prośbę polskich internautów zhackowali stronę polskiego sejmu :)

EDIT: Przepraszam, napisałem post przed wejściem w link :) No cóż, wygląda na to, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Oby tak dalej a może uchronimy się od ACTA

Ciekawe czy te działania dadzą "naszym" do myślenia. Ten papier to będzie początek końca internetu :rolleyes:

Plat napisał:
Ciekawe czy te działania dadzą "naszym" do myślenia. Ten papier to będzie początek końca internetu :rolleyes:

dokładnie ale coś mi się wydaje że tak łatwo im to nie przejdzie ludzie są cierpliwi ale w końcu wyjdą na ulice...

mel456 napisał:
dokładnie ale coś mi się wydaje że tak łatwo im to nie przejdzie ludzie są cierpliwi ale w końcu wyjdą na ulice...

Na 24.01 zaplanowano pierwsze protesty w Warszawie. Jak widać nie trzeba było długo czekać ;)

A wracając do sprawy PB:
To po braku jakiejkolwiek wiadomości od kubisq mam wnioskować, iż jego wiadomość jest nieprawdziwa? Co o tym myślicie?

GhostS napisał:
Na 24.01 zaplanowano pierwsze protesty w Warszawie. Jak widać nie trzeba było długo czekać ;)

A wracając do sprawy PB:
To po braku jakiejkolwiek wiadomości od kubisq mam wnioskować, iż jego wiadomość jest nieprawdziwa? Co o tym myślicie?

ta wiadomość od kubisq jest dziwna i uważam że to kolejny straszak, PB jest w posiadaniu pełnomocnictwa Harpo Medii więc HM raczej by nic nie wysyłała sama tylko za pośrednictwem PB a kubisq pisze że w sprawie HM jest cisza - może się mylę ale to moje przemyślenia:) a milczenie kibisq potwierdza tylko tą teorię - jeżeli się mylę to mnie poprawcie:)

Ostatnia edycja:
dostał ktoś propozycje ugody w styczniu albo pod koniec grudnia?
czy pro bono skończyło tą walke?

ja dostałam w listopadzie i od tamtej pory cisza jak makiem zasiał...

chomik o nazwie kancelaria pro bono już nie istnieje (chyba od któregoś grudnia) więc raczej nikt nie dostał wezwania bo oni poprzez chomika wysyłali wiadomości... ja tez dostałam w listopadzie i cisza - oby tak dalej...

Ja też w listopadzie dostałam, jakos 11 czy coś... i do tej pory cisza... Jestem dobrej myśli, ale jakaśtam nepewność jest.... No, i cieszę się, że chomik Pro Bono już nie istnieje, nie widziałam, dzięki za info ;p

dodam że wszystkie pliki czyli sławny Harry Potter oraz ciacho i ciacho 2 są znowu na chomiku - nie zablokowane, więc to kolejny dowód na to że PB przestało działać - prawdopodobnie sprawy szły automatycznie do umorzenia i dali spokój (a przynajmniej mam taką nadzieję) bo jak by to rzeczywiście działało to wątpię żeby przestali wysyłać wezwania...

mogliby pojawić się pod inną nazwą, ale wygląda na to że dali sobie spokój... i oby tak dalej.

Nadal jednak pozostaje problem, że naruszanie praw autorskich na wielką skalę dochodzi na chomiku i tym podobnych. Zachęcam by się do tego nie dołączać, a jeśli już chcemy coś udostępnić to wyłącznie znajomym na hasło.

Rubisz napisał:
Nadal jednak pozostaje problem, że naruszanie praw autorskich na wielką skalę dochodzi na chomiku i tym podobnych. Zachęcam by się do tego nie dołączać, a jeśli już chcemy coś udostępnić to wyłącznie znajomym na hasło.

zgadzam się, ja na pewno nic już tam nie dodam bo nie mam tam konta, gdybym wiedziała że e-booków nie można udostępniać to bym ich w życiu tam nie dała i mam nadzieję że prokurator to umorzył (jeżeli to tam trafiło).

Prawde mówiąc każdy co dostał takie wezwanie ma nauczke, same nerwy sa wystarczająca karą

PS. ja dostałem wezwanie we wrześniu i nic

ci co dostali pismo z ugodą proszę o usunięcie plików, "nieprawidłowego oprogramowania" z komputera, najlepiej wymiany dysku na "czysty" całkiem....

a więc dlatego że pewnego ranka przyszło dwóch panów, pokazali nakaz sądowy na przeszukanie i zabranie komputera. Byli uprzejmi. Dysk został na komendzie tam sprawdzanie pierwsze od windowsa po gry i pytanie o plik. Oczywiście brak winnego. Przesłuchanie i wezwania dla wszystkich użytkowników komputera - rodziny a dysk trafia do analizy. I jakby to zliczyć na niekorzyść przy złych wiatrach windows, antywirus, office, kilka gier, trochę muzy plus kilka innych programów to kilkadziesiąt tyś mogło by się uzbierać... oczywiście zła sytuacja rodzinna, dysk kupiony na giełdzie, wielu wielu użytkowników i coś tam można zejść... ;( jezeli chodzi o pb to jakaś lipa aby pliku nie znaleźli najlepiej - zresztą macie router bezprzewodowy bez zabezpieczeń, lub łatwe hasło było, tysiąc mieszkańców w bloku o przechodzących nie wspomnę itd. i udowodnienie osobie że pobierała po numerze ip to trochę mało ale zobaczymy... raczej się umorzy jak wcześniej bywało z dorobkiewiczami tanimi... napisałem maile z ciekawości do pb i gs oczywiście cisza ale tak bywa z takimi.... co sami wystawili te pliki specjalnie tylko pytanie czemu przez prokuraturę to idzie? bardzo proste prokuratura zresztą któraś z kolej bo inne nie chciały się tym zająć pewnie sprawdzają czy było popełnione przestępstwo a nie oskarża - taka jej rola. a pb tak bada grunt bo powództwo cywilne wiadomo kosztuje... więc ci co dostali listy dla świętego spokoju porządki w kompie... ciekawy jestem co by powiedziała policja jak bym już kompa nie miał ;) umorzone ;)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót