A
ARTHURAS
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
W końcu mamy je, z jednego forumtomilee83 napisał:ARTHURAS praktycznie nasze pozwy są takie same...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W końcu mamy je, z jednego forumtomilee83 napisał:ARTHURAS praktycznie nasze pozwy są takie same...
tomilee83 napisał:Witam wszystkichJak wcześniej pisałem mój pozew został oddalony i nie wiedziałem dlaczego ale dzisiaj przyszło uzasadnienie sądu i już wszystko wiadomo nie chce mi się tego wszystkiego pisać :sad: dlatego pytanie czy można tu wrzucać scany z wyroków sądu...
A tak pokrótce to sąd uznał sprawę za przedawnioną...
Bardzo bym prosił też o różne rady w walce z sądem ponieważ zamierzam pisać odwołanie od wyroku... za dobre rady czeka piwo:beer:
pozdro
„(...) określenie późniejszej daty utraty mocy obowiązującej aktu normatywnego nie może być inaczej tłumaczone, jak jego pozostawienie przez czas oznaczony w porządku prawnym, i oznacza, że Trybunał, mimo stwierdzenia niezgodności aktu z przepisami wyższego rzędu, działając w granicach kompetencji, utrzymuje w mocy normę prawną (...)”.
Rozmawiałem z prawnikiem, który twierdzi, że ważny jest status prawny dochodzącego roszczenia, jeśli jest to firma, to okres przedawnienia, wynosi 3 lata, jeśli jednak na umowie figuruje osoba prywatna to wtedy okres przedawnienia wynosi 10 lat (mówił, że prowadzi właśnie takie sprawy, sądząc się obecnie z powiatem strzelińskim).tomilee83 napisał:DominikZL oto linki
Wgrajfoto.pl - hosting zdjęć, upload, galeria foto, szybkie wgrywanie fotek.
Wgrajfoto.pl - hosting zdjęć, upload, galeria foto, szybkie wgrywanie fotek.
byłbym wdzięczny za pomoc:beer:
tomilee83 napisał:DominikZL czy mogę przytoczyć twój post jako uzasadnienie do apelacji (ponieważ muszę ją złożyć do 10.08.2010) i czy takie uzasadnienie przyniesie korzystne dla mnie rozwiązanie przed sądem okręgowym...
Nie, 11.08 mijały 3 tygodnie od ogłoszenia wyroku, potrzebne do uprawomocnienia, w sądzie już nie byłem.fiatcar napisał:Czyli rozumiem, że jutro masz starcie w sądzie.