K
kaffee
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
nika44 napisał:Nie wprowadzam w błąd, a jedynie staram się przekazywać rzeczowe informacje.
Kiedy zrozumiesz, ze osoba która tyle co przyjechała do DE i jest beschränkt steuerpflichtig nie powinna sie porywać z motyką na słońce, bo pierwszy link mówi, ze za miejsce zamieszkania nie musi zostac Twój niemiecki adres uznany, jesli tu przyjechałas w celach zarobkowych a Twoje dziecko jest w Polsce!!!
Załóżmy, że będę pracować w tym roku 5 i pół miesiąca w DE, za ten okres moje dzieci mieszkające w Polsce z niepracującym ojcem nie trzymają w PL 500+. Jednocześnie z tego co Pani napisała nie mam prawa do zasiłku Kindergeld z DE. Dobrze Panią rozumiem? Wie Pani jakie to są kwoty przy 3 dzieci?
nika44 napisał:W drugiej częsci tej tabelki jest definicja pobytu, gdzie jest napisane wyraźnie o 6 miesiącach pobytu. A wszystko to zawiera własnie ustawa na podstawie której udało Ci się uzyskać kg. Dlatego na tej podstawie stwierdzam wszem i wobec, że firma która dla Ciebie KG zdobyła być moze czegoś we wniosku "zapomniała" uwzględnić tudzież wspomnieć
Dlatego właśnie będę obstawała przy swoim.
Mam kserokopie wszystkich druków, które zostały złożone do FK wraz z załącznikami, proszę mi powiedzieć w którym druku i w którym punkcie można coś "zapomnieć" czy pominąć czy też użyć tych magicznych trików o których Pani ciągle pisze. Wszystkie druki są wypełnione z prawdą, do tego dołączone są wymagane dokumenty (potwierdzające wszystkie odpowiedzi, których należy udzielić wypełniając druki - Antrag, Anlage Kind, Anlage Ausland itd.)
nika44 napisał:Czy mogę wiedzieć, która to Fk Twoją decyzję wystawiła?
Familienkasse Sachsen