Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. II

• Autor wątku Autor wątku neon777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
120-121 pkt - 80 osób
122 pkt - 29 osób
123-129 pkt - 167 osób
130 w górę - 85 osób

122 pkt w górę daje 281 osób :D

jeśli się pomyliłam, niech mnie ktoś poprawi

Czyli próg to 114 pkt, a 280 miejsce 122 pkt, więc wszyscy są w grze i mają szanse się dostać.

89Dominika napisał:
NA fb piszą, że dzownili do kssipp i potwierdzono, że próg to 114 pkt.

Szpkaz, mogło być gorzej. :) Mnie 4 lata temu po drugim etapie zabrakło 1 pkt. ;P

Czy mogę prosić o naprowadzenie mnie na tę grupę? Może w przyszłym roku wystartuję i chętnie poczytam jak najwięcej informacji.

Dominika powiedz z czego będziesz uczyć się do kazusów ? Polecisz jakieś pozycję ?

..Daniel.. napisał:
Czyli próg to 114 pkt, a 280 miejsce 122 pkt, więc wszyscy są w grze i mają szanse się dostać.

Walka będzie zacięta zwłaszcza, że w tym gronie może być wiele osób z doświadczeniem, jak asystentów czy ludzi po aplikacjach korporacyjnych. Moim zdaniem wynik +130 punktów daje lekki oddech, ale nie stanowi żadnej gwarancji.

Widać nie było mi pisane - przeznaczenie. Pocieszam się tym, że osiągnąłem dość popularny wynik, grono pechowców liczy 42 osoby. Łatwo się domyślić że farciarzy z 114 też była cała masa skoro stawiając próg na 115 wyszło mniej jak 560 a na 114 - aż 589, więc minimum 30 osób, nie chce mi się już tego liczyć. Powodzenia wszystkim :-)

Osób z wynikiem 130 i więcej wyszło mi 67. Pewnie coś ominąłem.
Wynik 140 lub więcej osiągnęły 4 osoby. Najniższy to bodaj 51 punktów.

sorki, tutaj są teraz sami rywale :D chyba nikt nie zdradzi swojego sposobu (pomysłu)
ja po prostu czytam kodeksy

Wygląda na to że Szkoła osiągnęła cel. Przy takim rozkładzie wyników w zasadzie nikt nie może czuć się pewnym swojego (no może poza osobami z 135+). :)

HouseMD powiesz z czego warto się uczyć do kazusów ? Wszyscy tutaj zamknęli się w sobie :) i nikt nie chcę pomóc, a Ty nie masz już nic do stracenia :)

3 tygodnie to bardzo mało czasu. Ja w ubiegłym roku przeczytałem jeszcze raz kk, kpk, kc, kpc, ppsa i kpa, przerobiłem klucze do kazusów z lat ubiegłych żeby wiedzieć na co zwracać uwagę i przeczytałem podręcznik z kk (cz ogólną) oraz komentarz do najważniejszych przestępstw. Nie ma sensu robić więcej bo kazusy na wstępnym nie opierają się na orzecznictwie. Kluczem do sukcesu jest dokładne odpowiadanie na pytania pod kazusem z powołaniem zawsze podstawy prawnej. Tzw "lanie wody" nie jest punktowane a traci się na tym czas.

@alekssandraa
Podpinam się pod wątek - nie wiem ile brakuje Tobie ale też chętnie bym poszukał brakującego pkt :)

@andrez przepraszam usunął mi się post:) zastanawialam się czy to możliwe, że komputer coś źle zaliczył i czy można złożyć jakiś wniosek o ponowne obliczenie punktów. Mam sporą rozbieżność pomiędzy tym co sobie naliczyłam, a rzeczywistym wynikiem i nie wiem czy to kwestia złego zapamiętania czy jakieś pomyłki mogą się zdarzyć...

alekssandraa napisał:
Cześć Czy mogło tak być, że komputer mógł czegoś nie zaliczyć? Czy można złożyć jakiś wniosek o ponowne obliczenie punktów? Mam sporą rozbieżność pomiędzy tym co sobie obliczyłam, a rzeczywistym wynikiem i nie wiem czy to kwestia złego zapamiętania czy pomyłki się zdarzają...

Ja sprawdziłem arkusz odpowiedzi z testem, który zabrałem do domu dwa razy, więc jestem pewien, że się wszystko zgadzało. Po kluczu odpowiedzi wychodziło mi 118 lub 119 pkt (w jednym pytaniu upadł mi długopis i w kratce sąsiedniej była kropka). Mój ogólny wynik to 118 pkt, więc skaner był bardzo czuły.
Jak nawet nie całą kratkę zamazałaś, to komputer na pewno zaliczył. Zresztą członek komisji mówił mi, że osobą 1-2 punkty nad i poniżej dopuszczenia do 2 etapu będą sprawdzać testy ręcznie.
Ale może warto próbować, chodź marnie to widzę.

House, dzięki za rady. Tak się zastanawiałem czy z podstawą prawną, bo na studiach u mnie różnie było. Jedni chcieli inni nie. Czyli raczej zwięzłe pisanie a nie rozwlekanie jednej kwestii na 3 zdania.

Na liście osób w II etapie widnieje imię i nazwisko identyczne jak mojego wykładowcy z UMCS, a obecnego posła. Ciekawe czy to przypadek, czy będziecie mieć za kolegę byłego sekretarza stanu w ministerstwie skarbu państwa? :) Podpowiem, że imię to Zdzisław.

..Daniel.. napisał:
Ja sprawdziłem arkusz odpowiedzi z testem, który zabrałem do domu dwa razy, więc jestem pewien, że się wszystko zgadzało. Po kluczu odpowiedzi wychodziło mi 118 lub 119 pkt (w jednym pytaniu upadł mi długopis i w kratce sąsiedniej była kropka). Mój ogólny wynik to 118 pkt, więc skaner był bardzo czuły.
Jak nawet nie całą kratkę zamazałaś, to komputer na pewno zaliczył. Zresztą członek komisji mówił mi, że osobą 1-2 punkty nad i poniżej dopuszczenia do 2 etapu będą sprawdzać testy ręcznie.
Ale może warto próbować, chodź marnie to widzę.
Raczej odpuszczę, bo to na pewno kwestia złego zapamiętania. Dziękuje za odpwiedź :)

Wspomniany przez Ciebie Pan urodził się w 1960 roku a wg statystyk KSSIP-u najstarszy przystępujący kandydat w 1961 więc wygląda na zbieżność nazwisk :)

andrez napisał:
Wspomniany przez Ciebie Pan urodził się w 1960 roku a wg statystyk KSSIP-u najstarszy przystępujący kandydat w 1961 więc wygląda na zbieżność nazwisk :)

A to przepraszam, tego nie wiedziałem. Myślałem że statystyki robi się tylko po konkursie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót