B
Bayerlein
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 98
House. pamiętasz może jak rok temu obliczałeś sobie wynik po kazusach czy takie szacunki są cokolwiek miarodajne?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
HouseMD napisał:Dostałem 10 pkt więcej niż zakładałem, więc klucz to żaden wyznacznik![]()
HouseMD napisał:Chodzi Ci o punkty które uzyskałem? Niestety nie wiem jak były rozłożone punkty za poszczególne kazusy bo ta informacja jest podawana tylko bezposrednio osobom zainteresowanym a nie przy wynikach a sam tematu nie drążyłemWiem że z admina miałem najmniej punktów bo po prostu część rozwiązania była błędna.
natalis napisał:Jak po kazusach obstawiacie próg ? Pamietam, ze przed pierwszym etapem padło 160 pkt. Moim zdaniem, zważywszy na poziom trudności, może oscylować wokół 145-150.
HouseMD napisał:Ceniąc sobie anonimowość na forum, odpowiem, że w granicach powyżej 50% możliwych do zdobycia punktów
Jeżeli ktoś czuje, że napisał przeciętnie to może założyć wynik lekko poniżej lub lekko powyżej 30 pkt.
mkkr napisał:Dla mnie najgorsza byla presja czasu. Nie zdążyłam napisac wielu rzeczy, ktore chcialam, starajac się chociaż ugryźć najważniejsze rzeczy. O odpowiednim stylu, czy super rozbudowanej argumentacji nawet nie bylo mowy. Jak skonczylam pisac pierwszy kazus minęło 1,5 h, chociaz staralam sie bardzo pilnowac czasu. Generalnie w ogole nie jestem zadowolona z jakosci swojej pracy. Ktoś wcześniej pisal, że wykładowcy wskazywali na brak odpowiedniej subsumpcji. Wiem, ze w kilku odpowiedziach tez jej u mnie zabrakło, ale zwyczajnie brakowalo czasu i chciałam udzielic odpowiedzi na kolejne pytania. Nie wiem czy to byla dobra taktyka, moze nie trzeba bylo skupiać sie na "wszystkim", ale za to, udzielić rzetelniejszych odpowiedzi. Jesli wiecie co mam na mysli...![]()
Tak samo u mnie. Kazus z karnego robilem niewiele ponad godzine (niestety na brudno), kazus z cywila prawie godzine. W efekcie, po przepisaniu odpowiedzi na czysto, na admina (chyba najlatwiejszego w tym roku) zostalo mi jakies pol godziny i odpowiedzialem tylko na 3 pytania (w tym na jedno tylko jednym zdaniem, ze stronie przysluguje ponaglenie bez podstawy prawnej - nie zdazylem znalezc konkretnego artykulu w KPA). Na aplikacje w KSSiPie pewnie starczy, bo mialem ~15pkt zapasu po tescie, ale z miejscem w DA raczej sie pozegnalem.beauti_decayed napisał:U mnie jest dokładnie tak samo.
mmd01 napisał:Co do kazusa z karnego. Czy w ocenie postepowania przygotowawczego nalezalo wspomniec o koniecznosci zwolnienia z tajemnicy lekarskiej?
HouseMD napisał:Na tym egzaminie pisanie kazusu najpierw "na brudno" to strzał w kolano.
Dzieki za uspokojenie. Rozwiazujac kazus o tym nie wspomnialem, teraz nie pamietam dokladnie jego tresci, a w nadmiarze wolnego czasu niepotrzebnie rozmyslam i wyszukuje swoje ewentualne bledy, zamiast spokojnie poczekac na wrzucenie na strone tresci kazusow z kluczem odpowiedzi.beauti_decayed napisał:Nie zauważyłam potrzeby. Ordynator i była żona oceniali stan Piotra, nie mówili o rzeczach objętych tajemnicą.
natalis napisał:Jak po kazusach obstawiacie próg ? Pamietam, ze przed pierwszym etapem padło 160 pkt. Moim zdaniem, zważywszy na poziom trudności, może oscylować wokół 145-150.
mmd01 napisał:Pozostaje jeszcze kwestia, czy lekarz zaniedbujac swoje obowiazki i idac do domu, w sytuacji gdy nalezalo wykonac cesarskie ciecie, nie narazil na bezposrednie niebezpieczenstwo utraty zycia albo ciezkiego uszczerbku na zdrowiu ale matki![]()