M
misia_2017
co do asystentów to się nie zgodzę, jeszcze do niedawna zarabiali najniższą krajową, teraz jest nawet 2800 zł. na rękę
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
misia_2017 napisał:co do asystentów to się nie zgodzę, jeszcze do niedawna zarabiali najniższą krajową, teraz jest nawet 2800 zł. na rękę
misia_2017 napisał:poza tym, pieniądze to nie wszystko![]()
HouseMD napisał:Może jestem zmęczony
misia_2017 napisał:co do asystentów to się nie zgodzę, jeszcze do niedawna zarabiali najniższą krajową, teraz jest nawet 2800 zł. na rękę
misia_2017 napisał:100% to wg ciebie mała podwyżka, nie chodzi o wysokość ogólnie, tylko o jej zmianę.
poza tym, pieniądze to nie wszystko![]()
Calcitro napisał:P O T Ę Ż N E pieniądze.
HouseMD napisał:To są jakieś jaja. Może jestem zmęczony ale czy nie jest tak, że aplikanci VIII AO wejdą na specjalistyczne z bazową kwotą 3200 brutto tj taką samą jak osoby zaczynające aplikację? A ten zawrotny dodatek (oczywiście liczony brutto) nie zmienia faktu, że stypendia będą... niższe???
Jak ty to liczysz ze ci tyle wychodzi ? Mi z dodatkiem wychodzi 3165Lord Hoth napisał:Czyli przykładowo licząc 3200 brutto i dodatek w postaci 450 brutto wychodzi coś koło 2.600 zł netto (po odliczeniu składki na ubezpieczenie zdrowotne, podatek). Aha uwzględniłem także emerytalne, chorobowe, czy też te kwoty wejdą do stypendium netto?